Pink Floyd

Apolon

Zelenc'
18. jan 2009
20
0
1
bong.blog.siol.net
Sm nek "ultimate" fan pink floydov, ki so v 70tih zašli v nove podzvrsti tistega časa. Predvsem se mi zdi dobr prvi CD(The Piper at the Gates of Dawn), ki je predvsem psihedelični rock.

Kakšni se vam zdijo Pink Floydi? Jih kdo še posluša?

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Ob večini njihovih muzik se mi lahko samo spipa ali pa morm kaj močnega vzeti, niso mi ravno blizu, razen nekaterih klasik seveda
smile-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Prejsnji torek so o Floydih govorili v dokumentarcu na Slo1. Sicer je pa to vec delov, ta je bil 2. Zelo zanimivo. Je pa enih 8 ali 9 delov. Torki ob 23.

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Prejsnji torek so o Floydih govorili v dokumentarcu na Slo1. Sicer je pa to vec delov, ta je bil 2. Zelo zanimivo. Je pa enih 8 ali 9 delov. Torki ob 23.

... vrjetno misliš Seven Ages Of Rock... priporočam ... sm si ga kupil v ''trgovini'' in celega pogledal (7 delov)
drugi del je od floydv večinoma...

... drugače gre pa čez vsa obdobja roka kako se razvija itd...(mislim da se začne s hendriksom pa konča z indi rockom)...

glede floydov sm bil pa najbol presenčen ko sm videl kakšno predstavo so naredili na koncertu ko med koncertom gradili zid pred odrom

Apolon

Zelenc'
18. jan 2009
20
0
1
bong.blog.siol.net
Se morm kr strinjat, majo/so imel res zanimive koncerte. Sploh colored... Hudo izpade njihova glasba in vse tiste barve.

@creep: uh, thnx da si povedu. Zanimivo... Mogoče pa.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No sej meni se je njihova glasba vedno zdela bolj gledljiva kot poslušljiva. Edina izjema je Dark side of the moon, ostalo pa ni ravno po mojem okusu. Foter jih pa redno nažiga, sem mu poln DVD njihovih MP3-jev posnel - vse albume in cel kup koncertov.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
moj foter jih tud poslusa. so vmes dolocene zadeve, ki defenitivno niso za moja uha.

je pa tud nekaj takih, ob katerih se ti najezi koza
cool-1.gif

ta je fenomenaln
smile-1.gif

aja, pa solo pri Shine On You Crazy Diamond je nekaj najboljsega, kar je bilo kdajkoli ustvarjeno. ever

Nazadnje urejeno:

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Očitno sem generacija vaših fotrov.
Imam vse izdane albumi na vinilkah (to so tiste črne plastične plošče, ki jih ne smete prijemat v roke, sicer fotri norijo), na CDjih, kar je dosegljivega je pri meni. Verjetno sem eden redkih, ki ima v dnevni še boxe velikosti manjše komode. In še vedno sekajo iz njih. Na 5.1 ali 7.1 sistemih jih ne morem poslušati.
V osnovni šoli so me čudno gledali, ko so slišali kaj poslušam (da ne bo pomote - konec 70-tih prejšnjega stoletja), da ne omenjam, kaj so poslušali sošolci/ke.
Bil na treh koncertih ...

LP

Apolon

Zelenc'
18. jan 2009
20
0
1
bong.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik forgot pravi:
Očitno sem generacija vaših fotrov.
Imam vse izdane albumi na vinilkah (to so tiste črne plastične plošče, ki jih ne smete prijemat v roke, sicer fotri norijo), na CDjih, kar je dosegljivega je pri meni. Verjetno sem eden redkih, ki ima v dnevni še boxe velikosti manjše komode. In še vedno sekajo iz njih. Na 5.1 ali 7.1 sistemih jih ne morem poslušati.
V osnovni šoli so me čudno gledali, ko so slišali kaj poslušam (da ne bo pomote - konec 70-tih prejšnjega stoletja), da ne omenjam, kaj so poslušali sošolci/ke.
Bil na treh koncertih ...

LP

Forgot svaka ti čast... Mi je mal žal da sem se rodil dosti prepozno. Tudi zdaj je tako stanje, da te vsi čudno gledajo.

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Tudi meni je žal, da nisem malo starejši ....
Sicer pa sem dal skozi koncerte kar nekaj legend v 80-tih.
Pri PF je dejansko bil spektakel, tako glasbeni kot vizuelni.
Koncerte sem doživljal tako 'čist' kot tudi 'zadet'.
In potem mi težijo po TV z reklamami za ' neprecenljivo ' ...

Pojma nimajo !

LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Moj foter ima tudi čisto vse vinilke + kar nekaj na CD-jih. Je eden tistih, ki hitro začnejo težit z: ''kakšno sranje danes delajo, takrat ni bilo nobenih računalnikov, so vse peš zaigrali'' Ja pa dobro no, kaj sem jaz kriv? Če bi PF zdaj nastali bi tudi sigurno uporabljali sintesizerje, efektorje in nevemkajše vse
tongue-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
no jest jih tud rad kdaj poslušam.
Je pa fotr tud pristaš te zvrsti. In seveda pink floydov. Lansko leto je bil na koncertu od kitarista (se mi zdi. Sej on še edini koncerte dela, a ne). Plošč imamo tud kar nekaj, katere se vrtijo 1x - 2x na leto. Drugače pa cd laufajo.

Kaj naj rečem, če je večer na easy so oni must be!

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
Hm. Moj 2. najlubši bend tko da ja recmo da sm fan: Najlubši plošči sta mi Meddle pa Animals. Comfortambly numb pa definitvno en najboljših njihovih komadov. Všeč so mi tud njihovi "trši" komadi. Run like hell, Dogs of war, in pa seveda One of those days.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
No, verjetno me boste grajali kot mulca ampak, začetki Floydov mi ravno ne ležijo (sem bil tedaj bolj disco fan). Vendar, imam nekaj njihovih CD-jev in mi dejansko služijo za kalibracijo ojačevalca in zvočnikov zato, ker so naravnost neverjetni, kar se kitare in vokala tiče. Meni osebno najbolj leže 'The division bell' plošča. Tale komad je pa zame 'top' (Coming back to life).

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Za fane mogoče zanimiva novica: Australian Pink Floyd Show. Razmišljam, da bi šel.

Tudi jaz sem razmišljal o tem.
Za primerjavo. Pa sem se odločil, da ne.
Bili so pač legenda, edinstveni
in takšne bom ohranil v spominu.

Tistim, ki jih niste doživeli v živo, pa priporočam, da če je možno in vas vsaj malo zanima, vendarle doživite to zadevo, ker je baje res spektakel.
Prebral sem celo izjave, da so boljši od originala ...

Izvedba zna biti dobra, efekti pa so sigurno odlični, saj imajo veliko več možnosti za dobre efekte, kot so jih imeli PF.
Če primerjam Dortmund '81, Benetke '89 in Dunaj '94 so bile razlike v efektih nepojmljive.

Žal pa je na zadnjem že precej šepala izvedba. Leta pač nardijo svoje.

LP

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Uf Floydi ja
cool-1.gif

Tudi sam se stejem med njihove velike fane
smile-1.gif

Svoje case je obstajal dost kul PF forum.Smo imeli tudi srecanja pa take fore
smile-1.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Njihovo komplet diskografijo že par let nosim po žepih (vsaj odkar so postali mp3 playerji popularni
wink-1.gif
). Bi pa ubijal za vinilke!