peugeot 307 prikazovalnik klime oz ventilacije

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.270
113
k bajti je pred par meseci sicer ne na mojo željo prišel peugeot 307 2.0hdi. stvar, ki me na njemu zmoti je dejstvo, da prikazovalnik ventilacije, ko dalj časa stoji brez kontakta recimo čez noč ne memorira zadnjega stanja, ampak se postavlja v neko stanje, ki ni bilo nazadnje izbrano vedno pa je ac on kar recimo tudi mnogokrat ni, ko ga ugasnem. ravno tako temperatura in smeri pihanja niso tiste, i so bile nazadnje uporabljene.... je to feature bug al defekt?

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Ima mogoče avtomatsko klimo?

Potem jo pusti pri miru, ker ve, kaj dela
smile-1.gif

Naštimaš primerno temperaturo, malo počakaš, pa je. Prižiganje kompresorja klime je del te zgodbe, avtomatika dela svoje.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.093
2.880
113
Imam enak avto, temperatura vedno ostane enaka, je pa res da včasih po defaultu ob kontaktu prižge avtomatiko, čeprav sem se prejšnjič vozil brez avtomatike. To počne že od vedno in me ne moti, sem se pač navadil izklopiti avtomatiko ob kontaktu.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Fantje to je avtomatska klima. Kar pomeni ce je razlika med vcerajsno temp in danasnjo vec kot recmo 5 stopinj(nevem tocno) ti bo avtomatika to hotla takoj postimat na vcerajsno nastavljeno vrednost. Poleti ko je konstantna temperatura in ni nekih velkih sprememb se vam pa klima vrjetno ne priziga. Vse kar je lahko naredit je to da se navadis ob vklopu avta se klimo ugasnit.

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.270
113
sitaucija... včeraj popoldan 24 sotipnji zunaj ko sem prišel domov in nisem imel prižgane klime temperatura nastaljena na 22
danes zjutraj pridem klima vključena stopinje na 20 zunanja temperatura 6 stopinj...
tukaj ne vidim nikakršne variante da bi bila potreba vključiti klimo in temperaturo šponat na 20 in nihče me ne bo prepričal da je to logika klime saj je to potem unikum... in praktično sploh ne ve kaj bi rada naredila... ne referira se na zadnje stanje užge nekaj svojega dasiravno zunanja temperatudo tega ne zahteva

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.093
2.880
113
no meni se temperatura nikoli ne spremeni sama od sebe, samo kompresor je včasih po defaultu on, ampak ga že pred vžigom izklopim.