Pečenko :)

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
No, da načnem eno zabavno, kar opažam že zadnjih par mesecev. Namreč ali je kdo opazil pri napovedovanju vremena, da se Pečenko, ko napoveduje vreme vedno!!!! ustavi pred "temperaturami", ostali napovedovalci pa ne. Recimo, ko govori " najvišje dnevne ........(premor)....... temperature bodo od....itd. Vedno, ampak res vedno se ustavi, preden reče temperature.
To temo sem hotel odpreti že 1 mesec nazaj, vendar sem se hotel res prepričati, da nima slučajno temperature v novi vrsti, vendar drugim uspeva gladko prebrati brez ustavljanja.
Upam, da si ne bo ogledal te teme, pa prenehal s tem....naj kar nadaljuje, samo zanima me, kaka je fora?
grin1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
očitno je to njegov TM
smile-1.gif

Tako kot je TM Nine Osenar "dragi moji" in pa "čas je za šoping".

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Ta hujsi trade marke je od une bjonde na pop-u, k ne ve kaj so pike, vejice, klicaji... Volumen glasu pa ji gre gor/dol po nevemkaksni logiki.

quagga

Pripravnik
4. jul 2015
111
1
18
H, he, so face tile vremenkoti. Če komu uspe ujeti napoved Tanje Cegnar ne da bi rekla "oblaki se bodo trgali" mu dam za pir!

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
...al pa Velkavrh s kr enimi dovtipi za zaključek. Ga prav čakam na koncu kakšno mrzlo bo prbil.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
Za razliko od drugih, meteorologi na rtv vsaj vejo o cem govorijo

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
edino prav
zmaga.gif

za babje čenče so pa dovolj komercialne tv in radiji tipa radio 1. Kakšne to sekajo.

En primer... cel teden vsi modeli kažejo za soboto od 20 do 30 mm dežja z zelo veliko verjetnostjo. A oni cel teden, do konca, do petka, nabijajo njihovo "lepo splošno napoved": ta teden nas bo razvajalo sončno vreme, le za konec tedna nas lahko preseneti kakšna kaplja dežja
uf-1.gif
Ni treba poudarjati, da je celo soboto deževalo...

Ali pa recimo so poplave, napoved za naslednji dan je bila na kartah, rtv... : skoraj suho, ponekod 1 mm padavin.
A oni nabijajo: nevarnost še ni mimo, tudi jutri še pričakujemo deževno vreme... Senzacija, samo da se bere, gleda, posluša...

Takih primerov je ogromno.... za poneumljat ljudi

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
To je zato, ker so ti "vremenarji/ke" študenti, oz. ej "a boš ti vreme bral/a, nimam nubenga druzga". "Novinarji" na komercialnih radijskih postajah so sploh svojega denarja vredni. Meni gredo kocine pokonc, ko slisim tiste bolne fore z Radia 1. Glavni vir šal jim je branje z neta (ponavadi so to zadeve, ki so že par dni stare, oni pa napovejo senzacionalisticno - več vam zupam po tejle pesmi" in zavrti Bonnie Tyler- I need a hero),delanje se norca z ljudi. Pofl, da ni večjega. Žal sem vsaj nekajkrat tedensko obsojen na poslusanje Radia1, ker je sodelavec zaprisezen poslusalec. Se vcasih prav resno počimo, ker me dela živčnega, to je neposljušljivo.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Zakaj gledate oz. poslušate vremenarje, kaj pa pretočnost rek tud poslušate -- 'svašta'.
Itak dobiš bolj točne lokalne napovedi na netu - v trenutku - ma kar na prvi strani mobilca halo????.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
jaz ne morem začeti delati, dokler zjutraj po radiu ne slišim podatkov o temepraturi z vseh XX meteoroloških postaj po sloveniji
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sass pravi:
jaz ne morem začeti delati, dokler zjutraj po radiu ne slišim podatkov o temepraturi z vseh XX meteoroloških postaj po sloveniji
smile-1.gif
A se zgleduješ po kitajskem predsedniku. On naj bi zjutraj najprej preveril podatke o onesnaženosit zraka

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
Za razliko od drugih, meteorologi na rtv vsaj vejo o cem govorijo
saj drugje ni meteorologov.
Drugje so fdv ali pa gimnazijski maturantje (brez mature po možnosti)

Saj poznaš razliko me vremenoslovcem in vremenarjem?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Eni in drugi dobivajo podatke od Arso in če ta za.jebe, tem interpretom ne pomaga nobena izobrazba. Je pa vseeno lepše pogledati kako fletno punco, kot zdolgočasene starine na RTV.

jello

Guru
22. sep 2008
10.276
3.912
113
KSZ

Danes zjutraj ko je govoril na valu202 pred besedo temperatura ni imel premora. Jo je izgovarjal kot vse druge.

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
224
45
28
17.325776N, 23.254786E
Mi lahko kdo pove, zakaj imata una bjonda štajerka in Jana Morel vedno krajše minice, nog ni pa še nobena pokazala niti do kolen?
Matr tud z diagonalo 127 cm na televizorju ne gre.
bonk.gif

Medtem ko morajo vse na dnevniku tvslo kazat svoje šunke izpod kikle, ko bi blo boljš, da bi hlače nosile:. jelena, elen, manica...
stupid-1.gif

Aja, pa še ena: zadnč je bil vanja vardjan pr temu korošcu...kaj je že bobovnik: so mu dali pručko, če je kdo opazil
hysterical-1.gif