Piercing nad brado

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Vedno sem si želel to imet, zdaj pa imam dovolj. Kako je s tem piercingom nad brado? Rad bi imel tisto špičko - kako se fantini potem brijete itd?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Men pa zanima, kako je s tem ko ješ in piješ? A to kaj vun šprica?
sprasujem se.gif

Verjetno je najbolj nevarno, ko kihneš???
hysterical-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Men pa zanima, kako je s tem ko ješ in piješ? A to kaj vun šprica?
sprasujem se.gif

Verjetno je najbolj nevarno, ko kihneš???
hysterical-1.gif

hysterical-1.gif
itak se kmalu navadiš in skoraj pozabiš da ga imaš (govorim zase za nos)

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
jz ga mam v ustnici, in ne, nič ne teče vn ko piješ :D brijem se trenutno ne ker si puščam brado, tko da ti tukej ne morm pomagat. če maš pa še kakšno vprašanje pa na dan z njim
smile-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Jah vprašanj imam kar nekaj, samo očitno ne gre brez neprivlačnih komentarjev. Pač zanima me kam naj sploh grem to naredit, koliko košta, koliko časa bom moral imet medicinskega not, koliko čas se celi in kako se potem briti. Nekako tako
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.617
10.911
113
KSZ

ko s kakega plemena.....pa rdečo pero v rit ne pozabit
grin1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
sicer ne vem s kje si, ampak v Lj je pohvaljen Exit zravn tromostovja, cena bi bla verjetno okol 30 evrov, ker bi ti to naredili z iglo. Kolikor sem jaz videla omrtviči predel, prebode in to je to. Medicinskega naj bi imel kakšen teden ali dva.

Če te pa tok skrbi za britje, za tistih par min ga boš dal ven, pa bo stvar opravljena
wink-1.gif
pa nujno redno razkuževanje

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Jah vprašanj imam kar nekaj, samo očitno ne gre brez neprivlačnih komentarjev. Pač zanima me kam naj sploh grem to naredit, koliko košta, koliko časa bom moral imet medicinskega not, koliko čas se celi in kako se potem briti. Nekako tako
smile-1.gif

hehe tisto z mojo brado je bil hec da ne bo pomote
tongue-1.gif
)
exit ti globoko odsvetujem. res je da imajo ful dobro izbiro uhanov, to pa je nekako tud vse. ne vzame si človek časa zate, vse je na brzino narjen, pred folkom ki te gleda, šeta okol tebe, tko da pač lih o sterilnosti nebi mogla tukej govort.
jz osebno sem si ga dala pri Damianu v Kranju pa me je tud razočaral ker mi je ful postrani luknjo naredu
cry12bpy.gif

aja, pa če boš kje drugje kot v Cultu šel dat piercing ne privoli v to da ti omrtvičijo ustnico, ker je pol k to popusti ful velik šok za telo in še bolj boli.
aja pa ne okol uhana strašit z raznimi bephanteni, sezamovim oljem, alkoholom itd.- to je bullshit. ne pomaga, sploh prve dve reči ti rano še bolj zapacata in se ti z lahkoto zagnoji.
lepo fiziološko raztopino, pa palčko za ušesa pa pucat. ne se ustrašt da se ti je zagnojil če boš vidu pač mal belga okol uhana, to je limfa, popolnoma normalno, če se ti pa slučajno zagnoji pa NE uhana vn dajat, ampak počakej da se kolikor se le da pozdravi pa pol vn uzem, ker drugače se rana zaceli, gnoj ti pa ostane v telesu.

to bo to
wink-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Hvala za tale vpis - kako pa kaj poteka vzemanje ven/noter? Je ta luknjica kar velika ali se bom moral vsaj dvakrat na teden matrat?

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
uhani so ponavadi 1.6mm... luknjica je malenkost večja. jz sm imela precej velike probleme z "prišravbovanjem" bunkica, ker mam dolge nohte in ni in ni šlo. samo vzemanje vn in not pa ne predstavlja problema... pač se postaviš pred ogledalo pa gre, kasneje tudi na slepo. pa obvezno dej uhan noter hitro kar se da, ker je to sluznica in se ful hitro celi. (dobr, ne govorim o minutah, ampak po kakšnih 12ih urah znaš bit brez luknjice)

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ma sej tuhtam al ja al ne, ampak si res želim tam imet eno špičko, pa tudi moja pravi da je kul, samo ljudje se pa kar zgražajo. Sicer se nisem na to nikoli oziral, danes pa se pa ne vem zakaj.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Jaz glasujem za špi-čko v obrvi. S pripadajočim ustreznim ostalim stilom. In samo za mladeniče do 25 let.
wink-1.gif

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
ja če si ga želiš si ga dej, dal si ga boš zaradi sebe in ne zaradi drugih. btk. jz mam trenutno 8 piercov (dobr, edn je trenutno v počivanju ker ne najdm nobenga pametnega nakita za v luknjo ampk bo kmal nazaj
smile-1.gif
) in se ne oziram na to kaj si drugi misljo. je pač moje telo, moj denar- i dont fu*king care...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ma saj za večino mi je vseeno, malo mi je samo neprijetno zaradi bližnjih. Za službo in podobno me pa boli.

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Jaz sem tudi imela piercing pod ustnico. Bil je narejen super, nisem imela nobenih komplikacij, po dveh tednih ko mi je oteklina čisto splahnela sem šla tja, da mi je dal krajšo palčko, in to je bilo to.
Imela sem ga kakšno leto in pol, potem sem ga dala ven. Po petih urah se mi je luknjica že tolko zarastla, da palčka od uhana ni šla več skozi.
Luknjica pa se mi pozna še danes - po dveh letih.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ko si ga greš naredit, jim reči tam, naj ti dajo eno navadno dolgo silikonsko kanulo. Skrajšaš si jo po želji, na eni strani jo zavozljaš, na drugem koncu pustiš prosto. Ta piercing lahko jemlješ ven, brez problema, ker je takšno mesto - ker je fistula skoraj tako velika kot luknja. Vendar ne več kot za kakšen dan ali mogoče dva, ker fistula ne zdrži dlje. Če se bojiš za luknjo, pa res prosi za kanulo, da si piercing vzameš ven, ko se briješ, in imaš namesto njega pač eno silikonsko cevko, ki ti štrli ven. Na začetku boš tako ali tako najbrž imel cel piercing iz ene navadne kanule, ker boš zatečen.

Ko ga boš imel, se ga zavedaj in opozarjaj nanj, ko je nujno. Jaz sem ga imel v obrvi dve leti in pol (pred kakim mesecem mi je odpadla koža in je šel ven) in mi ga je dvakrat glupa frizerka zahakljala z glavnikom. Od takrat je šlo samo še navzdol - koža se je začela cefrat, potem se z njim še kam malo butneš in je konec ... Če ga že plačaš, ga pazi. Pa ne pusti vsaki prepotentni maloletnici, da ga šlata ... niti sam ga ne šlataj preveč, ker lahko zmeraj nekaj fašeš.

Kupi takega, ki je iz kurirškega jekla (razen če so ti všeč akrilni), vsekakor pa ne nikljastih, ker so alergeni. Če boš kje videl titanium piercing, so pravi titanium piercingi samo tisti z oznako T23 (dobro se pozanimaj, če slučajno hočeš takega!), ostali so samo aluminij-vanadijeva zlitina. Za titanium prav tako ni zagotovil, da ne pride do alergične reakcije. Prav tako je neprimerljivo dražji, če je zares T23.
Po barvah jih ločiš lažje: kirurško jeklo = srebrnkasto, nikelj = črn, titanium = sivkast, prej brez sijaja kot pa z.

Že prej si pa kupi razkužilo (jodovo ali pa Dr. Marcus), kakšen bivacyn v prašku in/ali bepanthen plus, da ne boš po lekarnah hodil kot pijanček s svežim piercingom. Če imaš vse troje, še toliko bolje. Načeloma moraš mazat tam, kjer je rana, torej v luknji. Ker imaš v luknji piercing, je to težje, zato boš moral improvizirati - če imaš punco ali sestro, je lažje. Vseeno ga pa ne podrsavaj naprej nazaj, ko ni potrebno, ker s tem samo raznašaš bakterije. Ker gre za večinoma zaprto rano, ki se ne zrači preveč, pojdi večkrat nazaj na pregled, da boš potem 100 % vedel, če je zaceljena ali ne.

Tja pojdi trezen, spucan, najbolje po kosilu, ampak ne nabito poln. Ko bo piercing vstavljen, boš moral še kakih pet minut ležat. To kar izkoristi, ker ni prijetno vsem takoj vstat, še posebej ne, če te zgrabi manjši šok. Ko boš izbiral piercing, si zberi točno takega, kot bi rad imel in ki ti bo pasal. Ne padaj na kompromise z daljšimi, češ da ti bo oteklo. Kupi ga, za prvega ti pa naj da navadno kanulo, na katero naredi navoj in imaš nekaj časa to. Ko se meso umiri, greš nazaj in ti vstavi tistega, ki si ga kupil. Pri nas v MS je tako, da te servisne posege in menjave delajo brezplačno. Samo tja moraš priti.

kanula = cevka, ki obdaja iglo, s katero ti prebode tkivo - ta cevka potem ostane v luknji, da jo drži narazen, dokler ti ne vstavi piercinga. Obstaja malo morje dimenzij, ker se iz njih delajo tudi rezervne/fleksibilne palčke. Osebno sem bil bolj zadovoljen s kanulo, čeprav zgleda plastično. Je izredno fleksibilna, ne boli, lažje se spi (v obrvi, seveda) ...
fistula = tkivo, ki se nahaja po stenah luknje, ko je rana popolnoma zaceljena. To tkivo zmeraj nastane, ko ločiš dva kosa kožnega tkiva, ki bi morala rasti skupaj, in ju pustiš, da se obnavljata ločeno. V tvojem primeru je fistula zanemarljiva. V obrvi je težje, ker imaš na isti strani tkiva vstopno in izstopno luknjo, fistula pa nastane po celi dolžini luknje/votline med obema točkama. Podobno je v popku. V takih primerih zmeraj raskiraš, da ti bo tkivo ali začelo odmirati ali pa se ne bo nikoli popolnoma zacelilo. Pri bradi je drugače, ker imaš skoraj kotni proporcij in se celi hitreje, ker se tudi zrači bolje.

Piercing ni kot uhan v ušesu, ki jih imajo nekateri že pet let, brez pucanja. Tako zadevo boš moral redno pucat in skrbet za njo, če jo boš hotel imeti.

Še to ... Dobro premisli, kje ti bo naredil luknjo. Piercingi za ta del imajo na zadnji strani običajno majhno ploščico, ki se ti lahko ob nepravilno narejenem piercingu ali čudni geometriji čeljusti zatika za zobe.

Nazadnje urejeno:

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Sandrca pravi:
uhani so ponavadi 1.6mm... luknjica je malenkost večja. jz sm imela precej velike probleme z "prišravbovanjem" bunkica, ker mam dolge nohte in ni in ni šlo. samo vzemanje vn in not pa ne predstavlja problema... pač se postaviš pred ogledalo pa gre, kasneje tudi na slepo. pa obvezno dej uhan noter hitro kar se da, ker je to sluznica in se ful hitro celi. (dobr, ne govorim o minutah, ampak po kakšnih 12ih urah znaš bit brez luknjice)

Daš si lahko kakršnegakoli not, če si dovolj ekstremen, je pa res, da so standardi 1,0-1,2 mm debeline za glavo/obraz in 1,4-1,6 mm za ostale dele telesa (brez bradavičk
smile-1.gif
). Nekateri studii nočejo privoliti v neustrezne dimenzije iz same preventive.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Jaz sem imel špičastega, kar pomeni, da si nisem moral niti pošteno otirat mokrih las, ker se frotirasta brisača lahko zatakne kot zimska bunda na ježke.
smile-1.gif
Spiš lahko na satenu, ker je bolj fin, bombaž se zatika - najbolj kruto je, da ponoči tako ali tako ne veš, kaj delaš in si ga lahko preprosto tudi izpuliš med spanjem. Na koncu se je kanal začel odpirat kot navadna moška srajca, koža se je pa sušila. Vsako jutro sem si nad obrvjo odstranil za dva ušesni palčki mrtve kože. Slava in zahvala mojstrici frizeraja.

Ženske, ki si pulijo obrvijo, še bolj trpijo. Mene je ob pritisku zabolelo tudi takrat, ko je bila rana 100 % zaceljena in še povsem zdrava, kompletna, zato si ne morem predstavljati, kako se fistula spodaj trga, ko zagrabiš eno dlako in jo izpuliš. Koža se vseeno malo vdaja, tkivo spodaj pa ne, ker je samo tanek film.

Čelade in podobni naglavni okraski odpadejo v takem primeru. Tudi timski športi, ker te hitro kdo (ne)hote rukne ali pa ti žoga prileti v glavo. Razen če se ti ljubi imeti hanzaplast čez, s čimer pa koža ne diha in ob švicanju omogoči mrtvi koži, da še lepše odstopi in poudari sivine območja. Mrtva koža na zdravem organizmu izgleda kot pajčevina.
crazy1.gif

Tak piercing prej ali slej gre po gobe - razen če je upognjen in imaš tudi luknjo narejeno z upognjeno iglo. Takrat je zadeva globlje ... kolega ima takega že 10 let, brez vsakih nepravilnosti ali trganja.