Perutniče na žaru?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.824
442
83
Pozdrav.

Mene pa zanima, kako začinite (oz. pripravite) perutničke, ki jih imate namen spečt na žaru? Zadnjič sem jedel na enem pikniku ful dobre perutničke, vendar pek ni hotel izdati recepta, kako jih začini...
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Poper (mesanica v mlincku), sol, materina dusica, zacinis precej preden zacnes peci, da se navzame vonja.
 

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Brez rožmarina ne gre nobeno meso na žar.. Namesto samo soli, raje sol in malo vegete, včasih se doda še papriko v prahu, ampak res samo malo.
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik raners pravi:
Pozdrav.

Mene pa zanima, kako začinite (oz. pripravite) perutničke, ki jih imate namen spečt na žaru? Zadnjič sem jedel na enem pikniku ful dobre perutničke, vendar pek ni hotel izdati recepta, kako jih začini...

Šala mala:) Pri nas gre to takole: Najprej perutničke dobro operem in jim porežem vrhne dele, ki so dejansko neuporabni, na žaru pa zavzemajo prostor in zato jih je težko obračat. Lahko se zgodi, da že pri mesarju dobiš obdelane, to je še boljše. Potem pa se zadevščino posoli, popopra, za moje pojme ne sme manjkat obilica česna v prahu, rdeča paprika. Če peče je OK, če ne peče pa še gre gor še čili. Ma da mal peče:) Pa seveda sveže nasekljan rožmarin z balkona. Vseskupaj potem takole pripravljeno zaprem v en pisker, dodam še malo olivnega olja in pustim par ur počivat v hladilniku. Pol pa akcija...