Pištola za zid

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Pozdravljeni

Zanima me, kako pištolo nabavit za žeblje oz. kake majhne sponke zabit v zid. Nameravam pa pritrditi okrasne letvice. Vrtal ne bi, ker vzame preveč časa, imam pa celo stanovanje takole za zrihtat. Pištola mora biti električna, saj živim v bloku.

Hvala

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Ker stanovanje ni cisto novo, je par plasti barve ze na zidu in se lušči, če kaj zalimaš gor. Imam izkušnje, ko sem lepil letvice za kabel in bom imel potem več dela, kot, če bi vrtal.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
1. v steno zabijat žebljičke/klamfe ni ravno efektivna rešitev, držalo ne bo sploh z 14mm max. dolžine tudi če bi ga uspešno zabilo
2. žebljički od teh naprav so narejeni za les in ob stiku s steno se bodo zvili, ni šans da bo prijelo
3. električni zabijalnik ni nič tišji od kompresorskega/pnevmatskega če to misliš, kvečjemu obratno
4. udarec teh zabijačev je kar konkreten in če se ti že sedaj kruši barva verjemi da bo ob udarcu popokalo vse okoli

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
1. ok, če ne bo držalo, potem odpade
2. če se bodo zvili, to spet ni dobro
3. bolj me skrbi kompresor, ko bo ropotal (sicer ga imam pri očetu v bajti, tule v bloku pa...mogoče bi šlo, ne vem)
4. če zalepim, bi se barva odkrušila in bi letev zazijala ven, če pa pribijem noter, pa se zaradi mene lahko zadaj odkruši, dokler držijo žeblji oz. kake igle

5. Najverjetneje bom potem zvrtal luknje z vložki in normalno privijačil, saj mi drugega ne preostane
zmaga.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.756
113
EU
Pametno Polde. Pa uporabi pravi vrtalnik za beton, da ne boš omet rastepel okrog.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Kakšen pa je pametni vrtalnik za sveder fi 5, ker eno sobo sem že naredil nedavno, sedaj pa imam še preostalo stanovanje.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Pozdravljeni

Zanima me, kako pištolo nabavit za žeblje oz. kake majhne sponke zabit v zid. Nameravam pa pritrditi okrasne letvice. Vrtal ne bi, ker vzame preveč časa, imam pa celo stanovanje takole za zrihtat. Pištola mora biti električna, saj živim v bloku.

Hvala

men je kolega s kpmpresorjem vse nabil... 2 popoldneva ropptanja, ni tok grozno... itak je pa omet na steni, in tisto zebelj prebije... tud v bloku bi slo, sej kdaj tud kdo drug kej stema al kako?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Zavisi od kvalitete bloka.
Pri meni so vse stene betonske, brez nekih ometov... Naj bo še tako dober žebelj, več kot barve okrušil z zabijanjem ne boš
grin1.gif
(tudi slike imam na vložek+šrauf, kar je sicer malo nerodno, ampak nimaš kej...)

Vrtanje je edina trajna rešitev... pa če te je strah svinjarije, naj ti nekdo drži sesalnik, pa če boš imel srečo in imaš mehke zidove, se ti niti ne bo krušilo okoli luknje
smile-1.gif

lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Anti-krušenje: na mesto vrtanja nalepiš zaščitni trak za beljenje, pa še za pocahnat je bolj enostavno
zmaga.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.631
723
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Pri meni so vse stene betonske, brez nekih ometov... Naj bo še tako dober žebelj, več kot barve okrušil z zabijanjem ne boš
grin1.gif

ne-ne-1.gif

Hilti DX
grin1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
V glavnem, sedaj sem probal s svedrom fi 3 in potem brez vložka zavijačim z vijakom za v les fi4,5 x 25. Drži kot pribito. To pa sem probal zato, ker mi je zmanjkalo vložkov in sem probal na tak način in se obnese super. Je pa seveda omet na zidu.