Pedal za plin deluje z zakasnitvijo kako je drugje

slr

Pripravnik
30. jun 2008
183
2
18
Pri renault laguni phase 2 bencinar deluje pedal za plin z 1 sekundno zakasnitvijo, ker je pač elektronski in ne na zajlo. To mi ni všeč in se nikakor ne morem navaditi, full čuden občutek. Zanima me kako je to pri drugih avtomobilih novejših in pri drugih znamkah?

VPRAŠANJE

Ali se da to zakasnitev kakorkoli odpraviti (razen z menjavo avta)? npr nadgradnjo softwerja

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik slr pravi:
Pri renault laguni phase 2 bencinar deluje pedal za plin z 1 sekundno zakasnitvijo, ker je pač elektronski in ne na zajlo. To mi ni všeč in se nikakor ne morem navaditi, full čuden občutek. Zanima me kako je to pri drugih avtomobilih novejših in pri drugih znamkah?

VPRAŠANJE

Ali se da to zakasnitev kakorkoli odpraviti (razen z menjavo avta)? npr nadgradnjo softwerja

Ima turbino ?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Na Kangooju sem imel 1.2/16v (brez zajle) ni bilo nobenega zamika.
Sedaj v Škodilaku 1.2 TSI (turbina) pa se pozna zamik
crazy1.gif

Po moje ni kriva samo elektronika - jaz bi najprej pogledal okrog zračnega filtra, če je vse čisto in ba vse tesni
wink-1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Ena sekunda je ogroooomno. Tvoje sklepanje na razliko med "elektronski in zajlo" je ravno tako, kot bi še včeraj jugo 45 z vplinjačem vozil, vsekakor je pa napačno.

Daj avto peljat še komu drugemu. Se mi zdi, da je tule posredi nekaj drugega. Ali pa seveda servis. Za diagnostiko te niti ne bojo preveč obrali, če se boš pa normalno obnašal, znaš pa celo zastonj pridet skozi
smile-1.gif

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
Jaz lahko povem za dva primera.

Mitsubishi colt (1.3, mislim da ima turbino, nisem prepričan), ima precej zamika med pritiskom na gas do odziva. Lahko na mestu v leru do konca pritisnem in spustim (v ~1 sekundi), pa se bo na obratih bolj malo poznalo.

V Škodi Fabii (1.2TSI, turbina) pa nekega zamika ni (se dogaja isto hitro kot Citroen Xantia 1.8, 1994 letnik). Se sicer pozna recimo, da če imaš bolj malo obratov (npr. 4. prestava in 50km/h, kjer se lepo kruza), pa pritisneš do konca na gas, da bo trajalo trenutek da pride do večjih obratov in da začne konkretno pospeševat, samo meni se zdi to nekaj normalnega. Daš prestavo nižje, pa potegne, problem solved.