Lej Apolo: moje znanje kemije je staro kakih 40 let in ga že vsaj 25 let profesionalno ne uporabljam več - zgolj in samo toliko, kot ga potrebujem v svoji dejavnosti. Vendar osnove so ostale, saj so priučene. Če imate vi mlajši priučena drugačna znanja ali dejstva, je to zame možno samo iz razloga novejših in natančnejših metod dela.
Moje znanje kemije trdi, da je pri normalnih pogojih (20 C in 1 bar atmosferskega tlaka, 65% relativne zračne vlage) max. koncentracija HCl v vodi 36%. Zakaj ti navajaš 37%, ne vem - me pa zanima. Zato nisem nič nesramen, zgolj opozarjam na dejstvo, ki smo ga uporabljali že takrat, ko tebe najverjetneje še ni bilo na tem svetu. Če jemlješ mojo pripombo kot nesramno, je to tvoj velik problem sprejemanja kritike.
Zakaj ste evakuirali četrt Ljubljane (ok, malce pretiravam, pa ne preveč), če ne ravno zaradi nekega čudnega in nestrokovnega svetovalca? Cinkarna Celje je v preteklih 60 letih delovanja izpustila v zrak toliko nevarnih emisij, da bi potemtakem morali evakuirati celotno Slovenijo in ne samo Murgelj - čeprav so od nje oddaljene kakih 80 km zračne linije. Seveda boš zopet izjavil, da sem sedajle nesramen. Pa ti povem, da imaš nestrokovne in najverjetneje zgolj fiskulturno izobražene izvedence, nastavljene na pomemben položaj - čista folklora Slovenije zadnjih 25 let
@BuDi - zanima me tole okoli teflona, tvojemu zapisu pa rahlo ne verjamem, ker zopet po mojem znanju organske kemije PTFE (poli tetra fluor etilen) ob segrevanju ne razpade v poli etilen fluorid - kvečjemu bi šlo v etilen fluorid, brez "poli" (ti si molekulo sicer malce drugače opisal, pa vendar je to-to). V mojem spominu je, da se ob pregretju teflona sprošča elementarni fluor, ker PTFE razpada na elemente. Pa smo v tistih časih že imeli masne spektrometre, celo na moji šoli, da ne bi kdo mislil, da sem še iz kamene dobe
.
Sedaj če je tule komu tale moj zapis žaljiv in nesramen - pa naj bo tako.