PC namizni - nakup ~ 500 eur

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Živjo,

kupujem nov PC za domačo rabo, pa me zanima kaj bi svetovali. Uporabljati ga nameravam za:
- internet
- slike
- občasno kak filmček
- office
- emule
Nameraval sem kar it v big bang, si izbrat enega v tem cenovnem razredu, potem preveriti na enaa, mimovrste, če je cena ok in kupit.

Kaj je sploh obvezno kar mora imeti danes nov računalnik? lp
pozdrav.gif

npr. kaj takega: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3287_905075_HP_racunalnik_dx2420_E8400_

Filter

Pripravnik
30. mar 2009
73
0
6
www.spletnapot.com
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
kupujem nov PC za domačo rabo, pa me zanima kaj bi svetovali. Uporabljati ga nameravam za:
- internet
- slike
- občasno kak filmček
- office
- emule

za tole sploh ni važno kaj kupiš, dejansko bo ok že en star amd 3800 socket 939, z ene 2gb rama, grafična pa gf 6600
tongue-1.gif

HD filmovsicer nebi mogel gledat

Drugače pa kakšen 2core amd, z 2gb rama za xp, oz. 4gb za kakšno vista, mogoče kakšna grafična geforce iz serije 8, sicer so na mimovrste grafične serija 9 tudi po 50 €

Mogoče se splača vzet AM3 matično plato, če boš kasneje kaj nadgrajeval, samo potem 2 core amd odpade (se mi zdi da so za am3 3core 4 core procesorji)

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
kot so ti že povedali, za tvoje potrebe ne potrebuješ neke hude konfiguracije. jaz bi na tvojem mestu posvetil malo več pozornosti še glasnosti računalnika. vzemi kako grafično s pasivnim hlajenjem. originalni ventilator za procesor zamenjaj s kakim tišjim in večjim. tudi pri napajalniku izberi takega, ki ima večji in tišji ventilator. jaz npr. ugotovim, če je računalnik prižgan, le po lučkah na tipkovnici, dejansko je zunanji prenosni disk bolj glasen od računalnika. zato ti priporočam, da ne kupiš že sestavljenega, ampak greš v kak računalniški servis in ti ga sestavijo po željah

22. jul 2007
13.566
1.746
113
124
povdarek je "rabljeni" on pa kupuje nov pc in tisti zgoraj na linku od mimovrste povsem zadostuje temu kar on rabi, pa še zagotovo je bestbuy glede na to kar ponuja
grims-1.gif
LPWWY

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Če še kupujes, pol obvezno ščekiraj imac 20-24`, vse ostalo so le kompromisi. Jaz imam japko in polkno, pa se nemore primerjat.

Rabljenega bi znal dobit poceni.
[censored] shit tale imac.....
Kurbe prodajo komponente po 3x dražje, s tem, da se OS sploh ne more primerjat z windowsi, saj ga tam optimizerajo za največ 10 kombinacij komponent winse pa furaš na vsem
wink-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Kolega kupuje računalo za okoli 500€. Gledam, kaj se da pametnega kupit.
Tole sem sestavil na hitrco na agt strani. Kak predlog? Mogoče amd konfiguracija?

Je pa čisto povprečen user, s kako manj zahtevno igrico vsake toliko...Pravi samo, da naj za nekaj časa zdrži :p
737445-rac.JPG

Priponke

• 737445-rac.JPG
    737445-rac.JPG
    30,4 KB · Ogledi: 172