Paška vas

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Danes sem se peljal mimo mostu, ki ga je podaril en podjetnik iz velenja (v bližini Šmartnega ob Paki). Na drugi strani sem videl ene full lepe hiše, ki se verjetno prodajajo. Ima morda kdo podatek kdo je hiše gradil, ali še bolje internetna stran podjetja?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
web mu ne dela...

sm zanč na radiu poslušal, in dal zanjga okoli 500.000€ se mi zdi. svaka čast. dobr mu laufa firma!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
nekak ne morem verjet da bi tisti most toliko stal, čeprav nisem gradbenik.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.541
906
113
Muminovič jih je gradil.

Pazi samo, ker je blizu locirana kurja farma in fino zaudarja okol.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.681
113

Danny1980
18.10.2010, 09:35
5

smile-1.gif
Očitno je treba nekaj stvari pojasnit.Most je sicer zgrajen o tem ni dvoma, je pa potrebno povedati, da za tem mostom stoji 6 samostojnih stanovanjskih hiš, katere je zgradil omenjeni gospod in so naprodaj.
Edini dostop do teh hiš je preko mosta, oziroma obstaja še drugi dostop samo ni atraktiven in verjetno nobene hiše ne bi prodal če ne bi uredil dostopa do parcel.
Ta most je vračunan v vsako od teh hiš, tako da gospod Muminovoæ ni niti centa v minusu.Vsak novi lastnik, ki bo oziroma je kupil eno izmed 6 hiš je plačal most.
Poleg tega pa se bo na njivi, ki stoji poleg pričelo ponovno graditi, kar pomeni da bo občina zemljišče spremenila v zazidalno in gospod muminoviæ bo spet veselo zgradil nekaj stanovanjskih hiš in vsak od teh novih lastnikov bo spet poplačal en delež tega "poklonjenega" mosta.
In ko bomo na koncu sešteli računico, bo gospod Muminoviæ dobil vrednost 2 ali treh mostov:)
Ampak vseeno om ga je podaril zastonj Sloveniji ne?:):)

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
nekak ne morem verjet da bi tisti most toliko stal, čeprav nisem gradbenik.

Kot zanimivost... Nam je približno 3 mesece nazaj sedel most na eni strani za cca 20cm. Predračun za nov most (približno 5x7m) je prišel 85000€!
bonk.gif

Je pa predračun dala delat občina, zgleda da najdražjemu gradbincu ever.
smile-1.gif

Tako da iz mojega stališča, se mi zdi "podarjeni" most poceni.
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
kakorkoli, most ni stal ne državo ne občino niti tiste, ki plačujejo v fiskus prav ničesar...če se financira iz kupcev njegovih hiš ali iz njegovega žepa osebno, pa je vseeno...zihr bo kdaj prišel prav tudi komu drugemu kot stanovalcem tistih hiš, en most, če ni postavljen tako, da kensla neko ibrnaravo ali kaj podobnega, prav nič ne škodi in je čisto prav da je...plus 2x je blagoslovljen s strani predstavnikov dveh različnih veroizpovedi, gotovo bo trden in ga voda ne bo odnesla...če pomislim, koliko je stal mesarski most v ljubljani, kjer pa je denar šel tudi iz mojega žepa...
crazy1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Važno je, da je treba vse skupaj popljuvat. Človek je naredil most in ga podaril državi. Koliko Slovencev je že naredilo kaj takega? Se poslušal intervju s tem človekom in moram priznati, da mi je všeč njegov način razmišljanja. Ponosen in vesel je, da živi v Sloveniji, za katero pravi, da je najlepši kraj na svetu (koliko Slovencev misli enako?). Novinarka ga je vprašala, kako da je bil most tako poceni (v primerjavi z Mesarskim mostom,...). Lepo je povedal, da so ga zgradili sami in da pri tem ni noben kradel ali mastno zaslužil, pomagali so tudi prostovoljci. Mislim, da so z gradnjo začeli marca letos, pred tem pa so tri leta (?!) zbirali dokumentacijo. Meni je čisto vseeno, če je s tem prišel do kakšnih koristi ali ne, most je na uporabo tako njemu, kupcem njegovih stanovanj ali pa komurkoli drugemu. Všeč pa mi je tudi to, da sta ga blagoslovila katoliški duhovnik in mufti (pa imam drugače veliko povedati proti verskim ustanovam).
Zato pa Alter sralci: ko boste vi naredili nek objekt in ga podarili državi, potem se oglasite in serjite po takšnih dejanjih.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Za escado je še vedno takozvani čefur.
V intervjuju je povedal, da ga na njegovem mnogi kličejo čefur, ampak to ne jemlje kot zlo. Pravi, da je ponosen na svoje korenine in bosansko poreklo, ampak da je Slovenija zanj tisto pravo in da ne bi želel živeti nikjer drugje na svetu (niti v Bosni).

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Seveda je Slovenija zanjga tisto pravo, saj je tukaj zaživel. Kaj bi pa dol delal? No delal bi , fizikalc, imel pa nič.
In, kot je bolo že rečeno in napisano, most je naredil ZASE ! Zato, da bo lahko prodal svoje hiše katere imajo dostop preko tega mostu...
Vprašanje se pa poraja, kako je lahko dobil soglasja za izgradnjo hiše, če ni imel dovoza....?? Vsakdo, ki si je postavil hišo ve, kakšna je birokracija za vsa soglasja preden sploh zasadiš lopato na mesto, kjer bo stala hiša !!
Spet politika...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.681
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
ksz...
Ponosen in vesel je, da živi v Sloveniji, za katero pravi, da je najlepši kraj na svetu (koliko Slovencev misli enako?).

Eee ta je pa ziher kej v sorodu z našim mekanim
grin1.gif
Da uporabljata isto "frazo"

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Tega, da bi nekdo investiral pol milijona evrov in od tega ne imel koristi, še otroc ne verjamejo...