PayPal

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Odprl sem account na PayPal .
Sedaj moram čakat, da dobim Expanded Use Number.
Koliko časa traja?

Kakšne imate kaj izkušnje s PayPal-om?

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
a imaš online pregled računa ? To mislim, da lahka na internetu pregledaš račune?

Ker če imaš pol se ti je verjetn že vsedel denar ki so ti ga vzeli, na račun ..pa lahka kr pogledaš "Expanded Use Number"

PayPal je sama pozitiva
grin1.gif
, še nisem imel negativne izkušnje. Če ne pošiljaš denarja kr enem pol je to super zadeva.

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Jap tako je... če imaš možnost vpogleda v svoje stanje na računu kar preko interneta, potem se ti bo to tam izpisalo zelo kmalu.

Če pa nimaš tega vpogleda preko interneta (Netstik, NLB Klik, Abanet, in podobno), pa boš moral kar lepo čakati na konec meseca ko pride izpisek stanja na računu iz banke. Tam ti bo tudi pisalo.

PayPal je kul
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Sej to je še kar tista fora, da ti kao trgajo 2€, potem ko daš to cifro notr jih pa dobiš nazaj? No, to bo napisano na bančnem izpisku, če ne prej, konec meseca. Jst sem zajebal (nevem več, kaj točno je blo), pa se da tut to rešit - sem pač poslal fax in so zrihtali
smile-1.gif

lp
Peter

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Ali lahko kdo jedrnato povzame način prijave v paypal - kaj je treba narest (ok prijava, kartica...to vem), ampak kako gre potem ta trensfer denarja iz tvojega računa na kartico (sama sem vzela Mastercard)...uglavnem da ne narediš kakšne kozlarije
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Nič posebnega u bistvu... vse kar rabiš imet je ena izmed kreditnih kartic.
Ok, od začetka: greš na paypal.com, klikneš sign up, se ti odpre okno, izbereš državo in odpreš personal account. Vneseš svoje podatke ko to zahteva (pa vnesi prave, ker trgovci iz ebaya recimo pošljejo na ta naslov!). Itq pa samo slediš navodilom. Probaj, če se ti pa kje zatakne, pa napiši!

lp
Peter

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
To je nakakšna potrditvena številka, ki ti jo posredujejo na en u bistvu dokaj hecen način - navedena bo kot "namen plačila" (na naših položnicah) na tvojem izpisku mastercarda. Dokler je ne vpišeš, se mi zdi, da lahko zapraviš samo 100€ al nekej takega.

lp
Peter

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Kaj pa je ta Expanded Use Number?
Ko se prijaviš na paypal in vneseš podatke o Mastercardu, oni pošljejo geslo na tvojo - mojo
logo.gif
banko, kjer imaš Mastercard.
S tem se preveri, če si pravi.
smile-1.gif

-----------------
Tole sporočilo so mi poslali:

Dear Mare K.,

This is a reminder that we need you to enter your Expanded Use Number.

Your unique Expanded Use Number was sent to your credit card ending in 5210 on Sep. 10, 2007.

Until you enter your Expanded Use Number, you may be limited in the amount of money you are able to send. To find out how much you can send before entering your Expanded Use Number:

1. Log in to your PayPal account. After you have entered your Expanded Use number, your enrollment will be complete, and you will be one step closer to becoming Verified. Once you are Verified, your sending and withdrawal limits will be lifted. View your remaining steps to complete the Verification program: As you requested, the PayPal Expanded use Number has just been sent to your credit card. If your card issuer enables you to check your credit card statement online, your Expanded Use Number will be displayed on it in 2-4 working days. Else, you can wait for the hard copy of the statement to be mailed to you by the card issuer.* Once you retrieve your Expanded Use Number, all you have to do is complete the verification process of your PayPal account: click the below link and insert the 4 digits of your Expanded Use Number in the corresponding field:
https://www.paypal.com/it/XYZ-NUMBER

How to enter your Expanded Use Number

PayPal has charged a 1.50 EUR Expanded Use Fee to your credit card. You can obtain and enter your Expanded Use Number by following the steps below:

1. In the item description section of your next credit card statement, your 4-digit Expanded Number will be printed next to the 1.50 EUR PayPal Expanded Use Fee (example, PayPal 1234*(EXPUSE)). Check your next statement to find your unique Expanded Use Number.
2. Go to https://www.paypal.com/si/XYZ-NUMBER and type in your unique Expanded Use Number.If you access your credit card statement online, it may take up to 4 business days for your Expanded Use Number to appear. If you don't have online access to your credit card statement, please wait for your printed statement to arrive in the mail.*

After you have entered your Expanded Use Number, your enrollment will be complete.

Thank you for using PayPal!
The PayPal Team

* PayPal strongly discourages users from calling their credit card companies in order to obtain their PayPal Expanded Use Number before receiving their monthly statements in the mail. If PayPal receives a complaint from Visa, MasterCard, or your card issuer regarding your account, your PayPal account may be permanently closed.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Točno tako. Dokler ne vpišeš te kode lahko na mesec porabiš samo do 100€, kasneje po vpisu pa kolikor imaš na računu! Sicer pa je PayPal res super. Kar veliko kupujem preko Ebaya tako da mi zelo prav pride, pa še varen je, saj ti PayPal garantira povračilo nakazanega zneska v primeru, da ne dobiš naročenega.

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
Pri Paypalu imam jaz urejeno tako da mi ni treba gor nič nakazovat, ampak da ko kaj plačam mi avtomatično odtrga dol z mastercarta, saj imajo mojo številko kartice. Jaz samo potrdim če se strinjam ali ne...

Uporabljam pa zelo pogosto tudi storitve od Moneybookers in nisem imel nikoli z njimi problemov. Problem pa je da vsi ne prejemajo moneybookersa.

Nazadnje urejeno:

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Citat:
Uporabnik Mantara pravi:
Pri Paypalu imam jaz urejeno tako da mi ni treba gor nič nakazovat, ampak da ko kaj plačam mi avtomatično odtrga dol z mastercarta, saj imajo mojo številko kartice. Jaz samo potrdim če se strinjam ali ne...

Hm, poznaš še kakšen drugačen način, kot da ti avtomatično trgajo s kartice?! Saj tako imamo vsi, da nam odtegnejo, tako da ne vem da ne vem, kaj si ti mogel posebej urejat, da imaš to, kar imamo ostali po defaultu?!

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
Hmm...nisem vedel da je tako po defaultu. Sem mislil da je možnost še da si nakažeš gor z mastercardom, viso al american expres kartico in to stoji gor denar, tako kot je to pri moneybookersu. Pač porabiš ga pol kadar ga rabiš...

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Nop, je že kar po defaultu tako uštimano. Bi se pa verjetno dalo s kakšnimi 'čudnimi' ameriškimi variantami izvesti tudi to, kar ti omenjaš, ampak to je za nas evropejce že bolj eksotika.
smile-1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Točno tako. Dokler ne vpišeš te kode lahko na mesec porabiš samo do 100€, kasneje po vpisu pa kolikor imaš na računu! Sicer pa je PayPal res super. Kar veliko kupujem preko Ebaya tako da mi zelo prav pride, pa še varen je, saj ti PayPal garantira povračilo nakazanega zneska v primeru, da ne dobiš naročenega.

Da razjasniva...če imam na Mastercardu limit 100 EUR...koliko lahko dejansko porabim?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:

Da razjasniva...če imam na Mastercardu limit 100 EUR...koliko lahko dejansko porabim?