Pištole za barvanje

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Kakšne imate kaj izkušnje, treba bo vikend, lopo,... letos pobarvati in me zanima katera bi bila bolj uporabna, preprosta za uporabo?
Barvali bomo LES(star, pije barvo ko tampon)
Tale:

$T2eC16ZHJGIE9nnWrPjuBRM1kM!bMQ~~60_1.JPG

Tale:

140126de.jpg

Oziroma katero varianto priporočate?
Pa ne mi z nekimi kompresorji ala Softi pa to
wink-1.gif

srce-1.gif

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Vsekakor drugo varianto.
Gre tudi s sistemom na prvi sliki, vendar bolj počasi, količina barve je relativno majhna, zato je ta sistem brizganja primernejši za manjše površine.
Glede Parkside firme pa ne bom komentiral, da ne bo negativne propagande.

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
aha!
Maš mogoče katero drugo firmo v mislih, namreč ta druga je noname iz ebaya pa ne vem kako bi se obnesla.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Precej kvalitetna je videti Bosh, vsaj kar se tiče vidne obdelave sestavnih delov in trdnosti sestave.
In seveda Wagner, za obe pa velja, da so več kakor enkrat dražje od ostalih
Tiste poceni precej odstopajo.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Ja no..prebarvat imaš za velik, zahtevne površine (vpojne) rad bi pa delal z igračkami.

Jabi ti ti svetoval dober penzelj (100 mm). Bo več narejenega, manj kletvic pa manj zapravljenega....ko ti bo dopizdila ta igračka, boš itak šel na koncu prav penzelj kupit.

Če se ne daš prepričat enostavno nabavi. Lastne izkušnje najbolj zaležejo
evil.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Kakor pri vseh stvareh - malo denarja, malo muzike. Žal.
S temi, ki si jih poiskala je problem prav to, kar sem zapisal v drugem odgovoru - nenatančna izdelava, veliko možnosti za nepravilno delovanje (zatekanje) vprašljiva kvaliteta sestavnih delov. Wagner pa je vibracijska brizgalka sicer vrhunske kvalitete v svoji vrsti, vendar iz slike ni videti številke modela. Če bi bila vsaj 350, bi morda celo bila uporabna.
Glede izjave o 'igračkah' pa: prelakiral sem stotine kvadratnih metrov (poleg ploskovnih elementov tudi en avtomobil in to zelo uspešno) z Wagner-jem 250 in vem kaj pišem. Ko se na sistem dela enkrat navadiš, se da marsikaj.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ja no..prebarvat imaš za velik, zahtevne površine (vpojne) rad bi pa delal z igračkami.

Jabi ti ti svetoval dober penzelj (100 mm). Bo več narejenega, manj kletvic pa manj zapravljenega....ko ti bo dopizdila ta igračka, boš itak šel na koncu prav penzelj kupit.

Če se ne daš prepričat enostavno nabavi. Lastne izkušnje najbolj zaležejo
evil.gif
467716-post_slo.gif

ni skor kaj za dodati.
S pištolo bo še marsikej drugega zraven pobarvano.
Pa kompresor se mi zdi še bolj pomemben, kot sama pištola. Je tlak...ni tlak... premal tlaka.... preveč tlaka.... pada... raste... ropota.... ehhh
Penzl ..pivo..radio Veseljak... . pa treniraj mišice....
smile-1.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
KAr se tiče te pištole za barvanje. Ko se bo to nabavilo, potem kupite še dvojno količino barve, laka. Ker bo toliko vse povsod okoli kot bo na lesu. Sploh če je lesena ograja kjer je vmes prazen prostor.
Jaz sem to poskusil eno leto prebarvat leseno ograjo. Pa sem mimoidočemu avtu še rdeč avto mal na zeleno poštrihal. Po moje še vedno ne ve kje je dobil barvo gor :p

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Ne kupuj tega sranja, jaz sem ga enkrat kupil v Lidlu in ga vrnil. Škoda denarja.

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
Pridružim se tudi jaz... Kaj pa uporaba pištole na kompresor v primeru, da me čaka barvanje vseh notranjih sten novogradnje? Pa recimo, da želim sam brusiti/barvati. Ometa pa želimo imeti rahlo hrapav.
Kaj izbrati ? .................... Valjar ?
smile-1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Fotr je nabavu iz topshopa paint zoom in bil totalno razočaran. No, potem sem pa imel doma za poštrihat en star špampek iz ratana, pa sem si rekel da ga bom za hec pobarval s paint zoomom ali pa ga vrgel v smeti. No in sem v treh minutah pobarval cel špampek... Nato sem pa poštrihal se dva stara radiatorja...
grin1.gif

Za cele stene pa ne priporočam, bo preveč zamudno in preveč barve bo šlo stran...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Kaj bi ti pravzaprav rad? Če bi rad imel hrapave omete jih ne vlečeš z izravnalno maso ampak samo prebeliš. Za to početje je daleč najboljši valjček, najbolj zanesljiv in najcenejši..pa po moje tudi najhitrejši.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Kaj pa če maš res hrapave stene (pač neke vrste skladišče in se mi ne da to na fino obdelat), kamor valjšek ne uspe nanesti barve? Sem imel do danes v mislih pištolo ala top-shop, zdaj ste me pa ubili
frown-1.gif

Ideje?