Pivo z bezgom

pivce

Zelenc'
12. feb 2015
29
0
1
Zdravo, rad bi naredil pivo z bezgom pa me zanima ali bo kaj okusa, če dam sirup na koncu vretja ali bi bilo bolje če dam cvetove?
 

pivce

Zelenc'
12. feb 2015
29
0
1
Sem na koncu dal oboje. 1l sirupa in 70g cvetov prav tako zadnjih 10 minut. Bomo videli kako bo.
 

pivce

Zelenc'
12. feb 2015
29
0
1
pa ni možnost okužbe pri tem, oziroma si ga v kaj namočil preden si ga dal v fermentor?
 
Nazadnje urejeno:

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
403
83
Nimam količine napisane. Ampak za 3L batch sem dal približno 10 cvetov.
Jaz z vsem možnim dryhoppam, pa do sedaj ni bilo problemov z okužbami. Stvar dam za minutko v mikrovalovko in nato v pivo.
 

anze92

Pripravnik
23. dec 2015
178
12
18
Zanimivo, zakaj pa glih mikrovalovka? s čim še recimo dryhoppaš? Povej več
smile-1.gif
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
403
83
Mikrovalovka pač pobije večino živega, in če ne pretiravaš pusti večino arom.

Kar sem dry hoppal je bilo: Bezgovi cvetovi, smrekovi vršički, češnje, marelice, kava, hrastovi kosmiči (te prej prekuham ali pa namočim v whiskiju), čili (ta zna biti zafrknjen, ker da lahko preveč pikantnosti, poper, meta, limonina trava)
 

monitor

Zelenc'
29. dec 2012
3
0
1
Pil sem ga v pivnici v Ajdovščini. dober okus. Mislil sem, da je brinje, šele natakar je povedal kaj je notri.
 

HafnerMa

Fizikalc
17. okt 2016
825
44
28
Jaz sem delal pale ale s cascade hmeljem in bezgovimi cvetovi. Bezgove cvetove sem vrel (ne spomnim se v kateri fazi vretja, lahko pogledam doma). Pivu je definitivno pustil tako okus kot tudi aromo. Sem pa dal sveže nabrane cvetove.

Lp, M