Paypal

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Na Paypalu imam prvič 3,5€ na lagerju.Kako se nastavi, če sploh, da mi pri naslednjem nakupu avtomatsko odšteje od cene artikla, ker , da si pošljem na kartico, mi vzame 2€, ali se pač motim?. Hvala za odgovore.

20. okt 2008
327
25
28
Mislim da paypal privzeto najprej pobere kar je na računu, šele nato bremeni kartico. Drugače pa se malo sprehodi po nastavitvah znotraj paypala. Pri meni vem, da je ob prvem nakupu preko paypala najprej pobralo tistih 1,5 EUR dobropisa, ki ga dobiš od verifikacije računa, za preostanek pa je bremenilo kartico.

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Drži, če imaš račun v evrih. Če plačuješ npr v dolarjih, ti teh sredstev v evrih ne bo trgalo:

Citat:

Thank you for contacting PayPal regarding how to use PayPal balance. I'm happy to help you today.

When you are going to make a payment in a currency that you have in you PayPal balance you will charge directly from the balance. If the balance isn't enough to complete the payment PayPal will charge your credit card for the rest of the amount.

Otherwise if you are going to make a payment in a currency that isn't in your PayPal balance you will be charged directly from your credit card.

If you would like to open a new currency in your account please follow the steps below:

Go to www.paypal.com and log in to your account.
Click 'Profile' near the top of the page.
Click 'My money.'
Click 'Currencies' beside 'PayPal balance.'
Select the currency you want to add.
Click 'Add Currency.'

Note:

When you accept money in multiple currencies, you have multiple account balances.
When a buyer sends money in a currency you accept, the money automatically appears in that currency’s balance.
When a buyer sends money in a currency you don’t accept, you’ll be asked to ‘Accept’ or ‘Deny’ the payment.
Your primary currency is the currency that you use to send and receive payments.

I hope I have clarified matters for you and I apologise for any unclear responses you have received from us previously.

Please let us know if you require any further assistance.

Yours sincerely,
Marco
PayPal

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Se mene zanima, na paypalu imam cca 800 EUR , vendar je v valuti GBP.

Koliko je to stroška če si nakažem nekako na TRR oziroma kako spravit to v neko plačljivo obliko v Sloveniji. Opcija je da pustim gor,ampak potem pomeni da bom slejo ko prej kupil kakšne bedarije ker bo "dnar itak gor"
grin1.gif

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Direktno na TRR v SLO ne bo šlo - Visa only. Ali lahko direktno na debetno ali samo na kreditno ne vem, jaz sem si nakazal na prepaid kartico Banke Koper.

Glede funtov: pomoje se pa da po nekem tečaju PP ja prenesti na Viso kartico v evro valuti - za vsako euro transakcijo na kartico si PP odtrga 2 evra.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
No saj imam Visa od SKB , sklepam da na njo si nakažem, od tam pa do TRRja. Torej bom še malo počakal da se vsa sredstva sprostijo in takrata nakazal, da samo enkrat poberejo 2€ in čao.

Sicer pa tole z ebayom je hudic, 10% ebay, ene 4% paypal pri transakciji, pa še 2€ pri nakazailu
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
Jaz sem naredil tako, da sem nakupe reduciral na paypal..torej če sem kaj potreboval sem prvo iskal možnosti netu za plačilo preko paypala..Tudi kakšne usluge prijateljem in sodelavcem (ki so kaj kupovali prreko spleta), pa tako to porabiš. (800€ ni tako dosti, da se neb dalo :D

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Jaz sem naredil tako, da sem nakupe reduciral na paypal..torej če sem kaj potreboval sem prvo iskal možnosti netu za plačilo preko paypala..Tudi kakšne usluge prijateljem in sodelavcem (ki so kaj kupovali prreko spleta), pa tako to porabiš. (800€ ni tako dosti, da se neb dalo :D

Sej ravno to me moti,ker potem si sam sebi rečeš "bols da tole kr kupim če je že dnar gor od viška"
grin1.gif

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Narediti boš moraš še pretvorbo GBP-EUR, kar te bo spet koštalo.

V paypal računu imaš možnost, da izbereš kje se opravi menjava valute ali direktno na pp ali na tvoji banki. Slednja možnost je običajno bolj ugodna kot paypal tečaj. Ni velike razlike ampak je občutek boljši, če plačaš manj.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Stanje po aktivaciji računa je prikazano v printscreenu.
Računa zaenkrat ne bom verificiral, ker mi 100€ dnevnega limita zadostuje.

Je potrebno storiti še kaj drugega? (Menjalni tečaj sem že nastavil na banko.)
Moram denar prenakazati na PayPal oz. se bo ob nakupu avtomatično trgalo s kreditne kartice?

Pa najbrž je pri nakupu nekaj provizije?

Nazadnje urejeno:

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Toliko, kot ti na npr. ebayu piše, toliko ti vzamejo.
Paypal sam bremeni tvojo kreditno za toliko, kolikor je potrebno.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Torej, kaj bi se na zgornjem printscreenu spremenilo, če bi kupil izdelek za npr. 15€?

Saj morda je odgovor na dlani, a tudi kreditne kartice ne uporabljam prav dolgo.

Nazadnje urejeno:

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Kolikor se spomnim (nisem šel zdaj gledat), se pojavi postavka

payment to xxyyxx 15€

če grš potem bolj natančno gledat, (+) ti pokaže še postavko

transfer from credit card 15€

in to je to...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
'le?'
Poleg tega, da jasno vidiš da mail ne izvira iz paypal domene.

Pa tudi če se ti zdi mail pristen, greš mimo njega direkt na paypal in ti že tam piše, če je kaj takega.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
S phishingom se menda nakrade kar veliko denarja od naivnih uporabnikov (milijarde $ na leto)

Take maile je nabolje posredovati na spoof@paypal.com in naj se oni z njimi naprej ukvarjajo.

Preden se kamorkoli prijavljaš je itak dobro VEDNO najprej preveriti url naslov strani, na kateri naj bi se prijavil.
Za prijavo v paypal mora biti www.paypal.com vse drugo je nateg in najbolje, da stran zapreš, čeprav poznam tudi nekaj šaljivcev, ki se prijavljajo, ampak z izmišljenimi gesli in fantazijskimi uporabniškimi podatki
evil.gif