Photoshop in vektorji...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ja, vem da ni photoshop primerno orodje za risanje vektorskih oblik, ampak illustrator mi je potekel in niti slučajno ne dam 25 eurov na mesec za program, ki ga zaženem enkrat letno...

Logo imam v adobe illustrator filu, imam tud v psdjih in pdfjih.

Zdaj pa sem želel naročit neke napise za pred vrata in hočejo v tiskarni imet vektorske oblike. Ko sem dal logo vezet na majice sem enostavno rasterizal layer in ga shranil kot pdf in je bilo vredu. Enako sem naredil s pisavo. Tiskarni pa zdaj enak postopek ne ustreza. Pravi, da ni v krivuljah, ampak je kot slika...

Je kak način, da enostavno iz psdja dobim neko vektorsko obliko ven?

sipu

Zelenc'
30. jun 2014
18
0
1
Importiraš vektorski file kot smart layer. Če pa si rasteriziral zna po neki meni neznani logiki dele vektorjev spremeniti v sliko. Sploh pri uporabi lensov in drugih efektov. Vazna pa je tudi vrsta oz. nastavitev pdf-ja.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ma sem pogruntal da sem do dobra zajebal te pdfje/psdje, ki sem mu jih poslal, ker sem jih rasteriziral. Ko sem poslal za vezenje sem naredil enako, pa je bilo ok (mu je pustilo uvozit font kot sliko v program za vezenje).

V glavnem, 2 uri po mojem postu sem zdaj končno naštudiral inkscape dovolj dobro, da sem eno od dveh nalepk zrisal. Druga bo bistveno lažja, ker so samo črke.

igi

Guru
13. okt 2007
5.602
1.206
113
Celje
Če imaš logo v PDFju ali AI pač pošlješ takšnega naprej? Photoshop bo težka za kaj vektorsko grafiko.

Če že kak Corel ali kaj brezplačnega, kar zna delati z vektorji. Recimo Gimp.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Problem je bil, da ni bil samo logo, ampak logo z napisom, in potem še ena nalepka, ki je samo 5 vrstic pisave (ime priimek, odpiralni čas, telefon, splet itd)

In jaz sem to "narisal" v photoshopu, ker mi je licenca za Illustrator potekla in sem najbolj domač v photoshopu.

Drug problem je, da sem na OSx.

V glavnem... Inkscape je opensource in dobro dela. Daleč od Illustratorja, ampak ker nisem rabil ustvarit logota iz nič, ampak samo oblikovat besedila in postavitve, je dovolj dober. Zdaj lahko grem pa spat, čez 6 ur moram na cesto
crazy1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.009
-370
113
lahko bi tudi v photoshopu izvozil vektorje...

tist magic wand tool, da ti obriše/označi linije, in potem daš, da ti iz teh obrisev naredi linijo, in pol daš to export to ai.... sicer ni glih ful lepo, ampak za tepih bi bilo ok...

da si pa vektorske pdfje dajal v raster si pa res zafrknil... škoda.

lahko da je un ki je vezel sam naredil vektorsko verzijo... tudi jest se velikokrat tko poigram, tud znakec zrišem, če je enostaven, ker je hitreje, kot pa stranki razlagat kaj sploh je vektor in zakaj ne sme biti slika, itn.... na koncu ti pa itak reče, da ga nima....

In če je lepa slika, jo zna tudi corel sam spravit v zadovoljivo vektorsko obliko...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če imaš originalni pdf, ki si ga exportal iz ilustratorja, je le-ta (najverjetneje) vektorski. Narediti vektorsko sliko iz rasterske slike je veliko težje kot obratno, žal.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Mam original ampak je samo logo, napise sem v photoshopu spisal. Nima veze nalepka že nalepljena in tabla zmontirana
smile-1.gif