Piškotki in nekdo očitno želi zaslužiti...

igi

Guru
13. okt 2007
5.584
1.193
113
Celje
Ker sem danes na vse možne maile dobil isto obvestilo, pa še kakšna stranka je omenila zadevo potem sklepam, da se je nekdo spomnil "pametne" zadeve, ker bo dosti folka tole "reševalo" in plačalo...

Se motim?

From: CookieSafe [mailto:support@cookiesafe.eu]
Sent: Tuesday, July 02, 2013 10:27 AM
To: info@xxxxxx.si
Subject:
Importance: High

Spoštovani.

Ob pregledu vaše spletne strani xxxxxxx.si ugotavljamo, da NE ustreza zakonskim predpisom, 157. člen zakona o elektronskih komunikacijah. Na voljo imate 14 dni za odpravo neskladje preden bo vaša spletna stran uvrščena na črni seznam. Za kršitelje so predvidene kazni. Ugovor ne zadržuje postopek objave spletne strani v javni imenik!

Pojasnilo! Spletno stran priporočamo, da prilagoditve zakonskim zahtevam!

Strokovno pomoč za odpravo neskladja z zakonskimi zahtevami najdete tukaj, v kolikor bi jo potrebovali.

CookieSafe
www.cookiesafe.eu

mistique

Guru
16. jun 2009
13.733
1.520
113
Emona / Carnium
So jih že ugasnili
wink-1.gif

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
ta sporočila so priletela iz istega ip-ja/strežnika, kakor ena faca
zanimivo da se ni videlo kdo je lastnik domene - neki španci in podobno.
no če si pogledal malce zu nslookup-om ip naslov si videl kdo ima revese ip naslov vpisan.
Če mene vprašaš malce zrela zadeva za inšpekcijo..

sicer bodo po tem fiasku dejali, da je bila le za**** in podobno, vendar v današnjem svetu je takšne grožnje potrebno jemati z vso
resnostjo - še posebej če ti nekdo daje pogoje, da moraš v 14 dneh nekaj urediti, pa to ni Nataša, ampak nekdo drugi.
skratka nea se sekirati.. pošlji sporočilo v /dev/null

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
KSZ in v upanju, da ne smetim teme imam vprašanje glede teh piškotkov:
Imam amatersko in lastnoročno izdelano spletno stran v Googlu in gostujočo domeno na GoDaddy.
Na spletu v slovenščini objavljam vsebine in oglašujem svoj posel.
A to pomeni, da zapadem pod novo zakonodajo o teh piškotkih in kako to uredim v tej amaterski spletni strani v sklopu storitev Google?
Sploh imam piškotke za svojo stran?
thnx
lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik dotore pravi:
Sploh imam piškotke za svojo stran?

Ja to moraš pa sam vedet.
(iz danih informacij bomo sami bolj težko kaj sklepali)

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Delal sem v googlovem programu. A te piškote dobiš avtomatsko zraven? Ker, kolikor se spomnim, sem v tem programu samo vzel njihov template in preuredil in to je to.Mene osebno pa kakšnokoli sledenje uporabnikom ne zanima. Je pa res, da mi google analytics vsak mesec da poročilo o obisku spletne strani.
Skratka, sem laik.
lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Google Analytics je že en kandidat za piškotke. Da se ga skonfigurirati da deluje brez, samo ti verjetno tega nimaš narejenega.
Sicer pa odpri svojo stran z nekim drugim browserjem, pred odpiranjem strani še za ziher počisti vse piškotke, nato idi čez tvojo stran (in vse podstrani) in na koncu poglej če si dobil kaj piškotkov.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Pa ne pozabi izklopit raznih adblockov in podobnih pluginov, ker ti lahko zablokirajo kakšno stvar, ki podtika piškotke.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Uf, dobro da si me spomnil na adblock.
Ma pismu, sranje s temi piškotki v SLO.
Bom dal svojo stran še dodatno preverit, je res neumno za tole plačevat kazen.
thnx again