Peka z riževo moko

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Danes pride na obisk kolegica, ki ne sme jest glutena... tako, da sem kupila riževo moko (je draga ko pes!
uf-1.gif
) in bi nekaj spekla iz nje. Kako biskvitno testo recimo.

Ste že kaj pekli iz te moke?
Vem, da obstaja brezglutenska moka, a tale riževa me mika
wink-1.gif

Prosim za kak nasvet, recept...
roza.gif

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
@pumaX zajebal v štaru, kupil bi brezglutensko moko :D

Samo iz riževe boš težko kaj ščaral, razen če primeš npr koruzno, kakšen krompirjev škrob in itd.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Društvo - recepti

Mi smo probali tudi z riževo, pa nam ni ustrezala tako konsistenca kot okus. Je nekoliko specifičen, stvari pa se tudi slabo držijo skupaj. Lahko smo pa da samo nismo imeli pravih receptov.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Prav zanimivo, da je čisto OK biskvit...samo malo bolj "zbit" (trd) kot pač je navaden rahel biskvit.
Ampak za tole sladico prav paše!

Lepo se skpaj drži, ne razpada, ne lomi se...lepo se reže. prav presenečena sem!

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
V bodoče raje tapiokina moka?

Tapioca flour

Tapioca flour is made from the root of the cassava plant, once ground it takes the form of a light, soft, fine white flour. Tapioca flour adds chewiness to baking and is a good thickener. Tapioca flour is an excellent addition to any wheat free kitchen. It's a fairly resilient flour, so storing at room temperature is no problem.

White rice flour

This flour is milled from polished white rice so it is very bland in taste, and not particularly nutritious. White rice flour is ideal for recipes that require a light texture, for example our herby dumplings. It can be used on its own for a variety of recipes and has a reasonable shelf life, as long as it is stored in an airtight container to avoid it absorbing moisture from the air.

BTW, kakšna je cena riževe moke in kje si jo kupila? Ker ponudbe je že precej, meni se ne zdi tako draga.

verma

Pripravnik
2. nov 2011
257
10
18
Tudi palačinke so dobe iz riževe moke. Da zadeva drži skupaj pa se v maso nariba jabolko.
lp

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Riževa moka (del se lahko nadomesti s tapiokino moko) + banane + kokosovo mleko =
kanom_gluay.jpg

Brez peke, samo na pari se "kuha" 15 minut. Po tajski masaži me razvajajo s tem
smile-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Jabolko ne držijo skupaj nič. Jabolka naredijo maso bolj rahlo. Trik se uporablja tudi pri palačinkah iz navadne moke. Ta trik pa uporabljajo tisti, ki nočejo masla/kisle smetane/margarine ... (dodatne maščobe) ali pa ne vejo da je maščoba tudi tista, ki naredi maso rahlo ..

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

Tapioca flour

Tapioca flour is made from the root of the cassava plant, once ground it takes the form of a light, soft, fine white flour. Tapioca flour adds chewiness to baking and is a good thickener. Tapioca flour is an excellent addition to any wheat free kitchen. It's a fairly resilient flour, so storing at room temperature is no problem.

White rice flour

This flour is milled from polished white rice so it is very bland in taste, and not particularly nutritious. White rice flour is ideal for recipes that require a light texture, for example our herby dumplings. It can be used on its own for a variety of recipes and has a reasonable shelf life, as long as it is stored in an airtight container to avoid it absorbing moisture from the air.

BTW, kakšna je cena riževe moke in kje si jo kupila? Ker ponudbe je že precej, meni se ne zdi tako draga.

Najcenejšo sem do sedaj našla v Sparu in Leclercu...malo pod 2eur za 500g
tongue-1.gif

To se meni ravno poceni ne zdi
wink-1.gif

Tudi tapiokino moko imajo...a nisem upala kaj delat iz nje, ker nisem vedela nič o njej....

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

Tapioca flour

White rice flour

Najcenejšo sem do sedaj našla v Sparu in Leclercu...malo pod 2eur za 500g
tongue-1.gif

To se meni ravno poceni ne zdi
wink-1.gif

Tudi tapiokino moko imajo...a nisem upala kaj delat iz nje, ker nisem vedela nič o njej....

Poskusi pri Riževa moka, tapiokina moka, imajo 400g pakiranja. Za ceno jih pokliči.