Pečen riž s škampi oz. repki...

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
V kitajski tole zadevo vedno naročim zraven ostalega. Je naravnost super....no, zadnjič sem pa poskušal doma nekaj pacat....na koncu je zgledalo kot rižota in še to bolj taka iz kake vojaške menze....
Ali ima kod kak dober recept za to zadevo, pa zraven še točne postopke....koliko ognja, koliko časa to, koliko časa ostalo...itd. Pa koliko kake začimbe....in seveda katera posoda je najprimernejša (vok...ponev...).
Čas je, da se poleg jajc in pomfrija naučim še kaj drugega....
 

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Jaz delam špagete z kozicami po mediteransko. Za riž je verjetno isti način.

-skuhaš riž (pol šalčke riža (če si res lačen lahko celo) zaliješ z enkrat več vode in kuhaš dokler voda ne izhlapi na zmernem ognju da počasi vre)
-v ponvo dodaš malo olivnega olja (dve veliki žlici) in popražiš česen in dodaš oprane kozice (100g na osebo) ter nekaj časa pražiš
-potem zaliješ z deci belega vina in dodaš narezane posušene paradižnike v olju (v lončku v olju) in dušiš toliko časa, da vino skoraj izpari
-skuhan riž streseš v ponvo in še vse skupaj nekaj časa mešaš in pražiš (po želji lahko dodaš tudi seskljano blitvo)

Ni ravno kitajski način je pa okusno.
 
Nazadnje urejeno: