Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Jaz poznam še drugi razlog, da se tam kasira cestnino tovornjakom. Sem bil do pred kratkim vsak dan na ac ce lj pa sem v enem letu videl tam smrkce stat natanko dvakrat, oče v smeri ce mb pa takisto letu dni tudi nekaj takega. Ne vem koliko pokasirajo na cestninskih od prehitrih voznikov v enem dnevu (pa tudi ti verjetno ne kljub temu da non stop govoriš o nekih bajnih vsotah) ampak dam desno roko v ogenj da pokasirajo več od tovornjakarjev. Med tem ko smrkci enemu pišejo kazen 100€ 20 minut vmes tovornjakarji pustijo na cestnini v istem času vsaj 10 več denarja.
Govoriš o dveh različnih stvareh, ki med sabo nista povezani. Vem, da od tovornjakarjev veliko pokasirajo, vendar če bi na levi pustili prost promet bi od otovrnjakov pokasirali prav toliko. edino zdej pokasirajo še od radarja, to je pa samo še plus.
Če bi na levi strani podrli hišico in odstranili betonski blok, ter cesto speljali tam skozi v isti širini kot 1km prej in 1 km kasneje, torej prehitevalni, vozni in odstavni pas skup) terej brez ovir sredi AC, je na desni še vedno čez glavo dovolj prostora, da bi tovornjakarji zapeljali desno in plačali cestnino.
Tako približno kot na črpalki, eni peljejo nemoteno dalje, tisti, ki gredo tankat pa zavijejo na čepalko natankajo in plačajo. Je to tak problem uvest? Dela za eno popoldne, da se hišice betonski bloki odstranijo v širini AC.