Pes laja, ko ni nobenega doma

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Kako zamotit psa ali mu olajšat ure, ko je sam doma? Sosedov pes v bloku namreč neprestano laja od 7h ure naprej. Drugače me to ne moti, ker grem v službo in pridem pozno domov, tako da ga slišim samo zjutraj. Zdaj bom pa nekaj časa doma in je moteče. Ker imam rad pse in vem, da sam ni nič kriv, jim ne želim zatežit naj ga utišajo kakor vejo in znajo ampak dati kakšen nasvet.

Prebral sem, da pomaga, če mu pustiš prižgan radio ali pa da mu daš npr. ušes od prasca ali kaj podobnega, da gricka in se zamoti.

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
K teb ga naj pripeljejo.

Tudi o tem sem že razmišljal.
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v bloku laja, pa ni še nobenmu prekipelo? Pa še ti iščeš humano rešitev za sosedovga psa? To sigurno ne živiš v sloveniji
smile-1.gif
))

Tole se ne da "pozdravit" čez noč. Tudi če mu daš kaj za grist, ne bo tega 8h grizu. Na unem zgornjem linku je lepo napisano (razvajeni cucki, ki hodjo z lastnikom srat, spat, jest...) p.s. tut jst ga imam, samo smo zmenjeni čigavo je kaj in kje je komu mesto;)!

Po moje bi lastnik rabu en teden dopusta, da bi psa postopoma navajal na njegovo odsotnost.

Za začetek bi bilo za probat, da se ga zjutraj fajn zlaufa, pa bo potem mal utrujen in bo morda več časa prespal.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Se strinjam!
In natanko tako sem rešil z našim prvim, že pokojnim kužkom.
Postopoma sem ga navajal, da ni nikogar doma, čeprav živimo v samostojni hiši in ni nikogar motil.
V treh (3) dneh se je toliko umiril, da kasneje sploh ni bilo problema.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Za začetek ga posnameš in nato prijhazno opozoriš lastnike če se da kaj urediti. Ko rečejo da seveda to ni res jim izročiš usb ključek z 8 urnim posnetkom laježa...

Sem prepričan da bojo kaj (vsaj poskušali) urediti.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.023
192
63
Ko prideš domov, naviješ radio ali tv prav na glas... za toliko časa, dokler ne bo na obisk prišel sosed.
Pri nas je soseda v hiši, namesto da bi svojo čivavo peljala na sprehod, raje zaprla na teraso in pritlikavec je lajal kar v nebo... So se vsi pritoževali, a ni zaleglo. To se je dogajalo dan za dnem, dokler nisem imel zadosti. Sem šel na balkon, ustrelil v zrak en 9mm signalni naboj z raketo žvižgavcem in od takrat je bil mir... zdaj čivavica z lastnico lepo hodi na sprehode.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Naglas predvajaj 8 urni sosedov lajež (ko bo sosed doma). Naj se on malo uživa v arijah.
Seveda, če sosed ni za debato. Pa hišnem svetu, upravniku tudi lahko omeniš. Me zanima kako se spi (po nočni sluzbi) če ti pes nabija cel dan