photoshop in pen tool

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Že miljonkrat sem uporabil pen tool in vedno ko sem z njem rezal, mi je odrezalo lepo čisto linijo. Sedaj pa mi naredi nazobčano (glej sliko).
imam pa cs4, če kej pove.

Kje je težava?

je pa tole 100% velikost slike
flasa.jpg

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
to nema veze kako je ozadje, sej zato pa je pen tool, ki dela kot ti želiš in ni nobene avtomatke.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Seveda ima vezo, ker nekak more ločit flašo od ozadja. Verjetno nisi ročno z miško vlekel outline. Pen tool pa tudi ni vsemogočen, da bi razlikoval kateri piksel točno je flaša in kateri ozadje, ker sta preveč podobni barvi. Originalna slika je bila zgleda na nekem rjavem ozadju, zdaj pa hočeš dat na belo in se opazi. Zdaj moraš rob blendat z barvo ozadja, če boš flašo dal recimo na rjavo ozadje, teh robov ne boš opazil. Lahko pa tudi probaš dat rahlo senco za flašo, pa rob tudi ne bo tako opazen.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
nimaš prov;)

ja z roko sem vlekel krivulje s pen tool-om. In jst sem narisal v nulo, ko pa odrežem pa naredi tak zmazek.
Sej pravim, da sem že miljonkrat to delal, oz.. delam vsak dan, pa se mi to še ni zgodilo.
ali ima photoshop kak bug, ali pa sem jst kje kako kljukico ponesreči stisnil.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja, vlekel si z roko, ampak pen tool je kolikor vem namenjen temu, da ti označiš kaj je objekt in kaj ozadje, v tem primeru pa mu ni šlo najbolje, ker je bilo preveč podobno.

Probaj s sliko, kjer sta objekt in ozadje jasno ločena, pa boš videl, da bo rob lep.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
narobe veš;)

če imaš photoshop pri roki kar probaj, črka P je bljižnica za pen tool.
Ti vrjetno mešaš z lasso toolom.

pen tool dela lepe ostre odrezke ne glede na katermu delu slike delaš. Nimaš vedno samo ozadje za odstranit..

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Žal ga nimam, če ne bi sprobal. Zadnje čase uporabljam bolj Corel Draw, če je že treba kaj osnovnega naredit uporabim Paint.NET.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Vkjuči glajenje oz. mehčanje roba .. t.i. "feather edges", vsaj v GIMPu se tako imenuje. Glajenje ima še opcijski parameter ki pove koliko px se ti "ogladi", če imaš visoko resolucijo potem moraš dati na več in obratno.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vse živo sem probal in ugotovil, da ima očitno photoshop en bug.
slikco sem samo kopiral in nazaj prilepil pa je na novi slikci izginlo sranje:)
če sem pa dupliciral layer pa ni bilo vredu.torej samo copy/paste pa zgine:)

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Označi celo steklenico. Potem daj select border. Ena 2 px. Potem pa blur in bi ti moralo zgladiti rob.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
to že, sam ni fora pen toola v tem.
sej kot sem rekel, photoshop ima zgleda enga hroščka.