Pekinška raca (proti rdečim polžem)

Raveman

Pripravnik
12. avg 2014
56
0
6
Veliko berem kaj je najbolje za zaščito pred rdečimi polži tako da sem prišel do zaključka da je definitivno najbolje če kupim race. Po enih informacijah Indijsko tekačico vendar se le ta lahko tudi zaduši ker je "mala". Vsi ostali priporočajo Pekinško raco ker je večja in pa tudi izleže cca 120 jajc letno in ni nagnjena k valjenju.

Zanima pa me kakšna je razlika med Ameriško in Nemško pasmo pekinške race in kaj se boljše obnese?

Ima kdo kak kontakt kje kupiti odrasel parček (lahko tudi samčka in 2-3 samičke). Za majhnimi se mi ne da hecati in kakšna je cena?!

Hvala

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Pekinška zna biti prevelika, če ji ne moreš zagotoviti dovolj prostora. Raje imej tri tekačice kot eno pekinško, da bi se katera zadušila zaradi polža prvič slišim.
Jaz imam dve pritlikavi (call duck) in poleti ne zmoreta poglodati vseh polžev na 30m dolgi falangi. Poglej na bolhi za uporabnika 'robirace'. Drugače pa race niso najbolj pridne pri valjenju in ti ne bodo zamerile, če jim sproti kradeš jajca
smile-1.gif
Vsako noč jih moraš kot kure zapirati, drugače zna hitro kakšna postati žrtev kune ali podlasice.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Jajca so popolnoma normalna in okusna . Dodatno pikajo solato po vrtu, razno žužljad na travniku, v posodi imajo pa še finišer za piščance, ki ga občasno kavsnejo, če ga prej ne pokljuvajo ptiči.
Ko kdo štiha zelenjavni vrt, sta obvezno zraven in s kljuni prefiltrirata vse, kar je užitnega v zemlji, najraje seveda deževnike.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Torej na solati in deževnikih delajo škodo.
Le zakaj
stupid-1.gif

Če imaš vrt zagotovo veš, da se zunanji listi solate običajno zavržejo. na kompostnem kupu razpadajo celo leto, raca pa jih predela v gnojilo dnevu ali dveh. Nenazadnje na izbiro je samo ali jo pojejo polži ali race oboji pa mi dajo jajca. Iz polžjih jajc pride še več polžev iz račjih jajc pa si lahko privoščim krepčilen zajtrk.
Deževnikov pa je v dobri zemlji toliko, da je prav zaželeno njihovo redčenje. Če tega ne delajo race pač storijo prosto živeče ptice in krti.

PS- če pa imaš v prsti premalo deževnikov, ti pa tudi odsotnost race ne bo pomagala
stupid-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Hah, pri nas sosedje vsako leto nasadijo ogromno solate, lepo zalivajo, potem ko dozori jo pa 90% fuknejo na kompost. Zakaj folk sadi solato, da jo potem dobi vso naenkrat, na vrhu sezone, ko je zastonj, mi ni jasno. Kot hrana za race ima vsaj smisel.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113

Tud če poglodajo kakšnega črva ali list solate preveč, pa naj ga. So dost simpatične, da jim to oprostiš
grin1.gif

Raveman

Pripravnik
12. avg 2014
56
0
6
Evo vido že imamo
wink-1.gif
Še koga ki ve kje jih kupit??? Da se ne rabim vozit v Toblebad...tam imajo baje vsak prvi vikend v mesecu sejem!

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jst bi šel v Rovte pogledat, glede da imaš z rdečimi polži probleme.

Čene pa Grosuplje...
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.760
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Pa če te kaka lisica ne prehiti.
zaenkrat še lisici dobro upiram.
NI pa ta raca ravno nek manijak na rdeče polže (da bi se jih najedla do amena, ji nastaviš škatlo s polži, poje kakšnega in gre dalje). V levi posodi ima vodo za pitje , v desni pa testne polže. Tako da sedaj iščem testno indijsko tekačico ( da jo lahko vrnem in dam nekaj za rentanje,ampak ne 30 evrov.. Samo glede na ime ne vem kako bom tisto lovil. Že ta nekaj metrov spage vleče za seboj, pa sploh ni hitra. ...Tista bi jo morala najbrž še vec
2234610-20150601_082654-1.jpg

Priponke

• 2234610-20150601_082654-1.jpg
    2234610-20150601_082654-1.jpg
    152,6 KB · Ogledi: 1.710
Nazadnje urejeno: