PC se ugašuje

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Pri igranju novodobnih iger se sredi igre računalnik rad sam ugasne. Res je, da je računalnik po vseh pravilih IT revolucije ža rahlo zastarel, vsaj kar se potreb za igre tiče (star je cca. 3 leta) in da dosti iger sploh ne potegne, tiste ki pa še nekako prebavi, se pa ugaša. Nekaj časa je delovalo, da se ni ugašal, ko smo odstranili eno stranico na škatli iz razloga, da se ne pregreva mašinerija, zdaj pa tudi to ne deluje več. V čem je problem - prešibak procesor, grafična kartica in potem vse skupaj "kaput ugasne"?

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Je kaj prahu notri? se ventilatorji vrtijo? Ker najverjetneje se pregreva... Kaj pa je za ena mašina in na kakih špilih se ugasne btw?
Če vse ostalo ne pride v poštev, so lahko tudi driverji za sata disk (če ga imaš seveda) nagajajo
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

podmornik

Pripravnik
28. mar 2008
55
0
6
blizu Nanosa
A se ugaša tudi na splošno ali samo ob igranu iger?

Ker, če se ugaša kadarkoli bi lahko bili vzrok napihnjeni kondenzatorji na matični plošči.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Verjetno je kriv prah. Isto težavo sem imel sam pred parimi meseci. Po čiščenju je vse ok.
Pri meni je bilo tako daleč, da se je ugašal pri vseh malo zahtevnejših opravilih (recimo backup).

Drugače pa predlagam, da preveriš temperaturo (bios)

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
pa kot je kamen (stein) rekel - napajalnik obvezno preveri. meni je defekten napajalnik skuril grafično in skoraj uničil matično ploščo

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Večinoma se to dogaja pri igrah, sam sem pa tja pa tut kr sam od sebe mrkne. Bom mal prah spucala okrog, pol pa we'll see...Drugač pa tolk se na strojno mašinerijo kompa ne spoznam, da bi vedla kaj (kje) je napajalnik, sata disk in napihnjeni kondenzatorji...
crazy1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Večinoma se to dogaja pri igrah, sam sem pa tja pa tut kr sam od sebe mrkne. Bom mal prah spucala okrog, pol pa we'll see...Drugač pa tolk se na strojno mašinerijo kompa ne spoznam, da bi vedla kaj (kje) je napajalnik, sata disk in napihnjeni kondenzatorji...
crazy1.gif

Ne le naokoli... prah se nabere v računalniku. Daj preveri temperaturo sistema (recimo z Lavasys Everest ali pa kar preko bios-a).

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
V igrah...

Lahko da se pregreva, lahko pa počasi napajalnik gre papa, ...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.009
1.896
113
pelji na servis, da ti ga z kompresorjem spihajo, ker sama ne boš mogla tak temeljito spihat. Pa povej še naj ti napajalnik preverijo če je ok. več kot 15€ ne bi smelo bit