Pasovi za vinjete

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sem na vsaj dveh mestih opazil, da sta na prometnem znaku pred cestninsko postajo narisana dva pasova za vinjete, dejansko pa je samo eden.

V smeri Maribor-Ljubljana pri odcepu za Vransko, nazaj pa pri Tepanjah.
A jim je po postavljanju betonske pregrade tak težko še vzeti 5 minut in lepilni trak na tablo prilepiti ?
rolleyes-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.981
113
Ne Stein, to imajo na kar nekaj cestninah tako...pač glede na prometa spreminjajo režim in enkrat sta za vinjete odprta dva, enkrat pa le eden pas.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Mene bolj čudi, zakaj so zaprti bivši ABC pasovi? Zakaj jih ne spremenijo v pasove za tovornjake&co, ne pa da v gužvi oni zasedejo vozni pas, na prehitevalnem se gužvajo osebna vozila, ABC pas pa zaprt s stožci
stupid-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne Stein, to imajo na kar nekaj cestninah tako...pač glede na prometa spreminjajo režim in enkrat sta za vinjete odprta dva, enkrat pa le eden pas.
Zakaj pa nista vedno odprta vsaj dva pasova za vinjete? A nebi to pripomoglo k propustnosti AC?
A kdo pozna še kak drug razlog kot pa da je tako lažje kasirat?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.979
-387
113
ja mogoče je pa ob koncu tedna veliko kamionov in imajo takrat oni 2 pasova, drugače pa enega...

sam kako naj bi človek vedel, da je enkrat en pas za vinjete, drugič pa 2? nič čudnega da se turisti zaletavajo v rampe.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.981
113
Ker so žute table nad cestninsko.

Odpirajo pa zaradi tovornjakov, saj so le-ti največji problem, da se skorai cestninske vozi tako počasi, ker se nagužva kolona pol pa vsi vozijo povprek.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
mene pa bolj kot te pasovi čudi ZAKAJ SO KUČICE ŠE VEDNO TAM....?
bonk.gif

a to je kot doma, ko je škoda vržt cunjo, mogoče jo bomo še kej nosili, čeprav jo že 5 let nismo...?
bonk.gif

nej bo za vsak slučaj....
bonk.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
kučice so še vedno tam zato, ker bi njihova odstranitev stala denar, DARS pa je škrt.
če si opazil, so kučice ostale tudi na bivših mejnih prehodih, mogoče nekdo misli, da tudi EU ne bo večna
confused-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
mene pa bolj kot te pasovi čudi ZAKAJ SO KUČICE ŠE VEDNO TAM....?
bonk.gif

a to je kot doma, ko je škoda vržt cunjo, mogoče jo bomo še kej nosili, čeprav jo že 5 let nismo...?
bonk.gif

nej bo za vsak slučaj....
bonk.gif
če bi ti tista stara cunja še prinašala goro denarja, jo najbrž nebi kar tako vrgel stran.
Tiste hišce so ovira na cesti, zato je tam omejitev, kršitelji in pa radar, ki kasira.

Pri vsem tem denarju, ki se obrača na darsu je odstranitev kake hišice res drobiž. V enem popoldnevu bi se dalo to zrihtat.
A ko dars plača 3x predrag tunel pa ima denar?

Sicer pa če je pred in za cestninslo cesta v dveh pasovih, zakaj ni tako še skozi cestninsko?

jest poznam samo en razlog za betonski blok sredi avtoceste. , da se tam kasira z radarjem, žal na račun naše varnosti.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Jaz poznam še drugi razlog, da se tam kasira cestnino tovornjakom. Sem bil do pred kratkim vsak dan na ac ce lj pa sem v enem letu videl tam smrkce stat natanko dvakrat, oče v smeri ce mb pa takisto letu dni tudi nekaj takega. Ne vem koliko pokasirajo na cestninskih od prehitrih voznikov v enem dnevu (pa tudi ti verjetno ne kljub temu da non stop govoriš o nekih bajnih vsotah) ampak dam desno roko v ogenj da pokasirajo več od tovornjakarjev. Med tem ko smrkci enemu pišejo kazen 100€ 20 minut vmes tovornjakarji pustijo na cestnini v istem času vsaj 10 več denarja.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Jaz poznam še drugi razlog, da se tam kasira cestnino tovornjakom. Sem bil do pred kratkim vsak dan na ac ce lj pa sem v enem letu videl tam smrkce stat natanko dvakrat, oče v smeri ce mb pa takisto letu dni tudi nekaj takega. Ne vem koliko pokasirajo na cestninskih od prehitrih voznikov v enem dnevu (pa tudi ti verjetno ne kljub temu da non stop govoriš o nekih bajnih vsotah) ampak dam desno roko v ogenj da pokasirajo več od tovornjakarjev. Med tem ko smrkci enemu pišejo kazen 100€ 20 minut vmes tovornjakarji pustijo na cestnini v istem času vsaj 10 več denarja.
Govoriš o dveh različnih stvareh, ki med sabo nista povezani. Vem, da od tovornjakarjev veliko pokasirajo, vendar če bi na levi pustili prost promet bi od otovrnjakov pokasirali prav toliko. edino zdej pokasirajo še od radarja, to je pa samo še plus.

Če bi na levi strani podrli hišico in odstranili betonski blok, ter cesto speljali tam skozi v isti širini kot 1km prej in 1 km kasneje, torej prehitevalni, vozni in odstavni pas skup) terej brez ovir sredi AC, je na desni še vedno čez glavo dovolj prostora, da bi tovornjakarji zapeljali desno in plačali cestnino.
Tako približno kot na črpalki, eni peljejo nemoteno dalje, tisti, ki gredo tankat pa zavijejo na čepalko natankajo in plačajo. Je to tak problem uvest? Dela za eno popoldne, da se hišice betonski bloki odstranijo v širini AC.