Placaj in odnesi za rac. HW v Ljubljani ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jutri bi potreboval tipkovnico, glede katere sem nekoliko izbircen (rabim US layout, PS/2, crne barve, izkljucno standardni gumbi brez medijskih in podobnih bedarij, gombi vsi klasicne velikosti, torej brez kaksnih pomanjsav funkcijskih tipk ali karkoli - nekaj v stilu te tipkovnice, taka kot je na sliki v njihovi trgovini, bi bila idealna).

Ker omenjene ocitno nimajo nikjer na zalogi (za trgovino v BTC bom pa preveril jutri, pa tudi tisti slovenski nabor v opisu mi nikakor ne ustreza), me zanima ali je se kaksna druga trgovina v Ljubljani, kamor bi lahko clovek vkorakal, pobral ustrezno tipkovnico s police, placal in sel ? Pri online trgovinah tipa EnaA in sorodstvo je potrebno cakati en dan, da se gospoda premakne, sprocesira narocilo in privlece robo iz skladisca, kar pomeni sele naslednji teden, zato odpadejo
frown-1.gif
Gledal sem Comshop, kjer normalnih tipkovnic nimajo (vse so vesoljske oblike). Mlacom ima tole, ki je spet trapaste oblike, sicer bi bila pa OK (kaj se je zgodilo z normalno oblikovanimi tipkovnicami, ki so jih vcasih kitajci proizvajali na lopate ?).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Harwey norman?

Kaze, da prodajajo samo eno tipkovnico - tole. Hvalijo se sicer z "ogromno ponudbo tipkovnic"
confused-1.gif

Pade komu na pamet se kaksna trgovina a'la Bigbang/Comshop/Mlacom, kjer lahko danes najdem online tisto, kar iscem, jutri pa skocim tja in nabavim ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Hvala obema za predloge, sem prebrskal vse tri trgovine, katerih prej nisem poznal, a na zalost nikjer nimajo nic takega - ali ni PS/2, ali ni US layout, ali ima kaksne posebne "dodatke", ki jih ne sme biti
frown-1.gif

Tale chicony ima en bizaren layout (na sliki; napisano ni nic) ter pol manjse funkcijske tipke (
stupid-1.gif
). Sem jo ze videl v trgovini od swedata.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Pri nas US layout bolj tezko, ker noben nebo delal zaloge tega, ker si verjetno med redkimi s to zeljo ;] Bi blo skor bolje od "zunaj", ce je layout pogoj.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Razumem, da raje drzijo jugoslovanske, ker se jih vec proda "navadnim" strankam, tako pac je
frown-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Predvsem zato, ker imajo neka racunala privzeto nastavljeno, da je "Legacy USB support" izkljucen in moja lepa skladovnica USB tipkovnic ne deluje. In od teh na zalost nobena nima adapterja ter kontrolerja, ki bi znal uporabljati oboje (tako kot npr. Logitechove miske).

Ce slucajno naletis na kaksno normalno crno (oblike Cherry G83) z US layoutom, ki ima zraven tak pretvornik, napisi
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Predvsem zato, ker imajo neka racunala privzeto nastavljeno, da je "Legacy USB support" izkljucen in moja lepa skladovnica USB tipkovnic ne deluje. In od teh na zalost nobena nima adapterja ter kontrolerja, ki bi znal uporabljati oboje (tako kot npr. Logitechove miske).

Ce slucajno naletis na kaksno normalno crno (oblike Cherry G83) z US layoutom, ki ima zraven tak pretvornik, napisi
smile-1.gif

Saj v Biosu ponavadi delajo vse tipkovnice tudi tiste z usb. No sam še nisem naletel na takšno kjer nebi delalo. A za te primere imam eno za 1€
smile-1.gif
.

Sem pa imel tistega Labteca (logitech) za 10€ in mi je po 3 mesecih odpovedala. potem sem šel na Logitecha pa je tudi po pol leta šel papa. Trenutno sem pa na Geniusu. Bomo videli kako dolgo bo zdržala :D
Sem pa mel ene par let G83 od češnje
smile-1.gif

Čudi me edino to da Big Bang tega nebi imel na zalogi. Ponavadi jih imajo kar precej. Najbolje da pokličeš...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Točno tako Chiconyjevo iz približno leta 1992 imam doma in jo vsakodnevno uporabljam. Ima še pretvornik iz DIN v PS2 in seveda nima niti win tipke. Ne dam je za noben denar.
cheer.gif

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
US layout se mi zdi, da dobiš na dinokomp.si. Imajo tudi fizično trgovino. Samo najbrž ti je predaleč...

LP!

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.972
40
48
Sočustvujem, ker imam sam občasno podobne "probleme" (predvsem ob nakupu prenosnika, ker kot zaresno "zunanjo" tipkovnico imam tudi še eno iz 90-ih na zalogi in bo verjetno preživela marsikaj...), saj je treba na US ANSI čakati in čakati, če sploh dobiš (tisto, kar je nekoč bil standard, so pa danes dražje "premium" zadeve ala Das Keyboard). Layout softwarsko preklapljam po potrebi, tipkam bolj ali manj na slepo, pri jugoslovanski pa me zjebeta predvsem levi SHIFT in oblika od ENTER. Shift je premajhen in večkrat kresnem na sredo med Shift in tisto dodatno tipko, ENTER pa... tudi pride do drugih tipk, ker je pač druge oblike. Takrat, ko so delali layout standarde, bi se morali držati enostavnega principa, da oblike in velikosti kontrolnih tipk ne smejo spreminjati, pa bi bil svet lepši.
smirk-1.gif

Kaj takega, če ni že prepozno?
http://www.bolha.com/zicne-tipkovnice/qwerty-tipkovnica-hewlett-packard-oglas383005523