PayPal varnost?

igi

Guru
13. okt 2007
5.644
1.226
113
Celje
Pozdravljeni!

Sem kakšno leto uporabljal PayPal, sedaj pa mi je potekla eurocard kartica in moram ponovno narediti verifikacijo.

Pa me zanima, ali zaupate sistemu kot takem? Sem razmišljal v smeri, da bi nabavil še eno debetno kartico, na katero lahko po svoji želji naložim denar in mi lahko samo do tistega zneska "spucajo" več pa ne. Ker na eurocardu gre do limite.....

Mnenja?

Hvala

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mislim da je večja verjetnost, da se boš ujel na kak prirejen bankomat kot da me bodo tile oropali. Poskrbi da imaš dobro geslo, da ga redno menjuješ, ker zaje**š lahko prej ti, oni ti sigurno ne bodo ukradli denarja.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.144
113
V bistvu je paypal s stališča varnosti precej bolj varen kot pa direktno plačevanje s kreditno kartico.

Paypal namreč transakcije obdeluje interno in ko ti nekomu nekaj plačuješ dejansko daš denar paypalu - ta ga zadrži - nakaže virtualen denar prejemniku - do izplačila oz. porabe le-tega pa ga BP lahko tudi "vzamejo nazaj".

S kreditnim karticam je tako da ko plačaš, bankam prav dol visi če te je nekdo nategnil in tudi nimajo pravice pobirati že nakazanega denarja. Paypal pa lahko reši reklamacije tudi v prid oškodovanca!

Ideja o varnosti tako ni vprašljiva, tudi plačila so preko paypala precej enostavna in enotna - tako ti vedno poberejo samo toliko kot si sam potrdil! Pri kreditnih karticah pa je tako da če je prejemnik baraba lahko tudi (vmes) pobere še nekaj denarja preden se ti sploh zaveš.

Pa s stališča ekonomičnosti - debetna kartica (edina ki deluje v okviru paypala je Visa Elektron ne?) tudi stane, ker je ponudnikov pri nas malo je potem to še dodaten strošek če ne misliš ravno zamenjat banke.

Skratka, sam nebi kompliciral!
grin1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Pa me zanima, ali zaupate sistemu kot takem? Sem razmišljal v smeri, da bi nabavil še eno debetno kartico, na katero lahko po svoji želji naložim denar in mi lahko samo do tistega zneska "spucajo" več pa ne. Ker na eurocardu gre do limite.....

Odkar sem se jaz prijavil na Paypal (takoj, ko so dodali Slovenijo na spisek drzav), mi je poteklo ze kar nekaj kartic (MasterCard). Vsakic sem samo vpisal tisto kodo z zadnje strani in zadeva je delovala dalje. Ce iams pozitivno stanje na racunu, potem niti tega ni treba; zadnja registrirana kartica mi je pretekla lansko leto poleti (zdaj imam seveda novo, a je se nisem prijavil za Paypal) in lahko normalno placujem iz pozitivnega stanja. To je morda neintuitivno, ker Paypal posilja ena obvestila, da nimam vec nobene kartice in da ne bom vec mogel palcevati, a vse se vedno deluje ...

Ce te res mocno skrbi, potem se pozanimaj pri Abanki, ce se vedno omogocajo tisto debetnop varianto (Visa Electron), kjer ti lahko poberejo samo toliko, kot imas stanja na racunu. Baje so imele Viso Electron tudi nekatere druge banke (Banka Koper itd.), a za te ne vem zagotovo ali je bilo tako cenovno ugodno ali ne.

adiosec

Zelenc'
4. mar 2010
20
0
1
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:

Ce te res mocno skrbi, potem se pozanimaj pri Abanki, ce se vedno omogocajo tisto debetnop varianto (Visa Electron), kjer ti lahko poberejo samo toliko, kot imas stanja na racunu. Baje so imele Viso Electron tudi nekatere druge banke (Banka Koper itd.), a za te ne vem zagotovo ali je bilo tako cenovno ugodno ali ne.

sam imam viso electron , in da, potegnejo ti lahko samo toliko kolikor imaš stanja na računu. omembe vredno je še mogoče to da ko si daš delat to kartico, je default limit nastavljen na nekje 150€ , tako da z poslovanjem z višjimi zneski greš tja in ti zadevo spremenijo v par sekundah , max limit pa je 3000€ kolikor vem . je pa res da ne moreš imeti ( vsaj ne da bi jas to vedel) ločenega
limita med paypalom in bankomatom , kar pomeni da če imaš dnevni limit 3000€ , lahko 3000€ dvigneš tudi iz bankomata, tako da si je pametno limit takoj nazaj nastavit na manjši znesek ko ne potrebuješ več tako visokega limita