Pioneer DEH 7900 UB se ugaša med vožnjo

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
A kdo ve zakaj? V akumulatorju ni problem, lahko pa bi ga dajala vročina, saj je sedaj prvo poletje, ko je avto izpostavljen vročini in s tem tudi AR. Zgleda pa to tako, da se med vožnjo čisto ugasne in se ga ne da več prižgati drugače, kot če avto ugasnem in ponovno dam kontakt.

Se komu kaj sanja, zakaj ga to daje?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Po koliko časa se ugasne?

Ni druge kot vzet radio iz vozila in ga priključit na 100% vir napajanja in gledat kaj se zgodi .. če se tam ne ugasne potem je kriva napeljava, če se pa ugasne tudi zunaj avta pa je kriv radio.

Rekel bi da je precej velika opcija za prvo napako, ker večina radiev ima zaščito in če pride do napetnostnega sunka se izključi (varovalka) .. potem moraš odklopit napajanje in ponovno priklopit pa dela! To se rado zgodi če imaš napajanje na kakšni čudni veji, ki niti ni namenjena radiu - če pa je na original instalacijskih prikjučkih pa ma da dela!

Sicer pa za kateri avto gre in kako je narejena instalacija?

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Pri DEH55BT sem imel enake simptome.

Kriva je bila prednja ploščica.
Zaradi slabega (hladnega ) lota na ploščici, je vsake toliko 'zmrznil', ponovno ga je obudil šele odvzem in ponovni kontakt.
Slab lot je bil na ploščici, najti ga je bilo težko, saj je kompletna ploščica v SMD tehniki.
Po odpravi napake deluje BP.

LP

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Mislim, da se stvar dogaja bolj na random, enkrat na dan, s tem da se vozim samo iz službe pa nazaj, 10 minut v eno smer.
Stvar se je pojavila prvo pri eni kanti, nato je šel radio v drugo kanto in se dogaja enako. Pri prvem avtu so montirali AR na pooblaščencu, pri drugem pa doma. To se je začelo ob hudi vročini, zdaj pa ne vem, če ima to kaj zraven.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Pri DEH55BT sem imel enake simptome.

Kriva je bila prednja ploščica.
Zaradi slabega (hladnega ) lota na ploščici, je vsake toliko 'zmrznil', ponovno ga je obudil šele odvzem in ponovni kontakt.
Slab lot je bil na ploščici, najti ga je bilo težko, saj je kompletna ploščica v SMD tehniki.
Po odpravi napake deluje BP.

LP

Sicer se bo zdaj to neumno slišalo, ampak res nimam pojma o teh zadevah. Kako potem to popraviš in koliko te stane?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
No potem je kot je že nekdo omenil mrzli lot .. to so tipični simptomi če včasih dela včasih ne dela! Bo šlo pa vedno na slabše. Mrzli lot se aktivira ob vibracijah, tako da ga lahko na ta način tudi preveriš .. torej malce tolčeš po radiju in vidiš ali kaj hitreje crkne!
cheer.gif

Mrzle lote na takih napravah je sila težko odkrivat (se ne vidijo) in jih je treba z instrumentom preverjat, kar pa lahko vzame 5 minut ali pa en teden dela. Zdej vprašanje a se splača, mogoče se ker je radio kar ok ...

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Jaz radia res ne bi rada menjala. Bom probala nekoga najt, ki bi mi s tem pomagal.
Res pa se mi zdi, da je vsakič slabše, ker na začetku se je to pojavljajo občasno, zdaj imamo pa že vsak dan take prigode.
Hvala obema za pomoč!
roza.gif

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Sicer se bo zdaj to neumno slišalo, ampak res nimam pojma o teh zadevah. Kako potem to popraviš in koliko te stane?

In zakaj sprašuješ tu? Ne bi raje vprašala tam, kjer so ti AR vgradili? Saj razumeš, ne ?
evil.gif