Pet nepričakovanih sprožilcev srčnega infarkta

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tek na dolge proge je za človeka čisto nenaravna dejavnost?

Hm, pa sem mislil, da je človek uspel ravno zaradi vztrajnega teka na dolge proge, da bi ujel plen.
rolleyes-1.gif

A šprinti, kjer srce poženeš na velikanske utripe srca (dejansko nevarne), to da je pa res zdravo. hm ...
stupid-1.gif

Tale članek mi deluje malo na trololo, sploh ko vidim, da srčni infarkt kao povzročajo brezžične naprave

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Hm, pa sem mislil, da je človek uspel ravno zaradi vztrajnega teka na dolge proge, da bi ujel plen.
rolleyes-1.gif

A ni tole res bolj šprint, ker večina živali je hitrejših. Razen, če jo zasleduješ da se zmatra
d055.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Citat:
brezžične naprave in na splošno vs ta elektrosmog okoli nas škodujejo delovanju srca, lahko pa tudi povzročijo nenadno smrt. Srce je bioelektričen organ, zato se je nevarno obdajati z vsemi temi valovanji in se pretvarjati, da je to varno.

Prevodnost v srcu je okoli 30 Hz, brezžične naprave pa delujejo prek radijskih valov (okoli 2,4 GHz) in niti nimajo dovolj moči narediti karkoli. Že elektrokirurgija nima velikega vpliva na proženje akcijskih potencialov, pa deluje na veliko nižnji frekvenci (100 kHz) in pri precej visoki napetosti (1000V in več).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

rolleyes-1.gif

A ni tole res bolj šprint, ker večina živali je hitrejših. Razen, če jo zasleduješ da se zmatra
d055.gif
Prav zasledovanje živali, dokler se ni utrudila, je bila tista prednost, zaradi katere je homo sapiensu uspelo v evoluciji. V teku na dolge proge je bil najhitrejši.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

rolleyes-1.gif

d055.gif
Prav zasledovanje živali, dokler se ni utrudila, je bila tista prednost, zaradi katere je homo sapiensu uspelo v evoluciji. V teku na dolge proge je bil najhitrejši.

Samo verjetno ne 40km
tongue-1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Je pa zelo blizu
grims-1.gif

Citat:
During the persistence hunt an antelope, such as a kudu, is not shot or speared from a distance, but simply run down in the midday heat. Depending on the specific conditions, hunters of the central Kalahari will chase a kudu for about two to five hours over 25 to 35 km (16 to 22 mi) in temperatures of about 40 to 42 °C (104 to 108 °F).

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
nah. živali ni bilo treba zasledovati tako daleč če so jo konkretno ranili. pravzaprav je bila uporaba orodja prednost, ne pa toliko telesne lastnosti. menda je palec ena od odločilnih prednosti. omogoča trden oprijem. potem so ostali spretni prsti za izdelavo orodja... no ampak nikakor pa s tem nebi zmanjaš pomena rekreacije. naj bo dolga in neintenzivna ali kratka intenzivna. dokler je ne opravljamo preko svojih zmožnosti in jo prilagodimo vrmenu (zelo vroče poletje) je rekreacija prav fajn.