Pisarniški monitor

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Pozdravljeni,

Rabim pomoč pri izbiri pisarniškega monitorja. Uporablja se tabele in razne pisarniške programe. Grafičnih programov in igric ni.
Kaj je trenutno best buy za ceno med 150 in 200 eur.

Hvala!

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
461
41
28
Sam sem bil na tvojem mestu pol leta nazaj. Po nekaj dnevnem raziskovanju sem se odločil za monitor z IPS-LED matriko.

Vzel sem rabljenega HP ZR2440W pri podjetju BBT http://www.bbt.si/24-hp-zr2440w. cena rabljenega je bila 200€+ddv. Monitorji so v odličnem stanju

Monitor je odličen sploh svetilnost ter kontrast, prav tako ima PIVOT sistem ki je, saj zame, zelo uporaben.

LP

netko

Guru
25. jul 2007
6.977
2.264
113
Nisem apriori proti rabljenim stvarem samo za denar ki si ga placal si dobil monitor s kratko garancijo. Za podoven denar bi moral dobiti novo stvar s 3 letno garancijo

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Kot berem mnenja na netu je ta Dell p2414h kar dobra stvar. Nekaj težav so imeli z gonilniki na onboard grafikah in našel sem enega, ki je na oranžni podlagi imel težave s sivimi sencami. Ampak to je pomoje napaka na njegovem monitorju in jo uredi garancija.

Kakšna izkušnja iz prve roke. Najbolj me zanima bleščanje v monitorju. Grem še v kakšno večjo trgovino pogledat ampak spet trgovca poslušat in njegovo navijanje za najdražjega (izkušnja iz harvija - grem rajš v big bang pogledat). Kaj je pa alternativa temu in vzamem tistega, ki ima za moje oči lepšo sliko.

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Jest ga imam kot domači monitor (doma imam U2415, ki ga globoko priporočam, je pa izven tega cenovnega okvirja).

Blešči se ne, slika pa tudi ni zrnata. Dela vse tako kot mora, slika je res odlična, edino če je čez ekran črna, ni ravno enakomerna (malo IPS glow-a), ampak v praksi se to ne pozna nič. Ko monito kaže karkoli drugega kot čisto črno je pa slika res lepa, dober kontrast, neutrujajoče, brez flickerja (utripanja)... Meni je v redu, kolikor ga sploh rabiš, saj je monitor že iz škatle ven dobro nastavljen (mislim da celo kalibriran, za službenega U2415 vem da je prišel zraven zapisnik o kalibraciji). Uglavnem, monitor daš na mizo, prižgeš in delaš. Prej sem imel recimo enega IPS LG-ja, za katerega sem vedno nekako iskal prave nastavitve, menjal profile in vendo nastavljal, tukaj pa ni teba, saj zadeva DELA.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
461
41
28
Citat:
Uporabnik netko pravi:
Nisem apriori proti rabljenim stvarem samo za denar ki si ga placal si dobil monitor s kratko garancijo. Za podoven denar bi moral dobiti novo stvar s 3 letno garancijo

Takrat kar sem gledal ponudbo ni bilo nič novega za ta denar... s takimi specifikacijami. Mogoče sem kakega zgrešil.

No monitor je vrhunski in sem zelo zadovoljen.

LP

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Prvi pametni prispevek. Odpiralec teme je lepo napisal, da bo monitor uporabljal za excel in Word in da ga grafika ne zanima. Vi mu pa vsi ponujate vrhunske monitorje za obdelavo slik in grafike.
bonk.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.977
2.264
113
ti smatraš tvoj komentar za pameten?
ips monitorji o katerih smo govorili bistveno manj utrujajo oči tudi če gledaš word in excell cel dan...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Za pisarniško delo je imo 16:9 resolucija neprimerna.

Dell ima tudi dražji model z ločljivostjo 1920*1200 - zaslon je višji.

Problem je, da so zasloni manj "raztegnjenim" razmerjem redki in posledično dragi.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
bi rekel, da je ravno 16:9 primerna za pisarno. lahko gledaš široke tabele ipd. tiste pike pri višini bolj izkoriščajo oblikovalci, ki pa RES nucajo ves prostor, ki ga monitor ponuja. oziroma resolucija.
drugače pa ima vsak svoje veselje...

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Jaz sem pred časom kupil Dell U2412M za svojo pisarno in sem prezadovoljen z izbiro. Gledam v worde in excele tudi po 10+ ur dnevno bp.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Kakršenkoli monitor boš že kupil, obvezno ga skalibriraj. Pa ne s kakšnim softverom, ampak hardverom (ala Spyder). Skalibrira ti ga glede na grafično kartico v računalniku in na svetlobne pogoje, v katerih boš delal.
Razlika je ogromna, sploh če buljiš v novejši Office, ki ima ubijajoče kontraste preoblek.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Zanima me kakšne nastavitve imate na monitorju Dell P2414H. Glede na prednastavitvene načine (preset modes) svetloba,kontrast. Nikjer ni mogoče korigirati odtenek barve in podobno.

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
Ja, pri BBT-ju imajo kar dobre monitorje, tale HP-jev ZR2440w ali pa Dell-ov sta kar ugoden nakup, če veš da sta bila kot
nova monitorja v samem vrhu po kvaliteti in to kažeta še danes.