PETROL-ove pravljice za dvig omrežnine plina

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Tole sem dobil po pošti danes:

Kakšno prisrčno zgodbo so si izmislili pri Petrolu.

Oz. drugače, tisti, ki porabimo manj plina, bomo plačevali več za tiste, ki porabijo več.

In kar je najlepše, to so vezali na omrežnino in ne na dobavitelja, torej na svoje uporabnike plina. Tako da, kljub temu, da mi plin dobavlja GEN-I, ima omrežje čez Petrol in kljub temu, da račun plačujem GEN-I-ju, si bo Petrol odrezal večjo pogačo, ki jo bom plačal na računu za plin.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Ni problema. Naslednje leto kupim vinjeti na OMV. Še tisto malo bencina, ki ga porabimo, bomo tankali na OMV.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
do drugega leta boš to že pozabil... aja pa letos si vinjete itak kupol v merkatorju na pike. ziher.
evil.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Ne, kupil sem ju na Petrolu. Če bi dobil pismo prej, ju ne bi.

Ne skrbi. Ne bom pozabil. Naša avta ne bosta videla več Petrolovega bencina.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Nekaj povej na hitro...ima gen i skupen račun za štrom in plin preko njih?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Ne, GEN-I ima posebej računa za plin, ki se mi odvede 1x na 3 ali 4 mesece, ker imamo tako nizko porabo plina in ima posebej račun za elektriko, ki ga dobimo vsak mesec.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Hm...koliko kubikov mesečno pa je to in kako se zmeniš za kaj takega?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A si pozabil v čigavi lasti je tudi GEN-I?
Levi ali desni žep, oba sta na istih hlačah...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Hm...koliko kubikov mesečno pa je to in kako se zmeniš za kaj takega?

Kategorija porabe C1, kar je najnizja. Geni je sam ponudil C1 uporabnikom placevanje na vec mesecev in ne vsak mesec.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A si pozabil v čigavi lasti je tudi GEN-I?
Levi ali desni žep, oba sta na istih hlačah...

Ja, sej ne recem, ampak nakupe, ki smo jih do sedaj imeli na Petrolu (bencin, vinjete,..) bomo pac prenesli h konkurenci.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.825
648
113
Tudi jaz sem danes dobil takle lep pozdrav od Petrola. Smrdljivo, tako kot posel z novim načinom obračunavanja meritev z delilnikov toplote v večstanovanjskih stavbah.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Lahko jim vrneš uslugo tako, kot jim jo bom jaz. Tankaš avte drugje, kot na Petrolu.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Na Petrolu sem zaslužil penzijo in se ga izogibam na daleč!
Zadnji, ki je na Petrolu kaj naredil za zaposlene in tudi za kupce, je bil tragično preminuli direktor Premk.
Po njem je bil samo še potop in ropanje vseh in vsakogar!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Cakam na odgovor Petrola.
A ampero bos polnil na Petrolovih polnilnicah
wink-1.gif
?

Je meni lokalna komunala poslal prejsnji teden se huje. In po klicu tja so precej birokratski.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Tista na Celovški, ki bi mi zelo redko prišla prav, je vedno zasedena z navadnimi avtomobili, zaposleni pa nimajo pravice ukrepati, tako da tista je tako, kot da je ne bi bilo.
Tako da raje polnim na polnilni postaji banke Sparkasse pri Mercatorju v Šiški, ki je še bližje moji destinaciji na tistem koncu.

S pavšalnim zaračunavanjem Petrola na priklop in ne na količino pretočene energije na hitrih polnilnih postajah se pa tudi ne strinjam, tako da bom za enkrat kar ostal na Amperi.
Očitno, da se je Petrol odločil za pavšalno zaračunavanje vsepovsod.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Lastništvo

Družba GEN-I, d.o.o. s sedežem v Sloveniji je v lasti dveh družbenikov: GEN energija, d.o.o. in IG energetski sistemi, d.o.o. (od leta 2011 v lasti družbe Petrol, d.d.). Družbenika imata enakovredno lastništvo – vsak 50 % družbe.

Poslujemo po pravilih enotirnega sistema upravljanja družbe, pri čemer pri poslovanju upoštevamo načela družbene pogodbe, ki sta jo leta 2006 sklenila družbenika, ter druge ključne akte Družbe in Skupine: Temelji poslovne politike za obdobje od leta 2007 do leta 2016 ter Elaborat o ustanovitvi gospodarske družbe.

Družba GEN-I ima v lasti vrsto hčerinskih družb, s čimer uspešno uresničujemo strategijo širitve na tuje trge.

ownership.png

Petrol

Petrol d.d.
31. avg 2011
109
22
18
Spoštovani,

Petrol za večino odjemnih mest zemeljskega plina ni spreminjal načina določanja obračunskih količin, saj je ohranil sistem, po katerem so obračunske količine plina enake dejanskim porabljenim količinam. Razlog za spremembe na položnici je dejstvo, da je cena zemeljskega plina sestavljena iz cene energenta (dobava zemeljskega plina, kjer imate v vašem primeru izbranega drugega dobavitelja) in stroška za uporabo omrežja (omrežnine). Cena energenta je tržno določena, cena omrežnine pa je regulirana.

Spremenila pa se je cena omrežnine. Petrol je moral namreč pred iztekom preteklega leta na Agencijo za energijo RS posredovati vlogo za določitev nove cene omrežnine za obdobje 2016 do 2018. Omrežnina je določena v skladu z vsakokrat veljavnim energetskim zakonom in na njegovi podlagi sprejetim aktom o metodologiji za obračunavanje omrežnine za distribucijsko omrežje zemeljskega plina ter aktom o metodologiji za določitev omrežnine in merilih za ugotavljanje upravičenih stroškov za distribucijsko omrežje zemeljskega plina. Agencija je na našo vlogo dala soglasje, kar pomeni, da cen nismo spreminjali samovoljno, ampak skladno z zakonom.

V primeru dodatnih vprašanj se lahko na nas obrnete tudi preko sistema Povej Petrolu .

Lep pozdrav,

Janez Uršič
Področje plin in toplota
Petrol d.d., Ljubljana

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Torej ste bili primorani spreminjati cene omrežnine ali bi lahko ohranili take, kot so bile do sedaj?