Parni čistilec tal

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Ima kdo kakšne izkušnje s temi cenejšimi parnimi čistilci tal?
Nekaj takega kot je tole:
Vileda
Vsa tla v hiši imamo keramiko, navada je taka, da se najprej posesa, nato pa se še ročno pomije z Vileda metlo. S tem, da je potrebno kakšne zasušene fleke od soka pa hrane (dva majhna otroka) kar precej zdrgnit.
Če bi s tem čistilcem šli ti fleki ven brez problema pa da malo razkužim tla, bi ga kupil, drugače pa je denar vržen skozi okno. Pa zanima koliko puščajo po tleh kaj vode? Načeloma bi se moralo to v 15 minutah posuši, ne da je še 2 uri vse mokro.

Torej, kakšne praktične izkušnje?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Priporočate nakup parnega čistilca tal? Po celem stanovanju imam parket, tako kot je VAG omenil je v praksi sesanje, potem pa ročno ribanje tal. Iščem nekaj kar bi poenostavilo in izboljšalo učinkovitost. To kar je dem prilepil se mi zdi fajn, ker se lahko še za okna uporabi..., jih imamo kar veliko v dnevni sobi pol stene (izhod na atrij).

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.825
648
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Priporočate nakup parnega čistilca tal? Po celem stanovanju imam parket, tako kot je VAG omenil je v praksi sesanje, potem pa ročno ribanje tal. Iščem nekaj kar bi poenostavilo in izboljšalo učinkovitost. To kar je dem prilepil se mi zdi fajn, ker se lahko še za okna uporabi..., jih imamo kar veliko v dnevni sobi pol stene (izhod na atrij).

Tole zadevo so imeli od ponedeljka v hoferjih v odprodaji po 64,90€, mogoče je še kje kak kos. Se pa super obnese.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Tole zadevo so imeli od ponedeljka v hoferjih v odprodaji po 64,90€, mogoče je še kje kak kos. Se pa super obnese.

V kateremu pa?

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.825
648
113
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

V kateremu pa?

Jaz sem ga dobil na Kajuhovi v Lj, je bilo prav katalogu da bo razprodaja. Objavljena je bila sicer redna cena 79,90, na moje presenečenje je bila pa potem cena v trgovini 64,90. Pa še to, v Hoferju ima ta izdelek 3 leta garancije.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Ja, tudi v Kr je baje nekaj zaloge še, sem ravnokar preveril pri njih. Grem pogledat
smile-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Včeraj sem ga kupil in takoj preizkusil. Ima seveda plus in minuse, kot vsaka stvar. Plus je da je res 3 leta garancije. Plus je tudi, da je zelo 'handy', priročen, ne zasede veliko prostora, pa tudi čisti kar v redu.

Minus pa je, da pare dokaj hitro zmanjka, tale set za pomivanje po tleh, je pa tako tako. Mogoče se moram še navaditi, precej mokro pusti za seboj, mislil sem, da bo malce manj, ampak dobro .Pa prvih 20 sekund recimo seka kar močna para ven, pod močnim pritiskom, potem se pa kar umiri. Tukaj še nisem pogruntal, ali ga je treba malo pustit, da se spet malo pritiska nabere, ali kaj tretjega.

Sicer pa kar v redu. Na ebay-u, amazonu, je pa cel kup dodatkov še na voljo po dokaj pametnih cenah.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Hvala za review.

Po prebranem verjetno to ni prava stvar za moje potrebe. Kot prvo ne želim, da ostaja za čistilcem preveč mokro po tleh, kot drugo pa nisem kaj dosti naredil, če pare dokaj hitro zmanjka. V tem primeru sem se znebil samo fizične oblike dela (namesto drgnjenja metle pač pelješ ta čistilec), dela z menjavo vode pa je verjetno praktično enako.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Hja, para traja nekje okoli 5 minut. Do the math. Za manjše površine ja, za kaj večjega pa ne. Oz. bi moral potem za vsako večjo sobo tankat vodo. Je pa res, da je zelo hitro pripravljen na uporabo cca 2-3 minutke.

Pri modelu, ki ga voziš za seboj, gre pa notri liter vode, se pa potem precej dalj časa greje..logično. Pač povsod je nekaj.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.825
648
113
Če slučajno koga zanima, danes sem videl enega v hoferju pri Pop tvju po znižani ceni.