Zanima me, ali je povsod v razvitem svetu tako, da je treba izdelke v trgovini najprej zložiti na pult, kjer ti prodajalka vsakega posebej skenira, nato pa zmetati nazaj v voziček/zložiti v vrečke in plačati ali imajo že kje to bolj pohitreno. Pa ne mislim na hitre blagajne, kjer mora kupec skenirati vsak izdelek posebej. Včasih grem v trgovino v poznejših urah, ko ni več toliko ljudi in prav bedasto se mi zdi, da pridem tam do prodajalke s polnim vozičkom, ji zmečem vse na pult, ko me ona zdolgočaseno opazuje, nato pa s svetlobno hitrostjo vse zmečem nazaj v voziček, le zato, da gospa potegne po tistem skenerju, in plačam. Se ni še noben spomnil, da bi recimo kupci lahko sproti skenirati izdelke kar na vozičku, potem prišli z računom do blagajne in plačali (osebi ali kar mašini)?
Glede varnosti ne vidim problemov, saj imajo na vseh izhodih že zdaj senzorje, tako da se neplačanega skoraj ne da odnesti ven, pa tudi v vozičkih bi bil lahko sistem, ki bi tehtal, ali je produkt že skeniran ali ne. Treba bi bilo edino povečati varnost nad vozički in jih redno pregledovati. Tako bi se skrajšale čakalne vrste, pa tudi zgoraj opisanega problema ne bi bilo.
Ob današnji tehnologiji res ne vem, kje je problem. Slišal sem edino, da imajo čakalne vrste tudi marketinški učinek, kajti med čakanjem bi se lahko uporabnik še spomnil, da je kaj pozabil, videl kakšno akcijsko ugodnost ipd.
Glede varnosti ne vidim problemov, saj imajo na vseh izhodih že zdaj senzorje, tako da se neplačanega skoraj ne da odnesti ven, pa tudi v vozičkih bi bil lahko sistem, ki bi tehtal, ali je produkt že skeniran ali ne. Treba bi bilo edino povečati varnost nad vozički in jih redno pregledovati. Tako bi se skrajšale čakalne vrste, pa tudi zgoraj opisanega problema ne bi bilo.
Ob današnji tehnologiji res ne vem, kje je problem. Slišal sem edino, da imajo čakalne vrste tudi marketinški učinek, kajti med čakanjem bi se lahko uporabnik še spomnil, da je kaj pozabil, videl kakšno akcijsko ugodnost ipd.