Pizdun na Gea TV

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Pogosto se zgodi, da preklapljam med različnimi kanali na TV - sam sem (še) vedno naročnik ljubljanskega Telemacha.

Redko se pa zgodi, da naletim na naključni program, ki pritegne mojo pozornost. In ta program je zadnje čase (sem poguglal) na Gea TV z naslovom Besede miru – Želja po izpopolnitvi.

Zakaj je ravno ta program pritegnil mojo pozornost, bi nemara vprašali. No, zato, ker kamera v kadru kaže zaobljenega poševnoookega (nisem ksenofob) gospoda, kateremu se zdi zelo imenitno z besedami nategovati ljudi.

Ko sem prvič naletel na njegov program, sem z zanimanjem prisluhnil debelušnemu gospodu. Zdel se mi je pozitiven, nasmejan. Govoril je o življenskih stvareh, ljudje v publiki pa so z navdušenjem (nemara z entuzijazmom?) srkali vase njegove besede in risali blažen nasmeh odobravanja na svojih obrazih.

Da strnem moje razmišljanje, je bilo tako: Pizdun je za osnovo vzel normalni stavek in ga pretvoril v svojo poduhovljeno različico. Recimo:

- danes se pa počutim res dobro!

je Pizdun pretvoril v:

- duh dobrote je napolnil moje srce!

Druga misel se bere in sliši čisto OK.

V dvomih? Poglejte dotičnega gospoda, ko niza en pizdunski stavek za drugim, izrazi obrazov v publiki so pa blaženi. Pizdun pač, ampak zelo prepričljiv.

Čestitke, jaz namreč toliko denarja iz ovc ne bi nikoli mogel potegnit.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Točno to! Realnost zna prikazati in povdariti. Meni se zdi pristen, nekako resnično prikaže kako noro živimo in spregledamo vso bistvo življenja.

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Citat:
Uporabnik cat pravi:
@dTI : In tebi je pomen teh dveh stavkov identičen ???

Ne vem, po mojem ima lahko X pomenov ta stavek? Si gledala dotičnega nateguna? Me zanima tvoje mnenje ...

B81

22. jul 2007
37.716
10.981
113
Počutim se radodarno, bi se glasil prvi stavek ali pa Naenkrat sem postal dober človek.....
nima veze....

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Oba zadnja, kaj torej menita? Meni se zdi, da ne pove nič pametnega, novega, ampak samo zavija besede v celofan, v čemer je pa res mojster!
Če primerjam zadevo s kakim koncertom npr, potem je upravičeno, človek verjetno odide zadovoljen z njegovih predavanj.

Meni se zdi pač vrhunski nategun.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Meni se zdi, da zna na zelo preprost način pokazat bistv,o ki nam ob taken načinu življena skrito. Poleg tega pa lepo razloži vrzočno poslednične reakcije.

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Nekaj podobnega temu je tudi Louise L. Hay.
Preberi si knjigi "Moč je v tebi" in "Življenje je tvoje". Ti ne pere možgane, samo drugačen pogled ti pokaže na življenje.

Preberi in se potem menimo naprej, ne moreš kritizirat nekaj, kar nisi videl, prebral,...

In ta tipo tukaj, pa tudi v teh dveh knjigah ti že takoj na začetku lepo pove, da ti pokaže če ti želiš če nočeš pa ne. Te nič ne sili.

aja še to:
On in ostali recimo Sai Baba učijo da zmaga ljubezen ne sovraštvo. In če se malo poglobiš vidiš kako enostavno je to,
da je lahko samo tako.

Nazadnje urejeno:

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
V bistvu imaš prav, čeprav prostaško govoriš o guruju
grin1.gif

Na lep in srčen način govori samoumevno. Ljudje tudi radi jedo sladkarije, a jih ne rabijo. Tole je podobno, duhovni cukr. Trenutno paše, ko spusti greš pa po novo čokoladico.

V bistvu pa ne rabiš nič od tega. Ne sladkarij, ne Maharajija.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
To je samo motilni element zaradi vseh pizdarij, ki se dandanes dogajajo.. ljudi je treba speljat drugam in jih polnit z sranjem da se počutijo bolje, dejstvo pa je da vsaka normalno uravnovešena oseba ne potrebuje tega sranja.
Kar se pa tiče tega da reče da nekomu to ni nujno prebrati, je pa samo fora, da začneš mislit mogoče bi pa le moral prebrat.

In ja to, da je na Gea TV, pove že veliko. Mam satelitsko doma in sem videl že dosti teh slovenskih xyz TV, sam za geo TV pa še nisem slišal
bonk.gif

Kej bolj kot nacionalka itak ne more bit.

Nazadnje urejeno:

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Vem, kaj misliš - gledaš ene določene TV vsebine samo zato, da se ti lahko zraven malo želodec obrača in ob tem uživaš.
smile-1.gif

"Ja, gospa, kaj vas zanima? Aha, ljubezen, družina, zdravje. Gdaj ste rojeni, gospa? Aha, 11. marec 1932. No, tu zaj meni v totem laptopu po najnovejši tehnologiji izriše vaše ozvezdje. Tu gre vaša življenjska črta iz Bika v Orion, ki je vi preko ekrana ne vidite ... Ja, gospa, kolikor vidim, bi se stanje moralo čez 14 mesecev izboljšati." in tako dalje, in tako naprej.
smile-1.gif

Še najboljša pa sta Natalija Bratkovič in Saša Županek, nek bontonolog iz MS, ki preko TV-ja stare mamke učita, kako se v gostilni naroči, kako se nuca žlica pri župi, kako se babo pelje ven ... medtem pa on treska s prekmurskimi, ker tekoča pogovorna slovenščina mu seveda ne gre.

Škoda, ker nimamo Gea TV.

Se spomni kdo tiste oddaje, ki jo je vodil nek slovenski vsestranski aktivni starček? Naslov je bil Kako ostati zdrav in zmagovati ali nekaj v tem smislu.