Pirrit Suggestor

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Ne vem kako in kdaj... v glavnem od nekje se mi je pojavila ta nesnaga in mi gre pošteno na živce, odpira fulscreen reklame (sem nekako rešil z Adblock) in ga ne morem odstranit. Uninstall sem že naredil, v registru ne vem kje iskat, ko ubijem proces v Task managerju, se takoj spet zažene.

Ima kdo kako izkušnjo s tem, ker nebi rad 3 mesece staro instalacijo sistema spet na novo nalagal
uf-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Za začetek v Google vpišeš "pirrit suggestor remove".

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
To pot poznam, ampak ponuja mi samo še dodatne programe, ki to "rešijo" in prinesejo še kaj svojega. Sem poskusil in dobil še eno nesnago, ki sem jo na srečo dokaj enostavno rešil. Poskusil sem tudi z par drugimi navodili, pa ne pomaga nič.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
En tak znan malware odstranjevalec je Spybot S&D. Lahko poizkuiš.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Samo za informacijo, tudi Spybot S&D ni rešil nič... poskusil sem vse živo...

Nekateri znalci tu gor trdite, da se vse da počistit... če je kdo iz obmorskega konca in ima čas, naj se javi..., seveda za primerno plačilo
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Lahko poskusiš še s system restore na datum preden se ti je to namestilo. S tem da ti bo odstranilo še vse druge programe in posodobitve, ki si jih v vmesnem času namestil. Datoteke načeloma ostanejo nedotaknjene.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Problem je v tem, ker ne vem točno kdaj se je začelo to... sem naredil restore na 9.5. (dlje nazaj ne gre) in je isto, samo instalirane Spybot S&D, in še neke moje anti malware zadeve je vrgel dol. Ku...v Pirrit Suggestor in njegove reklame ipd. pa je še zmeraj tu...

Očitno bo treba že tretjič letos nalagat na novo vse skupaj
bonk.gif

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Ne gre niti to, zdaj sem uspel ustavit oba PIrritUpdater in PirritSuggestor v services ampak mi v Chromu še odpira reklame, Adblock jih sicer blokira ampak nesnaga je še tu...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.690
6.460
113
Jaz sem s programom Process Explorer poiskal in ubil njegov proces. Zatem sem preimenoval njegov imenik, tako da se ni mogel več zagnati. V Chrome sem pod Orodja - Razširitve kliknil na kanto in v Nastavitvah - dodatne nastavitve - proxy strežnik odstranil kljukico pri proxy strežniku.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Ne gre niti tako, ali pa jaz delam kaj narobe... ko pri proxy strežniku v internet settings odstranim kljukico, se ta takoj nastavi nazaj. V Process explorerju najdem proces, ga ubijem in po restartu pride nazaj...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.690
6.460
113
Ko si na procesu poglej, v katerem imeniku se nahaja (dvoklikneš na proces in pogledaš vrednost Path).

Potem, ko proces ubiješ, ta imenik preimenuj, tako da se program ne bo mogel več zagnati.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Dva Pirrit procesa sem ubil že na "SAFE MODE" način, tako da jih v Process Explorerju več ni... Ko dam search, mi najde neko Pirrit stvar, ki jo zbrišem, ampak je po restartu nazaj. Edino da proces spet startam in potem vidim, kje se zažene??

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
V Task managerju mi pokaže dva PirritUpdater in PirritDesktop kot stopped...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Poglej še v Task Scheduler. Na tak način imajo v Chrome rešene update. Lahko izklapljaš autorun in proces kolikor hočeš, ampak dokler ne odstraniš taska iz schedulerja se ga ne rešiš
grin1.gif

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
In kateri task naj tam izklopim, se mi ne zdi nič posebnega tam, kar bi imelo kako zvezo s tem?