Pizzeria v Trstu

Matrix

lawyer
20. jul 2007
238
0
16
Ptuj
Ravno sem na primorskem par dni in se mi je zaluštala ena prava pristna italijanska pizza. Ne to sranje, kar imajo pri nas.
Bi pa skočil malo v Trst. Ima kdo kakšen naslov res dobre pizzerije? Pa da se bo dalo parkirat
smile-1.gif

Matrix

lawyer
20. jul 2007
238
0
16
Ptuj
Citat:
Uporabnik Matrix pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
copacabana
mediterranea

Je pa oboje v centru, tako, da je s parkingom bolj tako-tako.

Hvala!
Copacabana zgleda super. Poročam
smile-1.gif

Bil v copacabani. Pizza nič posebnega. Očitno bo res treba kar v Neapelj za pravo italijansko pizzo. V copacabani so sami kitajčki.
Center Trsta in avto je pa itak smrtna kombinacija
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
"Naš okus" za pizze je precej drugačen, kot italijanski. In niti pod razno niso to "plohi od sekreta" premera 40 cm, kar je pri nas v navadi.
Za nas je pizza glavna jed, pri njih je to v osnovi topla predjed.

Tanka plast testa, sveži pelati, pest mozzarele, par listov bazilike in oljčno olje, premer pizze je cca. 25 cm

Seveda dodajajo tudi druge sestavine, ki pa so predvsem zelenjavne, kapre, melancani, radič trevisiano..., ne pa kot pri nas - klobase, hrenovke, jajca, hren, ocvirki (WTF)...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Kot zanimivost, ko sem bil v Neaplju sem jedel pizzo pri damichele,ena najstarejših pizzerij v Italiji. Imajo samo 2 vrsti pizz, Margherito in Marinaro, s tem, da je slednja Margherita s česnom.

"there are only two types of Neapolitan Pizza, the “Marinara” and the “Margherita”; and no “junk” should be used in making the pizza"

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Jaz sem pa vesel, da imamo pri nas plohe od skreta.
smile-1.gif

..ker 12e za "pico", ki se zlahka kategorizira kot "palačinka", ne dam nikdar več (Trst)
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Še večji problem kot pica v italiji (ki so nekje priznajmo zelo odlične) je dejstvo da taljani in pivo nimajo skupnega čisto nič; pica brez vrčka piva je pa brezveze. Skratka naročiš pico in dobiš zraven 2 dcl pira!?
jezen.gif
Ko da bi pri nas zraven plošče pršuta dobil štamprle terana ...

Drugače pa pica kot pica je preprosta jed, in velja pravilo da manj je več! Zdej v balkanskih in germanskih državah kjer je hrana samo crknjen prašič čez pol krožnika v taki in drugačni obliki (čevap, pleskavica, odojek, klobase, šnicl) to težko razumemo!
tongue-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz.....mi smo navajeni na naše pice, zato mislimo da so taprave. Če greš v Italiji v tapravo picerijo jo dobiš, kot je nekdo že napisal, jo imajo oni za predjed, prav tako špagete oz. makarone - to pomeni makaroni (seveda v domačih restavracijah), o kakšni goveji juhi tam ne boš slišal. Sam se jedel pico v neki domači restavraciji v Rimu, seveda je bila kot predjed, res da ene 25cm premera, testo je bil res nekaj posebnega, tako malo napihnjen, gor pa mocarela iz bivoljevega mleka, tisti mali paradižniki preretani na polovico, bazilika in to je to. Pač, drugačna kultura in drugačne navade. Imajo pa Italijani radi našo domačo kuhinjo, predvsem po primorskih gostilnah jih je ogromno + seveda je hrana v gostilnah cenejša kot pri njih.