paypal - osnove?

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
Mi kdo lahko v kratkem in dokaj strnjenem članku pove, kako in kje lahko na svoji spletni strani postavim spletno plačevanje paypal? Tako, za telebane
smile-1.gif

Žal sploh nisem v teh vodah in verjamem, da je iskanje rešitve zanimivo...a mi to iskanje ne bo pomenilo nič. Predvsem me zanimajo vsi koraki od a do ž...

hvala

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
heh, a to bi ti kr iz firme/solo naredu?
Sicer nisem mislil, da samo link prilepim od paypala...ampak da celotno zadevo postavim...da folk lahko plača?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
TUKAJ si lahko več o tem prebereš.

Moraš pa vedeti nekaj stvari o Paypalu:
- računaj na to, da boš od vsake transakcije svoje stranke plačal določeno provizijo PayPalu.
- preveri kako je z dvigom denarjam iz Paypala. Mislim, da v SI lahko iz Paypal računa dvigneš samo na VISA kartico, na druge pa ne. Drugače se ti bo zgodilo, da boš imel kup denarja na paypal računu, ki ga ne boš mogel dvigniti. Lahko ga boš samo zapravil.
- preveri kako je z zakonodajo okoli Paypala in izdajanja računov, ker gre to konec koncev mimo bančnega poslovnega računa. Verjetno pa ni kaj dosti zapleteno, ker sem zasledil že več SI podjetij, ki imajo v svoji spletni trgovini PayPal kot opcijo plačila.

- Je pa Paypal velik plus (vsaj zame kot stranko) plačevanje s Paypalom, ker je precej lažje od klasične bančne kartice, poleg tega pa tudi varno. In če vidim, da imam izbiro MasterCard, bančno transakcijo ali pa PayPal, se bom definitvno odločil za Paypal.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
- preveri kako je z dvigom denarjam iz Paypala. Mislim, da v SI lahko iz Paypal računa dvigneš samo na VISA kartico, na druge pa ne. Drugače se ti bo zgodilo, da boš imel kup denarja na paypal računu, ki ga ne boš mogel dvigniti. Lahko ga boš samo zapravil.

In dnevni limit dviga 500 EUR, pri čemer ti 2 EUR vsakič vzamejo za stroške transakcije.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
No, najprej me zanima postopek postavitve, stroškov itd...katera kartica velja, me bo zanimalo kasneje
smile-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Leon2007 pravi:
Pay-Pal sprejema tudi kartico Mastercard.

sprejema še marsikaj drugega, problem je pri dvigu denarja iz Paypal računa.... če imaš Visa kartico potem ni problema, pri drugih pa se zatakne

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:

In dnevni limit dviga 500 EUR, pri čemer ti 2 EUR vsakič vzamejo za stroške transakcije.

Danes ni nobene omejitve pri odprtju računa za slovensko podjetje v drugi članici EU.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.664
29
48
58
Horjul
Pri meni se ne zatakne nič. Meni, ki imam registrirano samo Mastercard, mi prav lepo nakažejo na moj račun, tako da do sedaj ni bilo še nobenega problema do sedaj.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Čakaj - ali se prav razumemo?
Na Paypal lahko vežeš različne kartice in če ti plačuješ s Paypalom, ti lahko Paypal potegne denar iz Mastercarda, Vise ...
Če pa si ti prejel denar na Paypal, pa je (vsaj doslej je tako veljalo v Sloveniji) možno denar dobiti samo na Visa kartico (oz. račun).

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.664
29
48
58
Horjul
Al ni Visa kartica povezana z računom?
Jaz imam Mastercard in do sedaj ni bilo problema.
Sicer si pa preberte na spletni strani katere vse kreditne kartice sprejemajo.

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
A bog pomagaj, a je tako tezko dojeti.... sprejemajo vsega boga od kartic. Problem je le v tem, da withdraw of funds oziroma prenos denarja s Paypala v svoj zep ne mores narediti, ce nimas Visa kartice. Torej v Sloveniji si ne mores potegniti svojega denarja, ki si ga zasluzil s prodajo, drugace kot na Visa kartico.

Dovolj razumljivo?

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Citat:
Uporabnik Leon2007 pravi:
Pri meni se ne zatakne nič. Meni, ki imam registrirano samo Mastercard, mi prav lepo nakažejo na moj račun, tako da do sedaj ni bilo še nobenega problema do sedaj.

Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
A bog pomagaj, a je tako tezko dojeti.... sprejemajo vsega boga od kartic. Problem je le v tem, da withdraw of funds oziroma prenos denarja s Paypala v svoj zep ne mores narediti, ce nimas Visa kartice. Torej v Sloveniji si ne mores potegniti svojega denarja, ki si ga zasluzil s prodajo, drugace kot na Visa kartico.

Dovolj razumljivo?

Glede na nekatere odgovore ni opcija samo Visa ampak tudi MasterCard.