Piskajoč zvok ob letališču

columbo

Zelenc'
10. okt 2007
12
0
1
Ali mogoče kdo ve odkod izhaja zelo visok ton ki se ga sliši na cesti ki
gre od izvoza avtoceste za letališče v smeri proti Šenčurju (mimo motokros steze).
Če se pelješ s kolesom po tej cesti se ga sliši skoraj celo pot do križišča.
Zdi se kot da izhaja iz gozda na levi strani ceste.
Je to mogoče povezano z letališkimi napravam ali je kaj drugega?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.771
548
113
42
povsod malo
Lahko je kakšna letalska turbina, ki se ogreva in potem se ta zvok prenaša in odbija, da na koncu ne veš več od kje je prišel. A se non stop sliš ali samo ob določenem času? Nekaj prčkajo tam na Brniku 24/7 mogoče je pa agregat za reflektorje.
Jaz recimo slišim tup tup ko se peljejo avti čez AC most pri Mošnjah pa je od mene 5 km zračne razdalje in polno ovir (gozd, hiše) pa še jaz sem za povrhu kakšnih 50m nižje od mostu.

columbo

Zelenc'
10. okt 2007
12
0
1
Do zdaj sem se sam 2x pelu mim s kolesom in se je obakrat kr dobr slišal, blo je pa okol sedmih zvečer. Je pa res tak zvok da se ga ne da lih locirat odkod prihaja. Sliš se ga pa skoraj enakomerno ves čas ko se pelješ po tej cesti.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
je*esh divjad...sj je letališče ograjeno.....ptiči lah pa prletijo v motor

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a si zihr da je ta tup tup od tam. ni mi anmreč jasno, da si pod nivojem izvora zvoka, d aje vmes se ovira..pa vseeno pride tup tup do tebe

ceprav. prjatu v postojni zivi za AC, pa slisis vlak kot bi sel cez dvorisce. ac ne bom omenjal. luksuzna lokacija

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Da nisi slučajno mene slišal, ko sem se po cross progi preganjal...?
cool-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
To so motilci za divjad, ki so montirani na smernike ob cesti.

Ja to je 100% to. Na tisti cesti ob motokros progi jih je kar nekaj zmontiranih.
Z letališča pa sigurno ne prihaja noben piskajoč zvok, ker tam ob ograji redno laufam in ni drugega zvoka razen od frčotov.