Petrol 100

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
PETROL 100 je nov 100-oktanski motorni bencin (RON 100), primeren za vse bencinske motorje s katalizatorjem ali brez, ki zaradi svojih konstrukcijskih karakteristik zahtevajo uporabo bencina z oktanskim številom večjim od 95.

Vsa Petrolova goriva so izdelana v skladu z najnovejšimi zahtevami evropskih in svetovnih proizvajalcev motorjev ter veljavne evropske okoljske zakonodaje. So dodatno aditivirana in po kakovosti presegajo zahteve aktualnih evropskih standardov (EN). Ne vsebujejo svinca, žvepla ali kovinskih aditivov ter izpolnjujejo vse pogoje potrebne za doseganje najstrožjih veljavnih emisijskih »Euro« norm na vozilih (trenutno Euro 5).

Petrolova goriva se sproti prilagajajo novim tehnološkim in zakonskim zahtevam na trgu. Zagotavljanje kakovosti je certificirano in pod rednim nadzorom mednarodne neodvisne kontrolne organizacije.

Petrol 100 zagotavlja:

- doseganje maksimalnih zmogljivosti motorja tudi v pogojih največjih obremenitev (občasnih ali dalj časa trajajočih)

- povečano zaščito pred pregrevanjem temperaturno najbolj izpostavljenih motornih delov

- večjo čistost elementov napajalnega sistema in zgorevalnega prostora

- do 4% nižjo porabo goriva

- občutno znižanje vsebnosti škodljivih snovi v izpuhu

- daljšo življenjsko dobo motorja in izpušnega sistema

http://www.petrol.si/ponudba-na-servisih/za-vozilo/goriva-petrol/petrol-100

------

Predvsem me zanima pri ''Petrol 100 zagotavlja'' v primerjavi s čem? Normal 88?

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Bla, bla, bla. Če avto dela na 95 oktanca, potem tankaj vanj 95 oktanca. Vse ostalo je nateg.
Poraba pa s prekomernim oktanskim številom celo raste in ne obratno. Računica je torej negativna.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
sicer mam traktor, tako da mi za benz dol visi, vem le, da če keslam nafto na petrolu, Naredim 950-960km, ko jo nabutam
na OMV pa delam komo 1100. In to načeloma ena in ista trasa, in enaka vožnja. Če izredno pazim pridem na 5.2l, s petrolovo nafto
pa pod 6.1 ne pridem, pa če se na zobe mečem, tempomat na 75, šesta prestava, po računalniku pokaže po 10km 4,6l, s petrolovo
pa 5,4. Čisto ista trasa čisto enaka vožnja. Skratka petrolova nafta je sranje od sranja. Sem jim magno vrnil že pred leti.

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
A se ne toči iz sitih cisteren za petrol in OMV.

Sam najpogosteje tankam na MOL-u v porabi je razlika cca tja do 4 dcl

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Cisterna ista, dodatki drugi. Nevem za MOL. Sem v celju tankal polno na MOLu in mi spiše 11xx km. Tankam učeraj na Omv pa 75x km. Nč jasen.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
hysterical-1.gif

Skratka če nimaš motorja ki eksplicitno zahteva tak benz je brezveze to tankat! Like tfsi, fsi...pa kakim motorkam pa navitim scooterjem pa ostalim motorjem bo tud prov pršu!

Average Joe pa tacga benza ne nuca v average Joe's car-ju!

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Jaz imam elektroniko optimizirano na OMV 100. Tuner je odsvetoval pritiskanje če tankam karkoli slabšega kot 100.
Bom naslednjič probal na petrolu in bomo vidl če bo kej klenkanja.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
sicer mam traktor, tako da mi za benz dol visi, vem le, da če keslam nafto na petrolu, Naredim 950-960km, ko jo nabutam
na OMV pa delam komo 1100. In to načeloma ena in ista trasa, in enaka vožnja. Če izredno pazim pridem na 5.2l, s petrolovo nafto
pa pod 6.1 ne pridem, pa če se na zobe mečem, tempomat na 75, šesta prestava, po računalniku pokaže po 10km 4,6l, s petrolovo
pa 5,4. Čisto ista trasa čisto enaka vožnja. Skratka petrolova nafta je sranje od sranja. Sem jim magno vrnil že pred leti.

A ne tankaš več kurica? A je tudi med kurilnim oljem razlika(OMW, petrol)(bi bil pomemben podatek za zimo za ogrevanje)? Kako to da si kar naenkrat prešaltal iz kurilnega olja na nafto?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Problem je samo v tem, da Petrolov 95 oktanski bencin nima 95 oktanov. V Sloveniji namreč velja interval vrednosti, če se ne motim malce več od 92 že spada pod kategorijo 95. Nekoč je bil celo v Delu članek, kjer so preskusili laboratorijsko te brozge, ki nam jih prodajajo.

No, Petrol 98 ima definitivno 95 oktanov.
tongue-1.gif

B81

22. jul 2007
36.951
10.509
113
Tankam na Shellu, 145 KM bencinar mi pije pod 8 litrov mešane vožnje. Pri Petrolu ne pridem pod 8 litrov, mogoče se mi samo zdi, pa nima veze....

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Problem je samo v tem, da Petrolov 95 oktanski bencin nima 95 oktanov. V Sloveniji namreč velja interval vrednosti, če se ne motim malce več od 92 že spada pod kategorijo 95. Nekoč je bil celo v Delu članek, kjer so preskusili laboratorijsko te brozge, ki nam jih prodajajo.

No, Petrol 98 ima definitivno 95 oktanov.
tongue-1.gif

Jaz če tankam Petrolovega 95, mi trokira, sploh če je malo hladneje. Tako, da bo nekaj res na tem. Bomo probal še 100-tko.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz tankam večinoma na Petrolu, pa imam porabo od 7,3 (samo avtocesta) do 9,5 (mesto). Pa tudi če tankam kje drugje, so rezultati enaki.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

zaradi takih, ki verjamejo takim tržnim prijemom se prodaja to sranje.
Mlacom.... take pravljice o tako različni porabi nafte ( kolikor se me spomin še drži, si sam trdil da tankaš strikno samo kurilca :lol: ) se držijo samo tebe.

Nazadnje urejeno:

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
373
13
18
agip>mol>tusoil>omv>petrol Med prvim in zadnjim je razlika 150km na kesel (63l) v prid agipa. Govorim o nafti.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
V sedanjega negre kurilc, tako da sem "priden". In je večja poraba, sigurno je nafta manj kvalitetna, očitno dajejo manj oz. slabše dodatke zraven. V srbiji sem z 2005 laguno nabasal na neko nafto, da sem mislil da mi je najmanj turbina šla, ker avto enostavno ni mel
moči, poraba enormna, se iz Prištine privlečem do niša, in ponovno dokeslam, tokrat na pumpi ki je vsaj na zunaj bila moderna,
in avto je takoj šel bolj normalno. Ok, to je srbija, nafta delana za G2 in tamiče, ampak dejansko zjebejo nafto do kraja.

Ne rečem da ma petrol skoz slabo nafto, očitno sem pohaklal neko redčeno svinjarijo.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
loooool... predvidevam da ste imeli dva popolnoma enaka avtomobila, tankala iztočasno in se peljala en za drugim ( pa ne v zavetrju ) dokler ni zmanjkalo nafte.
Ali pač?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri meni je prvi MOL 98 (zdaj bo fino, ko bo prevzel Tušoil in jih bo več), potem OMV 100. Agip je bil pred leti dober, zdaj se mi zdi, da je enak kot Petrol.

Za 95 pa je brezveze neke primerjave delat, ker imajo vsi istega (razen za MOL nismo uspeli ugotovit ali vozi svojega).

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Niso pravljice. Če bi imel bencinarja pa ustrezno programje, bi lahko spremljal kako elektronika zamika predvžig zaradi pomanjkanja oktanov v bencinu. Posledično je poraba višja in moč manjša. Senzorji klenkanja v motorjih niso samo za okras. Pa niso samo prisilno polnjeni motorji na to občutljivi.