problem težjih žogic je predvsem, da igra z njimi ubije feeling - veliko bolje je dobiti prave žogice in igrati na nevetrovni dan - če bo pihalo, bo pa tako ali tako tudi težjo žogico premikalo. predlagam, da mizo postavite v malce bolj zavetno področje, če seveda je na voljo, ampak mi smo velikokrat igrali tudi zunaj pred hišo brez problema. edino miza je bila "domača" in posledično se je žogica zelo čudno odbijala.
tule je mogoče nekaj več miz:
mize za namizni tenis
sam bi mogoče priporočal tole -
miza Tibhar 1200 , sem veliko preigral na njej in lahko rečem, da je solidna miza (zelo blizu tistih tekmovalnih). ker smo delili dvorano z ostalimi uporabniki, smo jo morali velikokrat tovoriti sem ter tja in mislim, da se miza še danes uporablja za igranje.
ti pa priporočam slednje - glej, da ima okoli in okoli tisti kovinski profil - ker daje podporo in posledično ima žogica dober odboj tudi ob koncu mize. in ja - ne pozabi mrežice - vedno mi je ubilo voljo do igre, če sem dobil mizo s podrto mrežico.
kar se tiče loparjev - smo spet pri Tibharju. enostavno ma za rekreativno rabo nekako najboljše že sestavljene sete. zdej ne vem, koliko si že kaj igral, ampak pazi, da ni prehiter lopar - predlagam, da gledaš za oznako alround, ker ti imajo nekako najboljše razmerje med hitrostjo in kontrolo nad žogico.
Stiga Caldera - sicer piše, da ima dobro kontrolo, ampak debelina gume zna biti tu malce nagajiva - debelejša kot je guma, hitrejša je, manj kontrole je (ker ima žogica manj stika z lesom), ampak mislim, da bi tole znal bit dober nakup - če boš kupil nekaj pod 20€, bi sicer znalo biti pravtako okej, brez žiga ITTF (kar ni nič narobe, to je samo oznaka, da je oprema certificirana pri ITTF in da lahko z njim tudi tekmuješ) ampak se posledično guma prej uniči.
Butterfly Timo Boll - se mi zdi, da bi znal biti ta še naibolj primeren, samo mam feeling, da tale guma ne bi dolgo zdržala ...
če pa obvladaš že malce bolj, pa me kontaktiraj na privat, pa ti sestaviva pravo bombo od loparja, pač za malce več denarja - ampak če boš pazil, ga boš lahko imel za leto ali dve, ko se bodo gume iztrošile, nabaviš nove gume in jih imaš spet za leto ali dve.
sam sem imel en in isti leseni del loparja cca. 10 let, če ne še dlje, gume pa sem, ko sem igral še tekmovalno, menjal na pol leta, potem, ko pa sem igral rekreacijsko, pa na leto ali dve, tudi odvisno od serije gume same.
drugače pa včasih je bila najbolje založena z namiznoteniško opremo trgovina Top Sport, sam odkar ne igram več sem malo zgubil stik z njimi - sem pa našel to:
Top Sport Budau .
lahko pa malo fotra povprašam, ker je on še vedno not, jaz žal nimam več časa ...