Paypal in Conversion Options

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
LP! A ve slučajno kdo kako preprečiti smrdljivemu Paypalu da mi vsake toliko v nastavitvah spremeni Conversion Options v njihovo menjavo? Danes zopet nisem bil pozoren in sem kupoval neko sranje v funtih in na koncu gledam da mi je iz kartice potegnilo dol prevelik znesek in seveda, zopet je bilo nastavljeno na "Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency", kupljeno pa je bilo preko eBaya. Pa prosim, tisti ki mislite pametovat da sem kaj vmes spreminjal naredite kar obvoz! TnX

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Meni sicer v nastavitvah ne spremeni, je še vedno nastavljeno na kartico, pa vendar se mi zgodi, da mi pri nakupu na ebayu avtomatsko izbere njihovo konverzijo. V tem primeru vsakič preverim pred nakupom in spremenim po spodnjem videu, če je potrebno.

Drugače pa sem zaradi tega "problema" že pisal paypalu in so mi vrnili 20€ za vse konverzije nazaj že po enem mailu, čeprav se mi je to zgodilo samo 1x ali 2x, tako da sem bil 1-2€ v "minusu".

Ko sem jim pisal tudi s sestrinega računa, ona pa je bolj nepozorna, tako da je bilo kar pri parih nakupih z njihovo konverzijo, sem jim pa tečnaril in so po enih desetih mailih vrnili 10€. Vsekakor boljše kot nič
10.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
KLIK - upam da ti direktni link prime.

Pa stvar ni tako enostavna ker tudi če imaš prav nastavljeno ti bo pri določenih plačevanjih spet uvalilo njihovo pretvorbo (recimo ko kupuješ v neki X trgovini) ne glede na nastavitve tule.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Meni se ni še nikoli spremenilo samo od sebe. Je že od vsega začetka isto.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Dobro te razumem in sem vesel zate, pa se ti zdi da je bil zdaj tvoj komentar potreben da si z njim komu pomagal?
hysterical-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja izgleda ker je paypal in ebay enaka firma da ebay po defaultu forsira in ko nisi pazljiv najebeš...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Sem za hec preveril... in so tudi meni sami prestavili nazaj na njihovo pretvarjanje. Pa sem lani 100% prestavil na zaračunavanje v originalni valuti, ker so me (ker nisem vedel, da spreminjajo nastavitve in zato nisem bil pozoren) pri konverziji malo večjega nakupa nategnili za skoraj 100€.

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
321
22
18
Verjetno omenjeno spreminjajo ob njihovem spreminjanju splošnih pogojev. Zadnje spremembe so od sredine sept. 2016.

Je pa omenjena njihova praksa precej
evil.gif

stromarwannabe

Pripravnik
2. nov 2015
44
0
6
Jaz sem jih pred slabim letom ene 3x težil.

Kljub moji polomljeni angleščini so mi prijazno povedali, da razumejo kaj me "muči".

Vsakič se je končalo tako, da so zadevo dali "naprej" in da me bodo obvestili, kako se paypal konverzijo permanentno disabla...
Odgovora nisem nikoli dobil.
Edino kar sem našel na netu so bila navodila za editiranje conversion options "naročnin",
ki pa s tem nimajo nobene veze.
link

Tak "fajn nateg". Zelo je potrebno biti pozoren.

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
pri meni tudi...verjetno je bilo to nazadnje narejeno pri spremembi splošnih pogojev...zgubil samo 35 centov :D sem dovolj hitro ugotovil

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Jaz sem opazil včeraj preden sem plačal nekaj na eBayu, da so mi spremenili na vseh karticah. Sem se kar navadil, da vedno pogledam (če je conversion vklopljen, potem tudi napiše pretvorbo pri plačevanju). Sem potem spremenil nazaj na vseh karticah.

Potem sem spraševal še kolega, kako je pri njemu, in je imel ravno tako spremenjeno.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Meni so pa danes prasci poslali kao opozornilni mail ker sem zadnjem obdobju imel nekaj odprtih disaputov (seveda vsi rešeni v mojo korist) in sicer:

We’ve noticed that you’ve had a higher than average rate of issues with your PayPal transactions. Such problems may include claims you have initiated with PayPal or through your financial institution or bank.

We want you to be happy with your purchases, but we may find it necessary to suspend your PayPal account privileges if we continue to notice a high number of problems with your PayPal transactions. Pending further review, we may also suspend any outstanding and future buyer protection claims, and we reserve the right to deny these claims.

We simply wanted to give you a chance to reassess your account activity for the future. You don’t need to take any action, and we don’t require a response to this message.

bonk.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Jajc, počasi gre zadeva v smer Bolhe. Ebay je že skoraj tam, recimo kupcu, ki te nateguje, ne moreš dati negativnega feedbacka, le dispute lahko odpreš in potem dobi "črno piko". A da bi drugi prodajalci vedeli, da je nategun, to pa ne.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Katastrofa ja... spletna stran kjer sem kupil nek artikel mi je 3x zaporedoma računala enak artikel ter odtegnila znesek, logično odprem disaput in brez besedice so mi vrnili denar, drugi disaput sem kupil po 500 letih nek kos na ebayu od nekega muhameda, itak da ni poslal artikla, se ni javil, odprem disaput, niti odgovoril ni, jasno dobim denar nazaj, potem pa naročim pred 3 meseci še en artikel kjer mi trgovec na sveto trdi da bo shipped iz Nemčije (ker ga rabim v enakem tednu kar mu jasno povem) in normalno, pošlje ga s Kitajske. Jasno da odprem disaput ker ga ne potrebujem in sem ga vmes naročil iz EU. Pač nihče se ni kregal, kitajc prizna da je naredil napako, počakal je da sem paket zavrnil in mi refundiral znesek... in zdaj sem črna ovca ki izstopa
smile-1.gif
A v 2016 nisem mel nobenih disaputov... delam pa kar nekaj transakcij preko tega sranja... in ja... kupil sem tudi nekaj kosov oblačila katera sem plačal preko paypala in je firma pač imela brezplačno možnost vračila če ti kar ni všeč/prav. Tisto je tudi bilo refundirano. Izgleda da Paypal enači refundinge in disapute??? Skratka budale ameriške.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
to so oderuhi, pri milionov transakcij dnevno nagoljufajlo milione denarja........nekaj % čisto tko btw.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kje se sploh to nastavi v tem novem vmesniku? Ker jaz sicer gledam za prejšnji mesec in so mi trgali direkt GBP iz kartice.

Sem pa hotel včeraj nekaj direktno prek paypala poslat (mimo ebaya) in mi sploh ne da varjante, samo eur v GBP po njihovi valuti, ne morem poslat nikakor v GBP direktno. Konverzija pa obup. 0,80 namesto 0,84. Pri 37 funtih je to 3 eure razlike...