Pay pal

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
zanima me,kako poteka plačevanje preko strani ebay in podobno,preko paypala,kako si to urediš,imam visa electron(povsod ni mogoče) in klasično visa sam ne upam ,slisal pa sem da je preko paypala varno,če pa kdo dokaj redno naroča kaj in je iz mb,pa se lahko dogovoriva,da naroči še zame in si deliva strošek

lp

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Plačal in prejel plačila za preko 350 stvari preko Paypala in brez enega problema? Ne vem, kaj še čakaš. Če pa boš živel v prepričanju, da ti bo nekdo zlorabil kartico, to ni zate. Aja, imam viso electron.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ne vem kaj komplicirate, bistvo, je, da ste varni, svetujem, pa, da za Paypal in še kaj, kar uporabljate pazite, kako geslo uporabljate, da bo to drugačno, kot drugje !

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ok ker že ravno tema laufa, kako naj človeku ki ga poznam pošljem preko paypala npr. 500€ da ne bo on plačal na teh 500€ provizije? Mislim da je včasih to šlo, pod Personal imaš money sent as:

-Gift
-Payment owed
-Living Expenses
-Other

Tnx

jmarkoos

Pripravnik
21. apr 2011
98
0
6
kupto.si
Personal Transfer
Send money Receive money

Free when the money comes from PayPal balance or bank account.

3.4% + €0.35 EUR
when the money comes from a debit or credit card or PayPal Credit

(the sender decides who pays this fee).

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce se prav spomnim, je pri Payment Owed najmanjsa provizija, placa jo pa posiljatelj denarja (torej prejemnik dobi tocno toliko, kot izberes). Za vsak slucaj preveri na njihovi strani, tarife imajo nekje napisane, ceprav so solidno skrite.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
če prav razumem v paypal računu izpolniš svoje podatke,tudi o kreditni kartici,,dalje pa mi ni jasno kako lavfa,kam si dam denar in kako,
ali je bolje kar plačevati z visa electron in tudi ni problemov

hvala in lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ko ti izvedes placilo, izberes izvor denarja (ali stanje na racunu, ce si prej kaj denarja prejel nanj, ali pa katero od kartic). Denar se od tam odsteje. Ce si izbral kartico, je to prakticno isto, kot ce bi opravil nakup s kartico v kaksni trgovini, le da ti napise pri opisu transakcije se ime ali vsaj del imena tistega, kateremu si placal, in ne le ime tistega, ki je kartico bremenil (= Paypal).

Ce si paranoik, potem pojdi po Viso Electron, kjer moras denar najprej poloziti na bancni racun in ti potem ob placilih z Viso Electron trgajo dol. Ce ti kartico ukradejo, te torej lahko oberejo samo za stanje na tistem racunu, potem pa transakcije banka zavrne.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
za paranoike, pa na splošno za tiste ki dosti kupujemo preko spleta iz tujine, je tudi dobra varjanta imet sms obveščanje o opravljeni transakciji, polek tega pa zavarovanje, ki velja za vse natege, ki so prijavljeni v roku 24 ur. Se pravi sms dobiš v istem trenutku ko se orpavi plačilo in če je kaj sumljivega, takoj prijaviš na banko.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mislim, da je Abanka edina pod takimi pogoji, drugje so jo sicer ponujali (Banka Koper in mislim da se ena ali dve), ampak je bilo drazje.

Nekoliko megleno se spominjam, a mislim da je pri Abanki (bila ?) poanta ravno v tem, da si odprl svoj racun za male denarje (drobiz na mesec), kartico si pa dobil zraven. Torej si v bistvu imel "resilno mrezo" tistega racuna, na katerega si dal samo toliko, kot si mislil zapraviti, za tako ceno kot je drugje letna clanarina za npr. MasterCard.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.252
3.697
113
Tudi sam sem pred par dnevi opravil prvi nakup iz Ebay.de.
Pri plačilu kupljenega ti sistem ponudi možnost kreditne kartice, oziroma plačilo preko Palpal-a. Ker Paypal velja za varno varianto sem se odločil za plačilo preko Paypal-a in tako spotoma odprl še Paypal račun.

Mi lahko prosim kdo "po kmečko" razloži v čem je "fora" Paypala? Je to še en posrednik med mojo kreditno kartico in bančnim računom prodajalca? Zakaj naj bi bilo z njim bolj varno kot, če s kreditno kartico plačam direktno na bančni račun prodajalca? Ali Paypal počaka s plačilom prodajalcu dokler jaz ne potrdim (kje?), da sem prejel naročeno blago? So z uporabo Paypala povezani kakšni stroški?
Preprosto ne štekam v čen je "glavna fora" Paypala?

Lahko kdo razloži?

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
455
63
fora je v tem, da samo paypalu zaupaš svojo kreditno kartico. In dokler ne haknejo paypal, je tvoja kartica varna.

Drugače pač deliš tvoje osebne podatke in kr. kartico z vsako trgovino v kateri opraviš nakup.

45 dni po plačilu imaš čas da pošlješ pritožbo paypalu, če karkoli ni bilo v redu z nakupom.

Če je tvoja pritožba upravičena ( pokvarjen izdelek itd ), ti paypal vrne denar. Vsaj v večini primerov.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
če plačas s paypalom in ti prodajalec ne pošlje robe, se pritožiš in če prodajalec nima potrdila, da si ti robo prevzel ti paypal vrne denar.
stroške za paypal krije prodajalec
čim plačaš s paypalom, dobi prodajalec na mail sporočilo da je xy plačal xxx denarja in na njegoc paypal račun takoj ustrezno cifro.
samo paypal ve št tvoje kartice in prodajalec je ne more zlorabiti

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
ksz: v tej temi je 16 strani, tako da za začetek je fajn tole prebrat... notri so praktično vse informacije. od tega kako deluje do kako odpreti račun...

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.252
3.697
113
Najlepša hvala obema za preprosto razumljiv odgovor.
Hvala tudi za link na temo o Paypalu. Jaz sem si naredil Paypal račun kar direktno na strani Ebay.de in mi ni vzelo več kot par minut. Je pa res, da sem (naivno?) zaupal in nisem podrobno bral vseh pogojev poslovanja in raznih detajlov. Upam, da ni kje kakšnega "zlobnega" drobnega tiska.
Kaj pa stroški? Je Paypal zastonj?

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Glede menjalnega tečaja pač izklopiš njihov converter in gre transakcija čez v prvotni valuti, banka ti pa trga po lastnem tečaju, ki je ponavadi bolj ugoden od PayPalovega.