Picanha steak

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.376
247
63
Torej nabavil sem picanha stek, cca 1,2 kg. Kako ga prav pripraviti?
- marinirati da ali ne
- peka na rešetki ali plošči
- koliko časa na vsaki strani.

Žar mojstri hvala.
 

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
91
28
Speče se ga tako kot vsak steak. Mariniranje je lahko, ampak nevem zakaj bi to delal, ko kupiš kakšen boljši kos mesa in potem ga pacaš z začimbami itd. Za moje pojme mariniraš pusto brezvezno meso, da ima vsaj kaj okusa :D

Pečeš ga indirektno do središčne temperature 48 stopinj. potem ga prestaviš direkt nad ogenj, da popečeš zunanjost vseh strani za 2-3 min. Odstaviš in ga pustiš počivat (ne zavijat v folijo), vsaj 10 min, raje 15 min. Razrežeš na šnitke, dobro posoliš in konec.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Speče se ga tako kot vsak steak. Mariniranje je lahko, ampak nevem zakaj bi to delal, ko kupiš kakšen boljši kos mesa in potem ga pacaš z začimbami itd. Za moje pojme mariniraš pusto brezvezno meso, da ima vsaj kaj okusa :D

Pečeš ga indirektno do središčne temperature 48 stopinj. potem ga prestaviš direkt nad ogenj, da popečeš zunanjost vseh strani za 2-3 min. Odstaviš in ga pustiš počivat (ne zavijat v folijo), vsaj 10 min, raje 15 min. Razrežeš na šnitke, dobro posoliš in konec.
V vsakem primeru paziš, da središčna ne gre (preden daš počivat) čez ene 52 stopinj (ker gre med počivanjem še gor).
 
  • Všeč mi je
Reactions: brane_new