''Pavza'' registracije

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Avto bo stal 3 mesece. Je možno kako ''pavzirat'' registracijo in dobiti vsaj del denarja povrnjenega. Kasko bom itak prekinil, to se da. Kako je pa z osnovnim zavarovanjem in samim prispevkom za ceste? Kakšni so stroški, če ga odregistriram in potem ponovno registriram? Lahko tablice položim na čakanje ali moram potem kupiti druge?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
tablice čakajo samo 1 mesec če se ne motim

tako na približno bi rekel, da je strošek odjave + nove prijave z novimi tablicami 150-200€

torej če plačaš več kot 800€ zavarovanja se ti bo začelo malo poznat

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
150-200?

Odjava je cca. 10 eur, nove tablice so 17 eur itd.

LP,
PIC

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ko sem nazadnje kupoval avto mi je rekla tista na šalterju, da je odjava + prijava nekje 80€, res pa da sem mislil, da so tablice dražje od 17€

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
kot je že PIC napisal je odjava res cca. 10€, nove tablice so tudi nekaj pod 20€, potem pa moraš računat še na tehničnega (35€ oz. nič, če je manj kot eno leto od predhodnega opravljenega tehničnega pregleda) ter novo prometno (spet cca. 20€). to je pa potem bolj kot ne vse....

pa še nekaj je potrebno upoštevati - če zavarovanje (AO ali AK) traja manj kot 11 mesecev, ne dobiš novih 5% bonifikacije, ki jih pridobivaš vsako leto, ko si brez škod in ko je zavarovanje veljavno (skoraj) celo leto.....

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Nekje sem prebral, da lahko od 2009 deponiraš tablice za 1 leto. So to spet spremenili?

Imam podoben problem, ker 1 avto imam registriran celo leto, drugega pa odjavim čez zimo in je ta postopek malce "tečen".

LP,
PIC

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
jaz sem hotel ravno eno leto nazaj odjaviti vozilo in zadržati tablice za cca. 3-4 mesece pa ni šlo, so mi rekli da je maksimalen čas zadržanja cca. 2 meseca (normalno pa ti jih odvzamejo oz. jih moraš vrniti v roku enega meseca).....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
seveda. tehnični ti tako ali tako velja eno leto, ti moraš samo pri sklenitvi zavarovanja povedati, da želiš imeti avto zavarovan samo za en mesec in se sklene kratkoročno zavarovanje, kar se pa tablic in cestnine tiče se moraš pa še vedno ukvarjati z odjavo in prijavo, saj zaračunava za eno leto...

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
A ce avto odjavim iz prometa in poberem cestno takso ali je tehnicni se vedno veljaven do tistega datuma ali je potrebno potem it na novega tehnicnega?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
tehnični je veljaven do datuma, ki je natisnjen na potrdilu o opravljenem tehničnem pregledu, tako da ja, je še vedno veljaven.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:
A ce avto odjavim iz prometa in poberem cestno takso ali je tehnicni se vedno veljaven do tistega datuma ali je potrebno potem it na novega tehnicnega?

Tehnicni in cestnina ni eno in isto. Tehnicna izpravnost vozila se tice samo vozila.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
A niso tole s tablicami po novem nekaj spremenili? Kako je bilo vcasih in kako je sedaj s tablicami po narocilu. A nisi tiste "lazje" deponiral?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Preprosto, avto odjaviš iz prometa (odneseš tablice), odjava stane 9€. Z odjavljeno prometno prekineš zavarovanje in dobiš vrnjeno razliko, ob odjavi dobiš vrnjeno cestnino nakazano na trr.
Ko rabiš avto prijaviš nazaj, v kolikor je tehnični še veljavni avto normalno registriraš oz če bo tehnični prej kot v enem letu, avto registriraš in zavaruješ do tehničnega.
Prijava vozila in nove tablice te pridejo cca. 34€ + seveda cestnina.

To je to, simple. Vsekakor ugodneje kot plačevati za ta čas zavarovanje in cestnino. Če pa je dobra računica pa najbolje veš sam, saj ti veš za kakšno vozilo se gre in kakšni so mesečni stroški zanj.

Dobro zrihtaj!

Kar se tiče deponiranja tablic, načeloma gredo po 3. dneh na uničenje, po dogovoru te lahko počakajo cca. 14 dni. Za daljše obdobje deponirajo samo tablice za sezonska vozila (kabriolete), te tablice pa počakajo 6 mesecev.

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Hm, ko sem jaz lani hotel roadsterja stlačit pod sezonsko vozilo in deponirat tablice za več kot 4 mesece, so mi rekli, da ne gre.

Letos pa se je na AMZS trudila, da bi mi kupeja stlačila pod sezonsko vozilo, pa seveda na gre
smile-1.gif
.

Ah, kdo bi vedel.

LP,
PIC

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Prosim še jst za eno pomoč.

Avtu čez 14dni poteče vse (reg, tehn, zava.).
Sedaj bi si pa te stroške rad malo prestavil za ene 2-3mesce.
Morem kam it, kaj naredit, ali kar pustim vse pri miru in ko bom pri denarju avto ponovno spravim v promet?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ne moreš. Razen če odjaviš in počakaš (kar prinese dodatne stroške). Drugače pa če ti gre finančno narobe so pa edina rešitev obroki.