PC crash

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
Namizni računalnik se mi je začel sesuvat. Po noben pravilu, vendar vsake toliko se kar sam restarta. Sem pregledal ram in kaže da je vse ok, kaj bi še lahko bilo narobe? Sem na novo naložol windowse, sm mislu da je pa zdej vse ok, pa spet se sesuje...

Any idea?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Je mogoče vmes kak blue screen ali se samo resetira? Za resetiranje je navadno kriv preslab napajalnik - ali v času reseta poganjaš kakšna zahtevna opravila? Si mogoče nedavno vgradil kakšno novo strojno opremo?

Poglej še v event log, mogoče je tam kaj uporabnega zapisanega. Če imaš možnost, bi najprej poskusil menjati napajalnik in vidiš kako bo potem.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.715
6.484
113
Če se je začelo te dni, potem preveri hlajenje. Se ti je morda nabral prah?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Katere winze imaš ?
V opcijah nastavi, da se ne restartajo v primeru napake, drugače neboš vedel zakaj se gre.
zmaga.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Načeloma se podatki o napaki shranijo in pri naslednjem startu ti pove, kaj se je zgodilo in kaj se lahko naredi.
Podatki so Event Logi (gledaš z Event Viewer, najdeš v start meniju).
Od zadnjega crash-a pa je še minidump na disku, če bi kdo hotel debugirati.

(razen če je "odletel" disk, potem seveda ne more nič zapisati)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Preveri napajalnik. Vsaka napaka strojne opreme, ki ima za sabo gonilnik se načeloma zabeleži. Tudi pregretje (če je nadzor nad tem. Če ga ni, se bo preje stopil proc oz. se bo mašina ugasnila, ne pa resetirala). Razen napajalnika, ki ti odreže napajanje in posledično pride do izpada.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Lahko pa da je kakšen kondenzator na matični plošči »zacvetel«. Sem ravno nekomu nazaj sestavil računalnik. Načeloma je računalnik delal, razen takrat ko ni. Ali pa se je resetiral, ali pa ni hotel ugasnit. Nardiš poweroff in se OS ustavi.... puf pa se spet zaganja. Je bilo potrebno zamenjati enega pri procesorju. Zgleda tudi Intel nima vedno sreče s kondenzatorji.