PC na TV

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
V sejni sobi imamo malce starejšo LCD televizijo, ki še ne spada v kategorijo "smart". Želeli bi imeti možnost, da lahko obiskovalec poveže svoj prenosnik s televizorjem in na njem predvaja svojo predstavitev.

Za naše predstavitve (iz naših prenosnikov) imamo to sedaj rešeno s pomočjo Google Chromecast. Ni pa to primerna rešitev za obiskovalce, saj zahteva ali inštalacijo dodatka ali uporabo Chrome brskalnika, kar pa vsi seveda nimajo, pa tudi dokaj zamudno in nepriročno je.

Kakšne imamo možnosti za brezžično povezavo, da je vzpostavitev povezave na tujem prenosniku (torej prenosniku obiskovalca) čim enostavnejša in ne zahteva inštalacij kakšnih dodatkov ali česarkoli?

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Po mojem mnenju ima ta LCD televizor vhod PC, kamor lahko priklopiš prenosnik preko kabla. To se mi ne zdi nekaj grozno zamudnega in kompliciranega. Le nabava ustrezno dolgega kabla in priklop.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
seveda ima tv hdmi vhod? kabel speljat do mize in je tip-top zadeva resena.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.527
3.028
113
Bojo kar instalirali Chrome, saj nekega uradnega standarda ni. Imaš sicer Miracast ampak spet ne dela povsod. Najboljša stvar je zaenkrat še zmeraj kabel.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Kater kabel?
Ti bo prišel nekdo s prenosnikom brez HDMI. Bo nujno treba še USBc - HDMI adapter zraven dat. Nekdo s starim z VGA... nekdo z DVI...

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Kater kabel?
Ti bo prišel nekdo s prenosnikom brez HDMI. Bo nujno treba še USBc - HDMI adapter zraven dat. Nekdo s starim z VGA... nekdo z DVI...
Ampak dobro - pa menda ni problem neki firmi nabaviti dva, tri kable oziroma kakšen adapter??? Danes ima to že vsak mulc. Sem dal pač svoj predlog, avtor teme bo pa že videl, če bo kaj uporabnega. Navsezadnje za neko firmo tudi ne bi smel biti problem za par sto evrov kupiti novi televizor.