Passat - zaščitna prozorna nalepka

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Passati tam okol l.2000 imajo na zadnjih blatnih zašitno folijo.
Komaj sem našel to sliko, da sploh lahko pokažem o čem se gre (levo od gume).
Ebay mi pod "passat film" ali "sticker" in še kaj ne vrže ven nič oz. najde samo za nove passate za odbijač.

Kako se temu reče oz kje to najdet? Na original servis pa se niti ne upam poklicat, ker se bojim, da bo bolana cena.
Al grem do lokalnega "nalepkarja" pa mi tam nardijo
17758-icon_confused.gif

6_530.jpg

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Reče se "protective foil" in podobni neumni izrazi klik!
evil.gif

Zgoraj imaš OEM številko pa po tistem potem išči, čeprav verjetno bo najbolj poceni varianta da se voziš brez!
grin1.gif

Edit: pa zadeva ni prozorna ampak je kar lepo v barvi karoserije! Tako je še malo manj možnosti da dobiš pravo za razumno ceno!

Nazadnje urejeno:

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Če se ti pa gre za zaščito laka (kar je itak namen te folije), pa kar pojdi do nalepkarja in ti naj ta pivo ali 5€ brez računa naredi tisti dve krpici.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zadnja taca od pesa - lol:)
thnx. očitno je tvoj zadetek edini al pa imam jst slab dan za iskanje:S
No če je v barvi karoserije pol pa sploh brez veze da iščem.
Bom šel res do enga nalepkarja...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Namen te folje so očitno nemci pogruntali šele po končnem preizkusu na cesti. Je pa dejstvo da se tam nabira večina svinjarije, verjetno kar leti od prednjih koles.

Folja je konkretno debela z namenom sicer bi bilo čudno da so jo lepili naknadno tja ker res bode v oči.

Verjetno so zanjo porabili 3 inženerje, ki so delali 3 mesece da so naredili lepljiv kos plastike. Cena na uradnem servisu je verjetno temu primerna.

Vprašanje pa kako bi se obnesla klasična prozorna zaščitna folja ker je dosti tanjša in bo po eni zimi na naših cestah za zamenjat!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Dobiš jo tudi na uradnem servisu...je pa prozorne barve (le bodi pozoren ker rabiš levo in desno
wink-1.gif
)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Passati tam okol l.2000 imajo na zadnjih blatnih zašitno folijo.
Komaj sem našel to sliko, da sploh lahko pokažem o čem se gre (levo od gume).
Ebay mi pod "passat film" ali "sticker" in še kaj ne vrže ven nič oz. najde samo za nove passate za odbijač.

Kako se temu reče oz kje to najdet? Na original servis pa se niti ne upam poklicat, ker se bojim, da bo bolana cena.
Al grem do lokalnega "nalepkarja" pa mi tam nardijo
17758-icon_confused.gif

6_530.jpg

Če imajo to folijo ti lahko oni nardijo ja... lahko ti pa tud jest.

ja, to je prozorna folija, prov namenjena za zaščito pred kamenčki. Ni pa ravno poceni. Prideš do mene, če mi prineseš vzorec sploh super, če ne, ga morem še zrisat... vglavnem dobra urca dela....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hehe, sem tudi nate že pomislil;)! Samo avto je od fotra na drugem koncu slovenije, tko da bo sam šel do enga iz tvojga foha;)

Dokler bo avto pri hiši bo vrjetno tudi "navadna" folija zdržala. Važno, da kamenčki ne krušijo barve.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jah, nimaš kej potem....

pa navadna res ne vem, kok bo zdržala, ker se že na haubi takoj opraska, kaj šele tam spodaj, k je teh kamenčkov polno. Pa sej krušijo jo ne (no, kakšni veliki), problem je, ker jo peskajo. Kr pejt kdaj s prsti čez tist predel, boš čutil polno nepravilnosti...

ta folija je pa ful elastična in debelejša, in zato je pesek ne more strgat.... no, če jo ne bo dobil pri njegovem nalepkarju, ti jest dam kakšen kosček pa jo boš ti sam namontiral, sej si mal sam svoj mojster, a ne?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
kupil sem original, moraš kar fen uporabit da narediš obliko ter potem na vodo nalepiš
je bilo pa drago po spominu, tako da sem za drug avto jih naredil kar sam (kupil folijo pri nalepkarju)

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
kupil sem original, moraš kar fen uporabit da narediš obliko ter potem na vodo nalepiš
je bilo pa drago po spominu, tako da sem za drug avto jih naredil kar sam (kupil folijo pri nalepkarju)

kako folijo si to kupil, kak se ji reče,,,,,pa to samo prilepiš pa je, al
confused-1.gif