Pezdir in NLB

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
evo ene zgodbe za g Pezdirja. nima maila, da bi mu pisal.

na računu imaš xk€, 0 CHF in xk $,
pridejo trjaniki, strgajo evre. vse tko kto mora bit.
pride kreda v CHF. CHF ni na računu. gospodarno bi bilo, da postrga €. ampak ne..postrga $. nisem šel pa gledat a dela $ v € in € v CHF ali kako.

skratka banki sem podpisal, d abo gospodarno delala z mojim denarjem, dela pa kaj..jajca.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Gospodarno bi blo da ti gre v - na CHF in lepo zaračuna 18% negativnih obresti na MESEC.

Tko bi ti jst naredu ker se delaš da ne veš kako sistem funkcionira.
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Gospodarno bi blo da ti gre v - na CHF in lepo zaračuna 18% negativnih obresti na MESEC.

Tko bi ti jst naredu ker se delaš da ne veš kako sistem funkcionira.
evil.gif

če bi tako delal, torej brez konverzij, bi sam zamenjal. ampak konverzije dela. in praviloma bi, tko sem jaz programiral, delal iz domače v tuju. če je bremenitev v tuji. ne pa iz tuje v tujo.
če bi to vedel, bi seveda dolarje umaknil. pa nisem vedel. kljub insajderstvu.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.704
3.952
113
Ljubljana
hmpg.net
Za plačilo tuje valute se uporablja tuja valuta. Če ni tuje(1) valute se vzame tuja(2) valuta. In ja seva tuja(1) v tuja(2) gre prodajni, nakupni, ne pa srednji-srednji.
Je treba plačat marmor pa dokapitalizacijo.

Domače je pa domače.

(drugače je pa tak način običajen v bankah)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Za plačilo tuje valute se uporablja tuja valuta. Če ni tuje(1) valute se vzame tuja(2) valuta. In ja seva tuja(1) v tuja(2) gre prodajni, nakupni, ne pa srednji-srednji.
Je treba plačat marmor pa dokapitalizacijo.

Domače je pa domače.

(drugače je pa tak način običajen v bankah)

a je to gospodarno?
od kdaj je pa to običajno?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.704
3.952
113
Ljubljana
hmpg.net
Še iz časa Yuge.
Vse transakcije se delajo čez domačo valuto.
V kolikor je transakcija v tuji valuti (= devizni račun), potem naj ostane v tuji valuti (= bremenimo drugo valuto deviznega računa).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pol so pa hrvati zlo napredni
pa zanimiv, da sem bil na NLB prvi, ki je zatežil parim referentom in so prvič slišali za tak način????

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Še iz časa Yuge.
Vse transakcije se delajo čez domačo valuto.
V kolikor je transakcija v tuji valuti (= devizni račun), potem naj ostane v tuji valuti (= bremenimo drugo valuto deviznega računa).

še tole. plačilno sredstvo je v državi vedno eno..in nekoc so neki zakoni govoril s cim placujes.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.704
3.952
113
Ljubljana
hmpg.net
Od zadaj.
"plačilno sredstvo je v državi vedno eno" - preberi si svoje vprašanje - IZBRAL si kredo v CHF, torej si že kredo vzel drugače kot trdiš (ni valutna klavzula, JE CHF!)
"pol so pa hrvati zlo napredni" - So, oni poznajo kredite z valutno klavzulo. Pri njej se upošteva rast tečaja, ne pa padec. (se pravi glavnica lahko samo raste). In ker imajo VALUTNO klavzulo, delajo vse z domačo valuto.
"referentom in so prvič slišali za tak način" - e tu pa nima odgovora. Pa referenti na marsikaj nimajo odgovora:
- ker nimajo pojma
- ker se jim ne da
- ker jih niso podučili, kako sploh delajo
Vsi trije odogovori SO pravilni:)

Drugače pa verjetno obstajajo na NLB neki splošni pogoji, kjer piše z drobnim tiskom, kako delajo. Na pogodbi, ki si jo podpisal, si se strinjal z uporabo teh pogojev, ki jih verjetno nisi dobil, če pa si jih, jih nisi prebral, če pa si jih, ti nič ne pomaga, ker so jih verjetno vmes že spremenili, tebe pa o tem niso obvestili.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
hrvati poznajo devizne kartice..aja srbi tudi..kjer ti denar, poraba prihaja v eur, usd..in se najoprej konvertira iz hrk ali rsd in če tam ni, iz drugih valut.

podpisat moreš če želiš imet račun. sej i agree na ms jajcih tut ne bereš.

banka se obvezuje delat gospodarno z mojim denarjem. so pravila and tem. ali drugače. ustava zagotavlja nedotakljivost in privat zivljenje. po njej je mail tvoja last. ali lahko firma s pravilniko zapiše, da ima vpogled v tvojo posto. lahko. a moras podpisat. ce zelis delat, ja. a lahko to spodbijes v minuti. da.