piščal proti divjadi

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Dejstvo je da ponavadi žival ne skoči pod avto zato ker ne sliši ampak zato ker beži.

S to napravo (če deluje) bo samo več divjadi bežalo in posledično je več možnosti da kakšna zaide na cesto!

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.747
113
EU
Zadeva ni elektronska. Deluje kot piščalka na tok zraka. Moj sosed je imel in se hvalil, kako je varen pred srnami.
Malo bolje sem pogledal luknjice za vstop zraka, in ugotovil, da so zadelane z mušicami.
Torej zadeva sploh ni delala, sosed pa se je brezskrbno vozil
evil.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Dejstvo je da ponavadi žival ne skoči pod avto zato ker ne sliši ampak zato ker beži.

S to napravo (če deluje) bo samo več divjadi bežalo in posledično je več možnosti da kakšna zaide na cesto!
ja to sem imel tudi sam mel v mislih
načeloma so problem živali, ki prihajajo z desne, ampak načeloma naj bi bežale stran torej levo torej stran od ceste.

torej redno pregledovanje, da se ne zapaca. kako je potem to očistil? voda?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Učinkovitost se da preprosto ugotovit, Vsak ve za travnike kjer se srnad pase ,lahko tudi ob cesti pa avtomobilov sploh ne šmerglajo več. Če zadeva dela potem bo divjad bežala.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Nekje na krasu so pred leti imeli ob cesti sistem, ki je oddajal neke zvoke, ki so sli srnam na zivce. Sprozilo pa se je ko so luci obsvetile neke kolicke. Tolk mi je ostalo v spominu. Baje je delovalo. Manj nesrec z divjadjo. Ce pa je se, pa ne vem.