PAYPAL, POTENCIALNI SCAM?

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Potrebujem en nasvet, je tole možen nateg ali ne?

Na bolhi prodajam ugodno eno stvar, ki pa ni tolk zanimiva za naš trg. Po nekaj dneh me kontaktira kupec iz tujine-ITALIJA (napoli) , malo se še zmeniva za ceno in se strinja da kupi zadevo, plačilo preko paypala, pristane tudi da plača vnaprej in da plača zraven tudi stroške pošiljanja. Zdej pa me zanima če je to ok za mene, ko/če prejmem denar na paypal...... sem varen ali gre lahko kaj narobe, lahko prekliče transakcijo?? okvirna cena je okol 300 eur,....v tujini in na ebayu so take zadeve od recimo 400 eur gor,....

Nazadnje urejeno:

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
Ko ti plača preko paypala, ti dobiš na svoj account in nima več kaj preklicati, ne more kar povleči nazaj denarja.
Edino kje bi te lahko želel nategniti je, da kasneje claima, da ni prejel robe in odpre dispute na paypal. Ti ostaneš brez robe in denarja.

Ti obvezno pošlji priporočeno, tako da imaš potrdilo o pošiljanju, ki ga boš v zgornjem primeru lahko posredoval paypalu in si pokrit s svoje strani.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:

Na bolhi prodajam ugodno eno stvar, ki pa ni tolk zanimiva za naš trg. Po nekaj dneh me kontaktira kupec iz tujine-ITALIJA (napoli) , malo se še zmeniva za ceno in se strinja da kupi zadevo, plačilo preko paypala, pristane tudi da plača vnaprej in da plača zraven tudi stroške pošiljanja.

Kupec iz Napolija?
sprasujem se.gif

Nočem te strašit,ampak tole se po mojem zate ne bo dobro izteklo...(kaj prodajaš?)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ti samo glej, da bo denar res prišel na paypal. Ponavadi nateguni pošljejo ponarejeno paypal potrdilo na email ali te zmanipulirajo, da moraš prej poslati paket.

Torej, ko ti model reče plačano, greš na www.paypal.com in nikamor drugam gledat.

Za napoli sicer ne vem zakaj bi bil problem, mene tudi jezi, ker me imajo na tujih bolhah vsi za nateguna, ker pišem angleško.

Pa shrani si potrdilo ko pošiljaš, če bo dal slučajno kasneje kak claim na paypal. Ali še bolje, naj pošlje denar kot darilo za friends and family (pa še vseeno imej potrdilo).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Tudi, ko imaš ti denar na PP računu lahko claima, da ni dobil robe. Ampak to samo, če ti izvrši plačilo kot plačilo blaga/storitve.
Če ti ga pošlje kot nakazilo prijatelju, ga ne more več zahtevat nazaj, kolikor vem. Tako da, če se strinja tako, potem ok, sicer pa bo verjetno bolje, da pustiš zadevo.
Ali pa naj ti preko WU plača, če bo hotel
evil.gif
. Lahko pa tudi nakazilo na TR. Pa boš takoj videl, kje si. V teh primerih ti namreč ne more enostavno zahtevat denarja nazaj.
Zakaj pa ne Ebay ne daš?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Pošlješ priporočeno. Če se ne motim, ima PP že celo integrirano, da vneseš tracking number v eno polje, ko je poslano, tako da imaš tudi na PP zabeleženo, da si poslal, tracking je itq javen. Edini problem ki je, če se paket "zgubi", moraš vrnit €€ oz. imet paket zavarovan. Tudi to se bo na trackingu videlo...

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
bomo vidli kje se bo ustavlo,....ura ga ni zanimala ,....samo če lahko čimpej pošljem ko dobim potrdilo o plačilu.
Trenutno je zmenjeno da plača in mu pošljem jutri.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
A ni ravno Italija znana po precej nezanesljivi pošti. Večkrat vidim na ebayu, da pošiljajo worldwide except Italy. Tako da obvezno priporočeno z ustreznim zavarovanjem. Mogoče še poslikat preden pošlješ, če se slučajno kaj poškoduje na poti.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Pa tracking poste slovenije kaze tudi izven slovenije? Ko sem nazadnje posiljal, mislim da ni.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Super, v tem primeru veliko boljsa zadeva. Pa ja, dokumentiraj vse pred posiljanjem.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Nič hmm, verjetno želi dobiti čimprej. Ker ITA pošta kar pusti ležati pakete po kak teden, da se mal uležijo al neki.