Paypal scam

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Imel bi eno vprašanje za forumaše. Velikokrat sem že preko ebaya prodal in kupil določeno robo in plačal s paypalom. Redno tudi uporabljam paypal kot plačilno/prejemno sredstvo za storitve.

Imam pa en problem. NA bolhi prodajam kolo in za nakup sem od tujca prejel mail. Kupec želi plačati kolo s paypalom in urediti lasten prevzem kolesa preko hitre pošte...

Se lahko tukaj zadeva kakrkoli zaplete, npr, da on meni plača znesek, potem pa naredi paypal refundacijo ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Seveda lahko in to tudi delajo
wink-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.282
3.909
113
Reality check? Je kolo res tako posebno da ga tujec ne najde ne doma, ne na ebayu in je zato šel še na bolho pogledat? Oziroma pameten razlog zakaj bi tujec na slo bolhi kupoval kolo.

Ali pa prilepi njegov mail. Ker sem nekako 99,9% prepričan da gre za generični spam.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Pripravljen je plačati tudi na TRR.
Link do kolesa ne bom dajal, je pa kar ceneje kot v tujini, zato se mu splača...

Pa ok,povej približno kakšno kolo prodajaš in kdo se zanima,da ti bomo lahko svetovali?
A imaš kolo za 300 eur ali za 10.000 eur? A je kolo novo ali rabljeno?
A se za kolo zanima Nigerijec ali naprimer nek Avstrijec,Hrvat ali Italijan?

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Imel bi eno vprašanje za forumaše. Velikokrat sem že preko ebaya prodal in kupil določeno robo in plačal s paypalom. Redno tudi uporabljam paypal kot plačilno/prejemno sredstvo za storitve.

Imam pa en problem. NA bolhi prodajam kolo in za nakup sem od tujca prejel mail. Kupec želi plačati kolo s paypalom in urediti lasten prevzem kolesa preko hitre pošte...

Se lahko tukaj zadeva kakrkoli zaplete, npr, da on meni plača znesek, potem pa naredi paypal refundacijo ?

Oj, nima smisla debatirati in ti že takoj, po tvojem uvodnem opisu primera, lahko povem, da gre za bolj ali manj običajen primer "nigerijske prevare"!
grims-1.gif

Predlagam ti, da skrbnike portala Bolha.com kar takoj obvestiš o uporabniškem imenu in vseh ostalih podatkih, ki so razvidni iz doslej prejetih sporočil ponudnika. S tem boš privarčeval čas, zelo verejtno pa tudi morebitne kasnejše neprijetnosti ob nadaljevanju dogovarjanja ali celo sklenitvi posla s takšnim hitrim ponudnikom iz tujine. Pika.

Če pa si vsaj malček sadistično razpoložen, pa se lahko z nadebudnim kupcem v nadaljevanju še malce poigraš in v pazljivi igri prideš do lastne potrditve zgoraj omenjene "predpostavke".
evil.gif
: Ko bo bolšji skrbnik onemogočil ali izbrisal uporabniški račun lažnega ponudnika oziroma kupca, boš od slednjega v nadaljevanju dogovarjanja gotovo nenadoma (itak) začel dobivati odgovore neposredno s kakšnega njegovega e-naslova. Takrat ga čisto mimogrede in navidezno naivno, po vsem ostalem, povprašaj, zakaj več ne prejemaš njegovih sporočil iz sistema Bolha.com ...

P.S.: Lahko ti še povem, da je takšnih primerov na Bolha.com zelo veliko! Kar nekaj pove tudi o portalu samem ... (Očitno se tovrstni varnosti še kar nočejo ustrezno posvetiti.)

Nazadnje urejeno:

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Saj tukaj gre bolj za debato, za ostale, da pazijo pri takšnih prodajah, ker sem drugače tudi pri ebay prodaji doživel nateg kot seller.
Imel sem minimalne stroške, ampak tudi pri tako dobrem sistemu, te poskusijo nategnit.

Itak mu kolesa ne dam dokler ne dobim keš na roke, iz kje je ga v bistvu nisem spraševal ker me ne zanima...

Cena kolesa je med 700 in 800 € in je rabljeno kolo.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ja, saj zato (namreč zaradi ostalih) sem tudi sam napisal malce daljši komentar.
smile-1.gif
Sicer pa takšne lumpe lahko hitro prepoznaš tudi po nenavadnih, precej naključnih, lahko bi rekel tudi kreativnih uporabniških imenih in/ali e-naslovih (pa da se jim pogosto zelo mudi in bi nekaj, npr. transakcijo, radi dosegli brez zelo podrobnih pregledov ali poizvedb)!

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi: Itak mu kolesa ne dam dokler ne dobim keš na roke.
In to je edina zanesljiva varianta v takšnem primeru - bankovce v kuverto.

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
Ja muteci na bolhi pa raje jebejo naše prodajalce,ki imajo malo več oglasov in po njihovo delajo na črno in jim vsiljujejo plačljivo trgovino in podobne pizdarije...namesto da bi spucali to veliko napizdovalsko drhal in jim onemogočili(blokirali ipje) registracije novih uporabniških računov iz takšnih držav,ki so sumljive ...samo NE, Bolhači so postali preveč požrešni in gledajo samo na €€€€,boli njih K...C, koliko naših kupcev nategnejo..in na koncu niso nič krivi...sej zaradi tega se ustvarjajo Facebook oglasniki, ki bodo te požrešne bolhače malo zjebali..lp

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.640
3.094
113
v lokalni ostariji
o tej temi sem že pisaril... ne dolgonazaj... na bolhi je ogroooomnooo fake oglasov za stroje (zadeva je nepregledna če drugega ne) ampak tega pa ne spucajo...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ker je tema o pay palu. ravno sedaj sem na mailu v spamu našel nek mail iz pay pala ki ga sploh ne rebim... nekaj v zvezi s tem da moj račun ni popoln. ja seveda ni popoln, če pa ne obstaja
bonk.gif

ja mi je jasno da je nateg...
poslano iz services@security-paypal.com

Nazadnje urejeno: