Pediatrična klinika!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Torej v ponedeljek jo bodo baje odprli sam bo do nabave opreme stala še najmanj 6 mesecev! A mi lahko nekdo razloži zakaj se ti kur*evi razpisi niso delali vsaj kakega pol leta nazaj saj so pa vedeli kako opremo rabijo, kake postelje gredo not vse mere so jim bile poznane kaj se bo delalo v določenih sobah se je verjetno tut vedelo zakaj se bodo razpisi delali sedaj med tem časom pa s e bodo razvile razne bolezni v vodi pa še druge svinjarije stavba za 70 milijonov evrov pa bo samevala!?

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Zato, ker jo je zidal SCT in še ne vejo, če se bo podrla
evil.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
aja na to pa še pomislil nisem zdaj bodo pa čakali 6 mesecev če bo treba zgradit novo!
hysterical-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kolikor jaz vem bo Pediatrična klinika do ponedeljka zgrajena in jo bodo takoj začeli opremljati, le za medicinsko opremo pride ven še razpis. Le to se pa namesti kot zadnje. Tako, da gre po nekem smiselnem zaporedju.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Medicinska oprema bo zadnja, zaradi garancij in podobnega bi bilo nesmiselno kupovati ze prej. Evo kaj imamo na onkoloskem - oprema je se neuporabljena pa ze izven garancije.
Fora je le v tem da opreme cez 6 mesecev nebo ker bo se milijon pritozb napisanih ki samo zavlacujejo nabavo
uf-1.gif

LP

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ravno zaradi tega bi lahko nabavili ker pri nas pač ne gre nič gladko skoz in klinika v 6 mesecih še ne bo delovala!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Točno tako.
Do ponedeljka naj bi bila zgrajena... sodeč po sosednjih zgradbah bo pa odprta ravno za naslednje Olimpijske igre
bonk.gif
.

Pravzaprav se mi zdi čudno, da še ni prišlo v javnost, kakšna medicinska oprema je planirana za zgradbo. To bodo javni razpisi "slovenian style".

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
To je gradnja klinike na slovenčko-balkanski nacin.

ni pomembno kdaj bo, kako bo, kje bo. Vazno da je cela zgradba v marmorju in steklu.

Za ta denar bi zgradili se kaksno bolnico, ali opremili kak napol razpadajoc oddelek kje v kaksni vukojebini.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kako to misliš sodeč po sosednjih zgradbah bo pa odprta ravno za naslednje olimpijske igre? Kaka oprema pa je mišljena kaka nenormalno dobra za to okolje al se motim?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Nova pediatrična klinika je planirana kot pilotni projekt elektronske bolnišnice. To pomeni s touch-screeni opremljene sobe in postelje... skratka stvari, ki so mokre sanje za vse uvoznike in distributerje medicinske opreme v Sloveniji.

Sicer se lahko zadeva še 10x spremeni... ampak zaenkrat naj bi bilo to še aktualno. Tako da morda ne naslednje OI, ampak tiste za njimi.

Sploh pa je celotni projekt KC zgrešen že lokacijsko. Pediatrična klinika je bil super čas, da bi zadevo selili na lokacijo izven mestnega središča. Nekam v Polje npr., kjer je dovolj prostora, mirno okolje, parkinga v izobilju in bližina AC. Ampak ne... dajmo urgentne primere vozit po Zaloški
bonk.gif
).

Sploh nima smisla komentirat... itak bo zadeva premleta v naslednjih mesecih, ko se bo otvoritev pomikala v prihodnost, v porodnišnici pa bo začelo primanjkovati inkubatorjev (oddelek za nedonošenčke je planiran na novi kliniki, zato ne posodabljajo opreme, ampak čakajo na selitev).

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
MA ja idioti totalni. Prenavljajo KC, nova pediatrija, novi onko, novi ORL, baje bo nova infekcijska... kere budale vse bi morali zdraditi ob obvoznici nekje recimo, polje je dober predlog. Ne pa da se je*es z nujnimi primeri po celovski ali se huje po nemski iz gorenjskega konca hehe. Jao jao teli nasi ministri ga pihajo sto na uro
bonk.gif
Kot si rekel, kaj meni pomaga helikopter ce pa prevoz z resilcem traja manj casa (celotno gledano). Nevem kdaj mislijo v nasem super UKC narediti heliodrom??? Sedaj z novim blokom?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Kar se tice fukcionalnosti:

Edini pravi primer Bolnisnicnega centra (se iz stare juge) je VMA (Vojno-medicinska Akademija) Beograd. Dokoncan se preden je SFRJ sla v franze. Druga podobna stvar je bila nacrtovana za zagreb (univerzitetna bolniscnica), ki pa nikoli razen betonskega okostja ni bla realizirana. Pri nas je samo vprasanje casa kdaj se bo KC-ljubljana, nekoc en najboljsih centrov v evropi - razpadel od znotraj(sistemsko)...

http://www.vma.mod.gov.yu/

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Pravzaprav se mi zdi čudno, da še ni prišlo v javnost, kakšna medicinska oprema je planirana za zgradbo. To bodo javni razpisi "slovenian style".

Čudno?
A za nevrološko je prišlo prej kaj v javnost? Ali pa za onkološko?
Sam, da se meša drek, da smrdi pa ste vsi srečni. Slovenceljni.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
novo pediatricno so meni kot dojencku obljubljali pred vec kot cetrt stoletja. sedaj imam svojega otroka in dvomim, da ga bom kdaj imel priloznost seznaniti s tem "dosezkom". bo pa dobra zgodba o "uspesni sloveniji" za vnuke....in o "mracnem" srednjem veku kjer so velicastne katedrale (vse po vrsti vecje od tega bednega kupa betona) zgradili v parih letih
smirk-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Najvecji idiotizem je pa to, da so sedaj celo stran pediatrije zazidali z novim ugrentnim blokom, tako so otroci lepo brez oken ostali. AMpak saj bodo imeli plazma TV notri.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.776
548
113
42
povsod malo
Ma to kliniko "kradijo" skoraj toliko časa kar sem jaz star (26)
bonk.gif

Ko bom Jaz imel otroke bodo moji otroci imel otroke bodo šele njihovi otroci razmišljal v otrocih, ki bodo njihovi otroci šli v pediatrično kliniko... mogoče.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne razumem točno, kaj si želel s tem povedat. "Mešanje dreka". To ni mešanje dreka... to so dejanski problemi. Ali sem kaj izpustil?

Pač odsev slovenskih medijev. Rak je "in", medtem ko dementni starčki po možganski kapi in kakšne eksotične epilepsije pač niso. Omenil si onkološko... mislim, da so se zadeve začele premikati šele takrat, ko so stvari malce dosegle javno debato.

Drugače pa mi je prav neumno vsak dan poslušati reklame in gledati plakate, da naj SMS-doniramo 1 EUR za otroke v Afriki. Pa še za svoje ne moremo dostojno poskrbeti (kdor je že kdaj bil na kliniki na Vrazovem trgu, bo točno vedel, o čem govorim).